Bærer & formidler av vår kulturarv

Med Kongens fortjenestemedalje i sølv har Oddgeir Bruaset (64), forfatter og journalist, fått et solid bevis på at arbeidet som kulturformidler har vært av betydning for flere enn han selv.
Med sin behagelige væremåte, sin tilbakeho...
Les mer
bruaset-oddgeir-web

Sanger, skuespiller og småbarnspappa

Hans-Erik Dyvik Husby, alias Hank von Helvete, er kanskje den mest markante skikkelsen i moderne norsk musikkliv. Han er velartikulert, uredd og omstridt.
Ikke minst er han dyktig. Musikalsk har han ingen grenser. Han står like gjerne p...
Les mer
hank-8374-Edit-resize_web

En ny stjerne på politikkens himmel

Med sin solide erfaring fra Storting og Oslo bystyre er Sylvi Listhaug et navn å merke seg. Den blide og effektive møringen er i ferd med å bli en av Fremskrittspartiets mest markante politikere.
Klokken er 08.00 om morgenen, og...
Les mer
_MG_1587

En nordisk superhelt

Andreas Wiig er en av verdens beste snowboardkjørere. Han har stått på toppen av pallen i en rekke konkurranser, medvirket i et lass med filmer, har sin egen kleskolleksjon og er av Elle blitt kåret til en av årets mest sexy menn. Dess...
Jeg har ...
Les mer
Roger Hjelmstadstuen

Inspirasjon fra livet

Besettelsen på kjoler har ført Judith Bech fram i rampelyset. Hver eneste kjole er håndsydd fra galleriet på Vatne, og hun har mottatt flere priser for sitt unike design. I dag er hun en av pionérene bak Norsk Mote Institutt.
Vi pr...
Les mer
2

Mediesky ekshibisjonist

Jørgen Langhelle har spilt i en rekke filmer og stått på utallige teaterscener, men sier nesten alltid nei til å la seg intervjue hvis han ikke må.
Senhøstdagen har lagt sitt bløte slør over Aker Brygge. Vi har funnet bord nærmes...
Les mer
j+rgen_langhelle_68ny_134x200

Sørger for jul til tusener

I over 100 år har Frelsesarmeen sørget for at det blir jul for dem som har det vanskeligst. For familie, venner, julemat og gaver er ikke en selvfølge for alle i et av verdens rikeste land.
Juleidyll: Lysene blinker fra girlanderne ...
Les mer
frelsesarmeen_04_cropped_125x200

- Et lite stykke Norge i Hollywood

Med fokus på «Happy clothes for happy people» har Simen Staalnacke og Peder Børresen sjarmert seg inn i den internasjonale motebransjen med et lekent og sprudlende konsept.
Moods of Norway ble til over noen drinker på et nachspiel p...
Les mer
Moods_12

Ut i rampelyset

Som liten fikk hun kjeft av naboene fordi hun stadig sto og sang utenfor blokka på Finstadjordet. I sommer slapp Elisabeth Carew (23) debutsingelen sin. Nå er det ingen som kjefter lenger.
Da Elisabeth Carew slapp debutsingelen sin på...
Les mer
elisabeth_carew_106

Glad glassblåser

Kreative tanker og nye ideer bobler over i Ingrids glassblåseri, her er det ingen grenser for hva som går an å få til!
Det ligger så stille og vakkert til i Moloveien. Bare få skritt fra bykjernen ligger denne hemmelige kulturgaten ...
Les mer
Unspecified

En engasjert skuespillerinne

I løpet av sin korte, men svært innholdsrike karriere har den 28-årige Ingrid Bolsø Berdal rukket å etablere seg blant de ypperste skuespillerne i landet. Samtidig har hun markert seg med prinsipper hun syns det er verdt å kjempe for.
I mid...
Les mer
hires-IMG_1115-3

Eventyrlige Mira

Den japanske nannyen til Mira Craig sa at å passe Mira var som å passe fem barn på en gang. Slik fikk hun kallenavnet ” The wild child”
Om Mira Craig lever opp til sitt stempel fra tidlig barndom, vet vi ingenting om når vi plukker...
Les mer
mira_craig_096

Herskerinne på bølgene

Karina Bergheim Petroni (20) er halvt norsk og topper internasjonale konkurranser over hele verden på surfebrettet sitt. Hun bor i Florida, men savner norsk mat og drømmer om å feire 17. mai i Kristiansund.
Hun var to år da hun først...
Les mer
Karina01

Manusforfatteren bak Manus

Thomas Nordseth-Tiller (27) har snart premiere på sin aller første film som manusforfatter. 19. desember kommer filmen om krigshelten Max Manus på kinolerretet. Øverst på gjestelista står Kong Harald.
Thomas Nordseth-Tiller (27) f...
Les mer
_MG_3346

Nordlys & Østen i norsk smykkedesign

Oslo februar 2008. Jakobskirken er fullsatt. Stearinlysene blafrer og en spent atmosfære hviler over publikum. De venter. Ikke på at en karismatisk prest skal innta prekestolen, men på et fashionshow!
Snart skrider modellene nedover...
Les mer
Bjrg_10

Lidenskap & foto

Spør Morten Krogvold om hvor han reiser på ferie, og han peker ut veldig mange steder på verdenskartet. Men spør du hvem foto-festivalen Nordic Light er ment for, er svaret enkelt: – Den er for alle som gidder å tenke en egen tanke.
Vi ...
Les mer
morten_krogvold_13