Hjem & fritid »  Få orden på kjøkkenet

Få orden på kjøkkenet

HTH har løsninger som gjør det enkelt å holde god orden på kjøkkenet.
Article imageNår du handler kjøkken hos HTH, får du ikke bare god planløsning og det siste innen design og materialer. Også innredning i skuffer og skap kan skreddersys etter dine ønsker og behov, sier Karianne Brudeset, daglig leder hos HTH Kjøkkenforum Molde.

Få full oversikt

Hun forteller at de selger svært mye skuffer, og da helst brede varianter (80 eller 120 cm). Øverste skuff leveres som standard med et bestikkinnlegg i rengjøringsvennlig plast, hvor man kan man legge knivblokker i tre, som skaper orden og bevarer kvaliteten på de store knivene. Krydderglassene har også sin egen plass. Bestikkinnlegget kan mot tillegg leveres i stål, bøk eller hvit eik, svært eksklusivt og smakfullt, sier Brudeset.

De to største skuffene kan deles inn i små rom med praktiske delevegger, tilpasset det som skal oppbevares der. Lokkene kan stå i forkant av skuffen, fint avdelt fra grytene med en vegg. Suppeposene kan organiseres i rom etter alfabetisk rekkefølge eller siste forbruksdato. Lyspærer og batteri kan få sine egne rom, her trenger ingenting å overlates til tilfeldighetene. Skuffene leveres med gummimatter, så man kan sette tallerkener og kopper rett ned i dem, og softdempingen i skuffeskinnen bidrar til at skuffene glir lydløst og kontrollert igjen, så innholdet bevarer sin faste plass.

Også for høyskap finnes smarte innredninger for å utnytte hvert skap maksimalt. De mest populære skapene er de med frontuttrekk, hvor man drar ut hele innredningen og får full oversikt fra begge sider.
Article image

Praktiske skap

Høyskap med sjalusier er også praktisk, her kan man ha kjøkkenmaskinene stående, og bare dra opp sjalusien når man skal bruke dem. Det gir lettere tilgjengelighet, enn om kjøkkenmaskinen er plassert innerst i et underskap, forklarer Brudeset.Også vaskeskapene kommer i langt mer praktiske utgaver – enheter for kildesortering som glir ut når man åpner døren – eller enda bedre, man drar ut en skuff og får full oversikt over alle sorteringsboksene.

Vi leverer vaskeskap med skuffeløsning i opptil 80 cm bredde, og da får man sortert i hele seks forskjellige bøtter. Svært praktisk når man sorterer både rest, mat, plast, papir, glass/metall og spesialavfall. Alternativt kan man bruke bøttene til tomflasker og bokser, eller til å systematisere vaskemidler og søppelposer. Alt samlet på en plass - full oversikt ved å dra ut en eneste skuffe - som glir lydløst igjen når man lukker den, sier Brudeset.
Article image

Utnytt plassen maksimalt

Sokkelskuffer gir en praktisk utnyttelse av plassen på kjøkkenet. Også disse leveres nå med softdemping, noe som gir helt nye bruksområder. Man kan oppbevare boksmat, servise, barnas tegnesaker, bakebrett og lignende, uten at det forskyver seg i skuffene når man lukker dem.

Hjørneskapene kan leveres med karusellinnredninger med tett bunn eller trådbunn. De kan trekkes helt ut, så nå trenger man ikke lenger ned på alle fire for å finne ut hva man har innerst i hjørneskapet. Dette gir en helt annen utnyttelsesgrad av hjørnene enn før, forteller Brudeset, som legger til at det meste av innredning til kjøkkenet også kan suppleres etter at kjøkkenet er levert. La drømmekjøkkenet bli like flott i virkeligheten som på tegningen.
Article image

Få hjelp til montering

Samme hvor mye penger man legger i et kjøkken, eller hvor god service man får underveis i prosessen; kjøkkenet er ikke perfekt før det er ferdig montert med et tilfredsstillende sluttresultat.

– Noen velger å spare penger ved å montere kjøkkenet selv, og hvis man er nevenyttig og har godt utstyr, så er det ingenting i veien for å gjøre det, men et flott tegnet kjøkken kan allikevel bli ødelagt ved dårlig montering, noe vi dessverre har sett noen uheldige eksempler på.

Det er trist for oss – men spesielt for kunden, som har lagt mye penger i selve innredningen, poengterer Brudeset. Hun forteller at imidlertid vil de fleste kunder som legger litt penger i kjøkkenet, gjerne ha et profesjonelt sluttresultat. HTH har ansatt to særdeles dyktige møbelsnekkere på heltid. – Dette gir oss en stor trygghet når vi selger montering – guttene kjenner HTH ut og inn, har stor faglig kunnskap, monterer med høy nøyaktighet, og finner gode, kreative løsninger.

Montørene kan også leies ut til annet enn HTH-innredninger, det dukker av og til opp utsettelser av avtalte monteringer som gir rom for å ta småjobber innimellom. Men da må en nok belage seg på litt ventetid, avslutter Karianne Brudeset.

Tekst: Berith Eva Lamøy Foto: Grethe Ohr & HTH