Hjem & fritid »  Norsk regissør debuterte i Canada

Norsk regissør debuterte i Canada

Filmen ”Ulysses Road”, en mørk komisk thriller, regissert av Lars Harald Gathe, hadde premiere på Filmfestivalen i Toronto 18. juni.

Den unge norske filmregissøren Lars Harald Gathe reiser til filmfestivalen for å promotere sin første spillefilm, ”Ulysses Road”. Filmen handler om menig Larson (spilt av Philip Wolff), en desertør fra 2. verdenskrig, som kommer tilbake til England og flytter inn i familiens hotell ute på landsbygden. Den selvpåførte krigsskaden hindrer ham i å leve ut kjærligheten han møteri landsbypiken Freya (spilt av Kathryn Redwood).

Stramt budsjett

Alt Larson ønsker er å leve et normalt og rolig liv igjen, men det tar ikke lang tid før ukjente inntrengere og tyver tar seg til rette på hotellet. Den noe desillusjonerte og drømmende hovedpersonen tvinges til å handle. Da det står på som verst, dukker Larsons tidligere militære overordnede fra krigens dager, oberst Rothcoe (spilt av Tony Leader), uventet opp og tilbyr sin hjelp. Da rollemønsteret fra krigens dager reetableres, punkteres Larsons drøm om et rolig liv på landsbygden.- Vi ønsket å lage en triller om en soldat som kommer hjem fra krigen, en tidsepoke som er blitt oversett av både film og TV", sier Lars Harald og utdyper: Det var en utrolig vanskelig periode for en hel generasjon som etter krigen kom hjem til samfunn der så og si ingenting var som før. Teamet bak filmen, regissør Lars Harald Gathe, manusforfatter Paolo Chianta og produsent Anna Kolber, filmet Ulysses Road på et meget stramt budsjett i løpet av noen få uker i Newton Ferrers, nær Plymouth i England. Pre- og postproduksjonen foregikk i London. Den entusiastiske filmstaben bestod av filmfolk fra hele verden. ”Paolo er skotsk, Anna er svensk. Sam Edwards (Fotograf) er engelsk og jeg er norsk. Dette gir Ulysses Road et helt spesiell uttrykk. Sluttresultatet er ikke en typisk triller, men kanskje mer en mørk komedie,” sier Lars Harald.

Filmer i Norge

Filmskaperne bak Ulysses Road arbeider nå for å finansiere sitt neste prosjekt, komedien My Heroes and Other Animals, ved siden av arbeidet med å skaffe distribusjon til Ulysses Road.- Vi er veldig fornøyde og glade for at Ulysses Road får verdenspremiere på filmfestivalen RealHeART i år. Det er også en fin anledning til å vise filmen for et helt nytt publikum", sierLars Harald. Målet til ReelHeART er å utfordre og gi et tilbud til filmelskere og filmentusiaster, og å oppmuntre, belønne og feire film som uttrykksform.

Lars Harald Gathe (f. 1981 i Bærum) har studert både London Film Academy og ved Surrey Institute of Art and Design i England.Ulysses Road er hans første spillefilm. Han har også satt opp teaterstykket The Gaelic Teacher i London (april 2008). Han har arbeidet for TV-selskapene Viasat, Discovery Channel og BBC. I april 2008 startet han på et ettårig studium i regi mot en Masters Degree ved den prestisjefylte Bristol Old Vic Theatre School. Han har fullført flere kortfilm prosjekter som manusforfatter, produsent og regissør.