Interiør & design »  Norges hotteste smykkeserie

Norges hotteste smykkeserie

Celine Engelstad og Gunnvor Vik, hjernene bak det som må være Norges hotteste smykkeserie til dags dato, reiser nå rundt til mange av de håndplukkede gullsmedene som fører kvalitetsserien.
Article image

Gunnvor Vik er medgründer og markedsansvarlig bak suksesserien. Her er suksessfaktorene mange, men en av de mest synbare forklarer Gunnvor er den varme mottakelsen de har fått, spesielt fra kjendismiljøet.
– Vi har jo sett at Charlotte Thorstvedt har vært en flittig bruker av både smykker og øredobber fra oss, blant annet på X-Faktor sendingene. Pia Haraldsen, Mia Gundersen, Märtha Louise, Tone Damlie Aaberge og Dorthe Skappel er få navn på en lang liste over norske kjendiser som har tatt Celine Engelstad til sitt hjerte. Paris Hilton, Lady Gaga og Christina Milian er blant de internasjonale navnene som ved flere anledninger har blitt sett med kreasjonene våre, skryter Gunnvor.

Det må være lov å skryte litt, når man har nådd høyder ingen norske smykkedesignere har nådd før de målrettede Oslo-jentene.

Article image

Eksklusivitet

Skal vi tro Gunnvor er eksklusivitet utrolig viktig.
– Vi fant tidlig ut at våre accessoirer er for alle. Vi vil derimot ikke at alle skal føre seriene. Her har vi satt høye krav, noe vi vil oppfordre alle andre gründere til. Det er viktig å ikke si ja til alle som tilbyr seg å selge produktet ditt. Men velge forhandlere som holder et høyt nivå, der de ansatte er være kompetanserike og nivået i butikkene er generelt svært høyt.
– Det er på grunn av våre håndplukkede og svært dyktige distribusjonspartnere vi har kommet så langt som vi har gjort. Vi benytter gjerne anledningen til å rette en stor takk ut til alle de 53 gullsmedene som i dag er utsalgssteder, sier hun.

Leken blanding

Inspirasjonen kommer i følge jentene fra «en leken blanding av historier, og eksotiske reiser». Celine selv er utdannet grafisk designer fra Central St. Martins College, i London og har drevet med smykker i mange år. Gunnvor tar seg av markedsføringsdelen.
– Vi er kjente for å benytte klassiske smykketeknikker, men vi skaper samtidlig noe nytt og særegent, forteller hun.

Grunnmaterialet i smykkene er sølv, eller sølv med 14 karats gullbelegg. Ellers er det Swarovskikrystaller, ferskvannsperler, lær og glass er andre ingredienser i suksessoppskriften.

Article image

Klar for bryllup

Det er vanskelig å forestille seg hva 2010 vil bringe for de målrettede damene. Men Gunnvor lover oss en brudekolleksjon.
– Vi har drevet med design til bryllupene til venninnene våre, og synes det er gøy, vi er jo i den rette alderen til slikt selv også, ler Gunnvor.

Tekst: Fredrik A. Sivertsen  Foto: Celine Engelstad