Hjem & fritid »  Unik diamantring med mening

Unik diamantring med mening

Smykker er alltid en spesiell gave som både vekker følelser og er et varig minne. Nå kan Gullsmed Heyerdahl tilby en enestående diamantring som i tillegg til spennende design også gir noe tilbake til landet som har diamantressursene. All fortjeneste fra salget av ringene går direkte til bygging av hus for foreldreløse barn i Sør-Afrika, i regi av organisasjonen Zulufadder. 14 ringer skal bygge 14 hus.
Article image

Heyerdahl er en av landets ledende gullsmed og urmakere, og deres tre forretninger i Oslo er kjent for sitt brede utvalg av diamantsmykker og perler. Smykker er gaver som alltid er populære, og nå kan gullsmed Thomas Heyerdahl presentere en fantastisk diamantring hvor man også gir noe tilbake til det kontinentet der diamantene kommer fra.
 
Zulu by Heyerdahl er en spesialdesignet og eksklusiv diamantring hvor all fortjeneste går til bygging av hus i regi av Zulufadder. Zulufadder er en organisasjon opprettet av Mari Maurstad og ligger i Zululand i Sør-Afrika. Hovedoppgaven til prosjektet er å hjelpe barn som er foreldreløse på grunn av aids. For hver ring som selges vil det bli bygget et hus som rommer 8 barn og en «bestemor».

Article image

Meningsfull design

– Tanken bak prosjektet er at vi ønsker å gi noe tilbake til det landet som gir oss våre unike og fantastiske diamanter. Ofte når man gir penger til et veldedig formål vet man ikke helt hva pengene går til, men Zulufadder er en dedikert organisasjon med full kontroll. Her vet giveren nøyaktig hva pengene går til, forteller Thomas.
 
Ringene vil være i salg i Heyerdahls forretninger fra begynnelsen av desember. Har man planer om å kjøpe seg en ring eller gi en i gave, er dette en gyllen mulighet til både å få en enestående diamantring samtidig som man gir et helt hus til foreldreløse barn.
– Dette er barn hvor mødrene ofte er døde av aids, og hvor det å ha et trygt hjem utgjør en stor forskjell i livet deres. Kjøperen av diamantringen vil holdes informert om fremdriften underveis i byggingen, og tilslutt motta bilder av «sitt hus» med barna som bor der når huset står ferdig. Eierens navn vil også bli markert på huset i form av en plakett som en spesiell takk fra Zulufadder organisasjonen og barna selv.
 
Thomas forteller at de har jobbet mye med designen på ringen. Den er basert på Noën design, og produsert på fabrikken i Tyskland. De eneste i verden som produserer smykker av økologisk gull. Resultatet har blitt en elegant diamantring med meningsfull design.

– Det blir kun produsert 14 stykker, der hver og en blir gravert med ringens individuelle nummer på innsiden. Ringen har et litt moderne design med tilsnitt av ideologi, sier Thomas. Den har form som en jordklode, med silhuett av Afrika der diamanten er fattet i midten av kontinentet. Tanken er å vise at Afrika er midtpunktet, uten at det skal være alt for tydelig. Det er en lekker ring i seg selv, samtidig som man gir tilbake til landet hvor diamantene kommer fra, i form av at man faktisk gir bort et helt hus.

Article image

Utgjør en forskjell

Zulu by Heyerdahl er et samarbeidsprosjekt mellom Gullsmed Heyerdahl og Zulufadder, som ble opprettet av Mari Maurstad i februar 2005. Zulufadder er basert på at giverne skal kunne se nøyaktig hva pengene går til, og alle pengene går direkte til barna. Her kan du være sikker på at ingen administrasjonsutgifter belastes giverne.
 
Arbeidet Zulufadder gjør i provinsen Zululand i Sør Afrika blant foreldreløse barn i området, utgjør en livsviktig forskjell i livene deres, og Mari forteller at det er et område hvor det virkelig er mulig å hjelpe.

– Jeg er der nede ofte, og du kan gå inn i hus hvor taket er rast sammen etter høststormene og hvor de ligger på tynne sivmatter på gulv fulle av vann. Med dette prosjektet har vi mulighet til å bygge tette og varme hus. Egentlig burde alle ta seg en tur til Sør Afrika og se hvor lett det er å hjelpe. Vi tenker kanskje at det bare er en dråpe i havet, men dette er et fredelig område hvor vi med våre ressurser og penger virkelig kan utgjøre en forskjell.
 – Diamantringen er en genial og kreativ idé, og noe vi aldri ville ha kommet på selv. Jeg ble helt i fyr og flamme da jeg så ringen, det er utrolig lekkert design. Og med bare 14 stykker er de svært originale, som et kunstverk, sier Mari.
– Alle ringene er laget for hånd, og vil koste 27.800.
– Dette er den samme prisen som ringen ville kostet normalt i markedet. Av dette beløpet vil 12.000,- gå til bygging av ditt eget hus i Zululand som vil huse åtte barn og en voksen. 5600,- går beklageligvis til staten i moms, og resten dekker nettokost for diamanten, det økologiske gullet og produksjon av ringen. All fortjeneste går rett til Afrika, forteller Thomas.

Article image

Etisk og miljøvennlig

Smykker er en miljøvennlig gave, som varer i generasjoner og som skaper gode minner. Zulu by Heyerdahl er laget med størst mulig hensyn til mennesker, dyr og miljøet rundt. Som vanlig benytter Heyerdahl kun konfliktfrie diamanter som er sertifiserte gjennom FN, og som er garantert å ikke stamme fra konfliktområder. I tillegg er ringen laget av rent økologisk fremstilt gull fra en sertifisert gruve der utvinning skjer uten bruk av kjemikalier. Dette beskytter det levende miljøet og områdene rundt, noe som gjør denne ringen til et helt unikt og miljøvennlig smykke med substans.
 
Både Thomas fra Gullsmed Heyerdahl og Mari fra Zulufadder er veldig entusiastiske og har stor tro på prosjektet, og begge håper det kan inspirere andre til å tenke kreativt når det gjelder veldedighet.

Med den flotte ringen Zulu by Heyerdahl får du både et fantastisk vakkert smykke, og du er med på å gi noe tilbake til diamantenes opprinnelsesland. For mer informasjon se: www.heyerdahl.no. Dette er virkelig en gave med mening!

Tekst: Mona Gullstein  Foto: Eva Brænd, Anne Romslo, John Fielding, Noën & Heyerdahl