Interiør & design »  Prisvinnende og unike lydprodukter

Prisvinnende og unike lydprodukter

Alle radiomodellene til tyske Sonoro er vinnere av større priser, og anerkjennes blant eksperter innen forbrukerelektronikk og design for å være innovative, lette å bruke og særpregede. Sonoro har vunnet to «Plus X-awards», USAs Consumer Electronics Association (CEA) Innovations Award, og to av designindustriens mest prestisjetunge «red dot» Awards. Sonoro er tilbake i Norge igjen.
Article image

Sonoro ble grunnlagt i Tyskland i 2005, og hadde som mål å omdefinere lydverdenen. Målet var å erstatte kjedelige og triste plastradioer og skrivebordsapparater, som ligner husholdningsapparater, med kompakte lydløsninger av høy kvalitet og med unik design.

I 2006 kom Cubo, Sonoros første modell - en cd/mp3-spiller og radio/alarmklokke som brakte en ny stil til lydverdenen. Produktet fikk masse oppmerksomhet og ble lansert i sterke og friske farger, samt i naturlige tre/finér-utgaver. Den klare og robuste lyden fra det kompakte apparatet imponerte mange. Cubo spredte seg raskt, og ble solgt i eksklusive magasiner som Harrods i London, Saks Fifth Avenue i New York og KaDeWe i Berlin foruten andre kvalitetsforhandlere verden rundt.

Cubo-familien utvides hvert år med en modell i begrenset opplag som kommer i årets trendy farge. Den får sitt eget navn, og er produsert i 2000+ eksemplarer for distribusjon til hele verden. Denne modellen leveres med sertifikat for autensitet, og blir et samlerobjekt. I 2007 kom ice.cubo i frisk turkis, i 2008 cubo.soleil i frisk gulfarge og i 2009 cubo.mystique i dyp lilla farge.

Article image

I 2007 ble produktfamilien utvidet med elements. Denne produktfamilien byr på kompakte lydløsninger med et sexy og glatt utseende, og omfatter elements, eklipse og elements W. Disse minimalistiske alarmklokke-radio/CD-MP3 spiller og iPod ladestasjoner er som skreddersydd for iPod-generasjonen, og kjennetegnes av det klassiske Sonoro-designet med avrundede kurver i heltre. En lekker håndpolert finish i lakk, frontpanel i akryl og en LED-belyst navigasjonsring i børstet metall er alt detaljer som er med på å komplettere elegant design.

Elements ble for øvrig nominert av den tyske regjeringen til deres prestisjetunge «Designpris», og som et resultat av dette vil produktet bli stilt ut i Shanghais World Fair i 2010 som en representant for det beste av tysk design og ingeniørarbeid.