Tegner det nye publikumsbygget til Gamle Bergen Museum

Den danske arkitektfirmaet AART architects har vunnet konkurransen om å tegne det nye publikumsbygget til Gamle Bergen Museum. Firmaet er blant annet kjent som arkitekten bak det nye Vikingtidsmuseet i Oslo.
På 1800-tallet var Bergen den største trebyen i Europa, hvor husene i tre dannet rammen rundt travle torg og gater. Det historiske bymiljøet kan gjenoppleves på Gamle Bergen Museum, som nå får et dansk anstrøk. Med SLA og Norconsult som underrådgivere har AART architects nemlig vunnet konkurransen om å forene og formidle friluftsmuseets fortelling i en ny publikumsbygg. – Vinnerprosjektet har høy kvalitet, gode løsninger og et tidløst uttrykk som passer godt til de andre bygningene i museet. Gjennom dette prosjektet skal vi styrke fortellingen om museet, sette byhistorien inn i en større sammenheng og revitalise...
Les mer
ingress museum

Gellner og Weggenmann – A perfect match

Begge er medlemmer og grunnleggere av German Finest, en gruppe på seks high end tyske juvelprodusenter. Begge er kjent for sin enestående design. De har kjent hverandre i mer enn tyve år og de har allerede samarbeidet i seks av dem.
På...
Les mer
Gellner_ingress

Funksjonell hverdagslykke

Kjøkkenet er for lengst definert som et oppholdsrom hvor man tilbringer mye tid. Vegger slås ned og dagens åpne løsninger krever mer struktur og orden. Det reflekteres i det moderne kjøkkendesign.
Hos Drømmekjøkkenet på Danmarksp...
Les mer
drommekjokkenet_ingress

Har håp for hårtap

Enten du sliter med hodebunnsproblemer, er blitt tynn i håret eller har mistet hvert strå, finnes det en skreddersydd løsning for den som rammes.
– Det eneste vi dessverre ikke kan gjøre er å gi deg ditt eget naturlige hår tilbake....
Les mer
apollo_ingress

Fargesprakende italiensk design

Er du en av dem som sverger til svarte skinnstøvletter, sesong etter sesong? Da er det kanskje på tide å utvide horisonten. Hos Noë Bergen kan man formelig boltre seg i farger, hæl-høyder, skinn eller lakk. Valget er ditt.
Med e...
Les mer
Noe_ingress

Hotell eksellent på Bryggen

Luksusfølelse og hjemmekos balanseres i skjønn forening på Clarion Collection Hotel Havnekontoret.
– Her blir du behandlet like godt enten du heter Rihanna eller Ole Olsen, smiler direktør Hilde Berentsen.  Atmosfæren på det prisb...
Les mer
Havnekontoret_ingress

Kjøkken-oasen på Minde

Etter et besøk hos Studio Sigdal Bergen risikerer du å fylle opp hodet med gode ideer for hvordan hjemmets hjerte kan utformes.
– For mange av oss er jo kjøkkenet husets viktigste rom. Derfor er det også viktig for oss både å kunne ...
Les mer
sigdal_ingress

Et kort. Byen rundt.

Fordelskort er et kjent begrep for de fleste nordmenn. Hva om du kun trengte et kort, men likevel fikk medlemsfordeler over hele Bergen? Med Cashback Card fra Lyoness får du penger tilbake ved hvert kjøp.
Cashback Card er aktivt i 4...
Les mer
cashback_ingress

Smykk deg i tiden

I andre enden av Galleriet er Gullsmed J. Gjertsens butikk fylt opp med designnyheter fra produsenter som Thomas Sabo, Marc Jacobs og Michael Kors. Gullsmed Karoline Fosse viser fram det blendende utvalget – og den oppussede butikken. ...
Med l...
Les mer
gullsmed_gjertsen_ingress

Vintage urkraft

Klokketrendene svinger mellom digitale nyvinninger og retroinspirert vintagedesign. Men ifølge urmaker og daglig leder Gerhard Gjertsen er det lite som tyder på at den tradisjonelle ur-produksjonen skal svinne hen.
Den digitale revo...
Les mer
urmaker_gjertsen_ingress

