Kok suppe på en spiker

Dagene blir lengre og lysere. Allikevel henger temaet «finanskrise» fortsatt over oss mange sier at vi fortsatt har en tøff tid foran oss. Slå to fluer i en smekk; spar penger og plei vennegjengen: inviter til hyggelig spleiselag.
S...
Les mer
lammeboller

Historisk vin i boks

Da den spanske vinprodusenten Torres bestemte seg for å tappe vin på flaske mente ekspertene at det kom til å ruinere selskapet. De tok feil. Nå 100 år senere står Torres klar med bestselgeren Coronas på papp.
I dag er familiesel...
Les mer
druer_web

Lidenskap og vitenskap på bordet

Det blir stadig flere norske akevittelskere. Den feminine Fru Lysholm Aquavit er blant de mildere akevittene som treffer nye målgrupper. De siste ti årene har det totale akevittsalget økt med 50 prosent.
Flere urbane kvinner følger e...
Les mer
videre_MG

Kjøttmesterne

Høsten nærmer seg, og hos Hole Kjøtt i Keiser Wilhelmsgate er de klare med årets lam i utallige varianter. Her kan de skilte med medaljer i alle valører som et resultat av mesterlig mat i mange år.
Røkt lammelår med mandarinsala...
Les mer
røkt lammelår med mandarinsalat

Vinetikette

Nyttår er anledningen der både vinkunnskap, takt og tone blir satt på prøve. Ofte i en salig miks av venner, kjente og ukjente, gjerne ispedd noen man vil gjøre ekstra godt inntrykk på. Da gjelder det å kjenne sin vinetikette, så man u...
Her er noen...
Les mer
vinetikette

Med sjefskokk Sonja Lee i Rottatouilles fotspor

Reis med barna til Paris i fotsporene til rotten Remy fra Disney filmen Rottatouille, og opplev verdensbyen fra en ny vinkel.
For første gang lanseres egne temareiser for barn i Norge, og første reise går til Paris. Sjefskokk på reisen ...
Les mer
I_0170999_02_413x200

Når en pepperkakebaker baker pepperkaker

Duften av pepperkaker som blander seg med julesanger. Små hender med kjevler i - og en diger deig midt på bordet. Kan det bli mer jul?
I Snippen barnehage er juleforberedelsene i full sving. Peppekakedeigen er bakt på forhånd, og ende...
Les mer
pepperkaker_DSC6394_298x200

Julemat i norske hjem

Hvorfor spiser noen svineribbe eller pinnekjøtt på julaften, mens andre velger lutefisk eller kalkun?
Hva som spises i julen varierer geografisk og slektsmessig. I Trøndelag og på Østlandet er det tradisjon å spise svineribbe, mens de...
Les mer
julestemning 3

Julens gyldne dråper

– I do love this stuff! Under innspillingen av sin TV-serie om det skandinaviske kjøkken ble kokken Keith Floyd introdusert for regionens «nasjonaldrikk» – akevitt. Det ble mange drammer. Det samme gjør det for feststemte nordmenn, ide...
Jo krafti...
Les mer
Juleaquavit_2008_61x200

Tre liter førjuls-vin

Christer Berens’ røde pappvin M d’A er blitt mykere, saftigere og rikere enn da vi smakte den i mai. Det gjør at den passer bedre til førjulsmat.
Siden pappvin er ferskvare, ligger vinen på tank i Italia og tappes annenhver måned. ...
Les mer
berens_profil_300x200

Og vægen skulle vara lett å gå

«Vægen» er dessverre ikke alltid lett å gå. I alle fall ikke når det dreier seg om å velge vin til julemat. Øl og akevitt har lenge vært «det sikre» tilbehøret når julematen kom på bordet. Ikke bare fordi julematen angivelig bare unnta...
¨For å komme til ...
Les mer
svin jul miljø/stemning

Svenske Wayne’s Coffee har kommet til Norge

Skandinavias største kaffekjede, Wayne’s Coffee, åpnet dørene i Norge denne uken. Lykkes de i å vinne nordmenns hjerter kopp for kopp, slik de ønsker, kan Wayne’s bli å finne over hele Norge.
- Vi var tre venner som i 1994 savne...
Les mer
gotgatan

Delikatessen i dypet

Anarhichas lupus – eller gråsteinbiten som vi kjenner den. Utseende som et fryktinngytende monster. Fra gammelt av ble den kalt for ufisk - i disse dager en av de beste delikatessene vi kan få fra havet.
Steinbiten har et hvitt kjøtt...
Les mer
steinbit2

Grand Marnier Trophy 2008

Når Grand Marnier arrangerte det fjerde Grand Marnier Trophy i Paris manglet det ikke noe. Mat og drikke i alle varianter, og cabaret med 3 retters gourmetmiddag for å toppe det hele. I sentrum av alt var noen av verdens beste bartende...
Med E...
Les mer
OttarRingen

Menn liker ikke rosa

Nå lanseres sommerens helrosa vinkartong. Nyheten vil nok falle best i smak hos kvinnelige vinelskere. Bare to av ti norske menn liker fargen, viser en undersøkelse.
Redd for rosa Er norske menn redd for rosa? I forbindelse med lanse...
Les mer
rosavin

Den perfekte festivalvin

Festivalarrangørene jubler over at vinprodusenten Wolf Blass nå lanserer vin på plastflaske. Det betyr atskillig mindre glasskår og søl på festivalområdene. Drikkevarer som vann, saft og brennevin finnes allerede i plastflasker, og nå ...
Australia e...
Les mer
wolfblass_festival_1