Interiør & design »  Bildebevis er ikke alt

Bildebevis er ikke alt

SAMSUNG fortsetter å lansere smarte kompaktkameraer. Det siste tilskuddet er WB650, verdens første kamera med både GPS og kart, som gjør at du kan geotagge bildene dine. Når du tar et bilde leser kameraet via GPS-en koordinatene til stedet bildet ble tatt, og på skjermen vises en liten pil på kameraets preinstallerte kart. Når bildene overføres til PC-en overføres også geotaggene, og bildene kan vises på Googles kart. Dette gjør det enkelt å huske når og hvor bildene ble tatt.
Article image

Et eksempel på geotagging er 43°43’23”N, 10°23’47”E, koordinatene som viser den beste plasseringen for å ta bilde av det skjeve tårnet i Pisa. Er du på ferie og finner verdens vakreste strand får du ikke bare tatt bilde av den, du får også vite koordinatene. Dette gjør det enklere å finne tilbake dit eller forklare til andre hvor den ligger.

Lite kamera men stort objektiv

WB650 er verdens minste kamera med ett objektiv tilsvarende 24 millimeter vidvinkel og en 15 ganger optisk zoom. I tillegg har det manuell innstilling av blenderen og lukketid, og både optisk og digital bildestabilisering. Å fotografere hendelser i fart, landskapsbilder eller nærbilder er ikke noe problem. WB650 er også utrustet med et videokamera som filmer i 720p HD-kvalitet. Med h.264-formatet komprimeres filmen i etterkant, slik at man får mer plass på minnekortet. De fleste av kameraets funksjoner vises på den tre tommer store OLED-skjermen. En OLED-skjerm er mer lyssterk enn tradisjonelle skjermer, noe som er praktisk for de som ofte tar bilder utendørs.

Fakta

Kom i butikkene i mars 2010. Pris: 3000 kroner. (WB600 er en søstermodell som har LCD-skjerm i stedet for OLED-skjerm, og er uten GPS og kart. I butikk fra mars. Pris: 2500 kroner.)