Holdbar naturdesign for urbane hjem

Hos design- og interiørbutikken Norden og Verden er det meste håndplukket av kvalitetsbevisste designere med et kresent og nysgjerrig blikk.
– Når vi er på reise i europeiske storbyer for å hente inspirasjon, går det mye i gåing for...
Les mer
Norden_og_verden_ingress

Tjue år med skreddersøm

Hos landets største garderobekjede har mangfold i utvalget og skreddersøm i utførselen vært kjennetegnet gjennom to tiår.
Garderobe-Mannen har levert skyvedørs-garderober på mål til norske hjem siden 1996. Kjeden gikk inn i jubil...
Les mer
Garedrobe-Mannen_ingress

Garantert godt gulv

Er du på jakt etter den gode gulvfølelsen? Da bør du ta turen innom Gulvspesialisten på Minde.
– Beklager rotet, men vi prøver så godt vi kan å komme oss i orden etter helgen, sier salgssjef Cato Berg hos Gulvspesialisten i Conrad...
Les mer
Gulvspesialisten_ingress

Marc Jacobs – lekent, retroinspirert og offbeat

Amerikaneren Marc Jacobs beviser hver sesong at han er blant de mest innflytelsesrike moteskaperne i verden. Mer enn noen annen klarer han å kombinere chic design med en mer praktisk og urban stil. Se bare på brillekolleksjonen hans!
De...
Les mer
Svbo_MarcJacobs_ingress

Alle gode ting har en ende

Tre kvalitetsforretninger i Galleriet gir seg ved årets slutt.
– Vi på Galleriet har vært heldige som har hatt med oss tre så driftige og flinke butikkdrivere i gjennom mange år. Det er vemodig men også forståelig at de nå velger å n...
Les mer
Galleriet_ingress

Scabal i nye lokaler

Det var bare et spørsmål om tid før eminente Scabal måtte flytte ut av Kløverhuset og ned på gateplan og tilgjengelig for hvermansen i Christian Michelsens gate.
Innehaver og daglig leder Sturle Ingebrigtsen tør være så presis a...
Les mer
Scabal_ingress

En sølvgutt fra Bergen

Høydepunktet i fotballkarrieren opplevde Fredrik Haugen da Brann sikret sølvet i eliteserien 2016.
– Seriesølvet er den beste plasseringen vi har fått når jeg har vært med på laget, derfor rangerer jeg det høyest, sier en strålende ...
Les mer
Kristoffer_Haugen_ingress

De jakter på ditt favorittprodukt

Grunder Roy Olav Hovlid og Christopher Nordgreen Dahl har startet bedriften 2morrows Favourites (2MF), med mål for øye å gi norske og nordiske forbrukere merverdi gjennom helt unike kvalitetsprodukter og handleopplevelser.
For å nå...
Les mer
2MF_ingress

Flere og flere leaser bil privat

– Spør du meg, er det mye bedre å lease bil enn å eie sjøl, sier salgssjef hos Møller Bil Drotningsvik, Rune Brunstøl. Han trekker frem forutsigbar økonomi som en soleklar fordel.
Volkswagen Møller Bilfinans AS har 5100 leasi...
Les mer
ingress moller bil

Klassisk høst

Strikk og silke, høyhalsete gensere og lange ulljakker i jordfarger, flaskegrønt og gråtoner preger høstmoten i Claire Womans nye butikk i Kløverhuset.
Etter 20 år i Galleriet er det internasjonale motehuset med danske røtter nå ...
Les mer
ingress claire

Suksessrestaurant fra Stavanger har åpnet i Bergen

26 North Restaurant & Social Club ble en umiddelbar suksess da den åpnet i Stavanger tidligere i år. I løpet av få måneder har restauranten, som blant annet serverer norsk tapas, mottatt strålende matanmeldelser og blitt rangert av gje...
Svenske K...
Les mer
ingress 26 North