Hjem & fritid »  Sykler til alles behov

Sykler til alles behov

Om du er en av de som sykler til og fra jobb, er aktivt med i konkurranser eller kanskje bare sykler av og til har Sykkelhuset i Fannestrandveien sykler for de fleste og for de aller flestes formål og behov.
Sykkelhuset har i tillegg et bredt utvalg i sykkeltilbehør, alt fra spesialstøpte sykkelsko til det beste som finnes på markedet innefor sykkelbekledning og hva sikkerhetsutstyr for barn og voksne angår.

– Sykkelhuset dekker absolutt alle behov når det kommer til sykkel, sier daglig leder og eier Jim Nerlandsrem. Sammen med seg i butikken og i verkstedet i underetasjen har han sykkelekspertene Stig-Einar Sørensen og Ørjan Løvås. Nerlandsrem og syklene har holdt til i det gule sykkelhuset siden 1993. Om butikken er kjent for et bredt utvalg er ikke verkstedet mindre kjent for sin raske levering og høye kompetanse. Med 15 års erfaring går det fort å skifte et punktert hjul på Sykkelhuset. Skulle du ønske å skifte ut enkelte deler er heller ikke dette noe problem. – Vi reparerer alle sykkelmerker. Vi er også direkteimportør på noen Giant modeller, samt de to store internasjonale sykkelmerkene Wheeler og Haro, sier Nerlandsrem. Vi ønsker å ha en profil med gode sykler, derfor tar vi oss av importen alene. Slik får vi raskere og bedre oversikt i sykkelutviklingen og vi kan garantere kvaliteten i alle modeller utstilt i butikken. Wheeler for eksempel er den 3. største sykkelprodusenten i verden. Mens Giant som navnet tilsier er den desidert største og kanskje mest avanserte.

Medarbeider Stig-Einar Sørensen er selv innehaver av en lekker Giant Racer til i overkant av 60 000 kroner! Karbonsykkelen er superlett, faktisk så lett at man i konkurranser må henge på ekstra vektlodd for at den skal være tillatt å bruke. Ikke overraskende er Giant hyppig representert i den prestisjefylte Tour de France turneringen. Det amerikanske profflaget High Road, der den Norske sykkelkometen Edvald Boasson Hagen er med kjører selvfølgelig på Giant sykler.

Damer se her!

At sykkelsporten er mannlig dominert er vel ikke til å komme utenom, men det finnes også teftige damer som ikke har latt seg skremme. I lokale idrettslag rundt omkring satses det derfor ikke på sykkelkonkurranser bare for menn, damene får også tråkke til om de vil. Sykkel er en fin sport som hverken skaper belastningsskader eller som begrenser seg i forhold til form og sykling er like godt egnet for kvinner som for menn. For barn er det jo faktisk det viktigste selvstendige framkomstmidlet fram til fylte 18 år!

– I hele sommer kjører vi et tilbud på vår Hard Rocx Shock Machine XX. Dette er en allround damesykkel i mellomklassen til en veiledende listepris på 6000 kroner. Hos oss får du den for kun 4990, sier Nerlandsrem. Denne sykkelen er for øvrig et resultat av et prosjekt gjort i samarbeid med Anne Thorvaldsen, i det hun våren 2006 skrev en masteroppgave ved NTNU. Den er tilpasset spesielt kvinners sittestil og er ergonomisk helt riktig utformet. Gjennomgående for alle Hard Rocx sykler er at alle deler er av beste kvalitet. –Det hjelper ikke å ha et godt rammeverk hvis bremsene ryker, sier Nerlandsrem.

I tillegg til bra utvalg av damesykler, har vi også et bredt utvalg i sykkelklær i damestørrelser, sier Nerlandsrem. Sykkelklær forøvrig er kanskje de mest krevende og avanserte plagg som finnes. De skal puste i oppoverbakken og holde på varmen i nedoverbakken. Klærne skal sitte tett mot kroppen og samtidig være komfortable og bevegelige. Sykkelhuset fører det innovative merket ”Pearl Izumi” kjent for sine svært funksjonible sykkelplagg.

Norsk design

Et merke som også er representert hos Sykkelhuset er Marvil. Dette er et Norsk sykkelmerke utformet av Norske syklister. Barnesyklene foreksempel er som skreddersydd for Norske sølepytter. – De tåler en skikkelig trøkk på pedalen, slik en god sykkel skal tåle, sier Nerlandsrem. Utgavene for de minste finnes som seg hør og bør i fargevalget rosa eller blå. De kommer med alt nødvendig utstyr slik som støttehjul, støtte, stilig ringeklokke og bakskjerm. En annen artig sak som kan skaffes fra Marvil er en 27 girs tandemsykkel med skivebrems. – Vi har tilgang til det aller meste innenfor kategorien sykkel sier, Nerlandsrem. Her er det bare sykkellysten og fantasien som setter grenser. Uansett sykkelbehov du måtte ha ”Team Sykkelhuset” i Molde ønsker deg velkommen til et hyggelig sykkelkjøp.

Tekst: Lena Nerland
Foto: Lena Nerland, Haro & Hard Rocx