Hjem & fritid »  Til topps på Juratind

Til topps på Juratind

Hver eneste Olsok arrangerer Turkomiteen i Molde og Romsdals Turistforening helgetur til Hoemsbu og bestigning av majestetiske Juratind (1711 m.o.h.). Dette er en tung, bratt og luftig tur, men våre erfarne turledere bringer deg sikkert til topps.
                               Vi lover deg en uforglemmelig opplevelse med flott skue ut over ville Romsdalstinder, ned i et dypblått Eikesdalsvatn og skue ut til øyene og havet.

Helga starter med en rolig kveld på Hoemsbu. Tidlig lørdag morgen er tid for en skikkelig frokost og nistesmøring. Turlederne tilpasser og fordeler felles utstyr, bla div. tau og seletøy for sikring over breen og opp de bratteste partiene til topps. Turen opp Hoemsdalen, over breen og til toppen av Juratind er noe av det ypperste MRT kan tilby sine turdeltakere.

Lørdagskvelden er det tid for kos med grillbål og Olsokfeiring nede ved vatnet. Søndag er avsatt til pleie av ømme tær og eventuelt en lettere tur for den som vil. Mer info om turen finner du på www.mrtur.no

Dette er Molde og Romsdals Turistforening

Molde og Romsdals Turistforening (stiftet i 1889) er en den største friluftsorganisasjonen på Romsdalshalvøya med sine vel 2400 medlemmer. Vi er som over 50 andre lokale turistforeninger tilknyttet Den Norske Turistforening med over 210 000 medlemmer. MRTs målsetting er å arbeide for det enkle tur- og friluftslivet og utbre kjennskapen til turmulighetene i den praktfulle Romsdalsnaturen

Våre grupper; Turkomiteen, Barnas Turlag (Molde og Rauma), DNT Ung Romsdal, DNT-fjellsport Romsdal og Seniorgruppa arrangerer hvert år over 80 turer og aktiviteter som favner alle aldersgrupper.

Vi merker og vedlikeholder stier og bruer og driver 8 små / mellomstore hytter i distriktet: Hoemsbu, Måsvassbu, Reinsvassbu (selvbetjente) Brandstadbu, Svartvassbu, Vasstindbu og Feskarbu (ubetjente), samt vår populære hytte Langdalsbu som har over 4000 besøkende hver skisesong. Vi utgir 2 nummer av ”Fjellsmella” hvert år som forteller om våre aktiviteter året gjennom.

Vi har MRT Turinformasjon på Torget i Molde og øvrig informasjon finner en på websidene www.mrtur.no

Bli med i en MRT-komite eller en dugnadsgjeng!

Alle gruppene og komiteene våre trenger stadig nye folk! Ta en sjanse å bli med på en dugnad eller arrangement, og test ut om kombinasjonen tur, dugnad og trivelig selskap er noe som faller i smak. Du velger selv for fast tilknyttet du ønsker å være.
Turistforeningen og undergruppene har til enhver tid nytte av å ha folk som kan stille opp uten at du er et fast komitemedlem. Send gjerne en e-post til post@mrtur.no hvis du ønsker å stå på den generelle “dugnadslista” og få info om aktuelle dugnader / jobber.

Bli Lommekjent med Ditt Distrikt og MRT

Ditt Distrikt og MRT samarbeider om turkonkurransen ”Bli Lommekjent”. I Ditt Disktrikt katalogen for Romsdal som kommer ut rett over nyttår, vil det i år følge med et hefte som heter ”Bli Lommekjent”. Dette er en uformell turkonkurranse der alle inviteres med til å være med. Konkurransen går ut på å finne fire poster i tilknytning til fire turløyper i nærområdet – og tre andre poster ved å løse en rebus ved hjelp av Ditt Distrikt katalogen.

De fire naturpostene er plukket ut i samarbeide med Molde og Romsdals Turistforening. Disse er Skihytta i Molde, Nordneset i Fræna, Feskarbua i Langdalen og Prestaksla i Nesset. På hver post finnes et kodeord, som du skriver inn i på en kupong eller som besvares via www.blilommekjent.no.

Hvis en finner fire av de sju postene, kan en være med i konkurransen om turutstyr til en verdi av 10 000 kroner. Det blir også trukket ut ti navn som får hver sin sovepose. Klarer du alle sju postene, får du i tillegg ”Lommekjent-merket” (pin) gratis.

Aktuelle arrangementer

28.-29. juni Nattur til Ystetind
med Turkomiteen

7.-12. juli Klatresamling i Romsdalen med DNT-fjellsport Romsdal

7.-13. juli Norsk Fjellfestival
– Åndalsnes –Rauma
(se www.norsk-fjellfestival.no )

25.-27. juli Hoemsbu – Juratind

24. august Ågottind i Eikesdalen med DNT-fjellsport Romsdal
Tekst & foto: Molde og Romsdals Turistforening