Helse & velvære »  Trygg under Pikassos saks

Trygg under Pikassos saks

Hos Pikasso dame- og herrefrisør går frihet og skapertrang hånd i hånd. Her forskes det på nye linjer og former - og ideene vrimler. Slikt blir det godt miljø av.
Legger du håret ditt i hendene til en frisør hos Pikasso kan du være trygg. Her jobber frisører med høy faglig kompetanse, og her kan du være sikker på at du blir tatt på alvor som kunde. Pikasso har en stor og trofast kundeportefølje, og er kjent langt utenfor Ålesunds grenser for sine dyktige frisører.

Riktig frisyre

Når du setter deg i frisørstolen hos Pikasso, får du en grundig konsultasjon før de gjør noe som helst med håret ditt. Du trenger ikke være redd for å ende opp med en frisyre som du ikke føler deg komfortabel med. Alle frisørene hos Pikasso har trening i å se hva den enkelte kler. De tar hensyn til både ansiktsform, proporsjoner - og ikke minst hvilken type du er. Og kanskje viktigst av alt; de lytter.

– Vi klipper absolutt ingen i en frisyre som ikke passer, selv om den er aldri så trendy. Det er også viktig å synliggjøre hvilket resultat kunden kan forvente seg, sier Alf Terje Farstad som har drevet Pikasso dame og herrefrisør i 23 år.

Ingen kunder forlater salongen uten å ha lært hvordan håret skal styles for å beholde den nye frisyren.
– Det er vår jobb å sørge for at kunden kan fikse håret sitt selv, og ikke minst at de får de rette produktene med seg hjem, sier Alf Terje.

Han understreker viktigheten av å bruke riktige produkter for å få best mulig resultat. Denne kompetansen er det frisøren din som sitter inne med. Kjøper du feil produkter kan du nemlig ødelegge den nye fargen, eller oppleve problemer med å style håret ditt slik du ønsker.

Arbeidsglede

Alf Terje forteller at frisørene hos Pikasso jobber som et sosialt team. Ideologien er enkel: Den bygger på gjensidig tillit og fleksibilitet. Alle frisørene stiller opp for hverandre når det trengs. Innehaveren selv mener at et godt arbeidsmiljø gjenspeiles av fornøyde kunder, og legger derfor stor vekt på at de ansatte skal trives på jobben.

Pikassos frisørteam er kjent i bransjen. De har også et eget kursteam som reiser rundt og kurser andre frisører. Å delta på dette teamet er noe de fleste frisører ønsker og noe å strekke seg etter.

Skapertrang og frihet

En frisør bør kunne det alle meste innen sitt fag, mener Alf Terje. Derfor har ikke frisørene hos Pikasso egne spesialfelt. Men de konsulterer gjerne hverandre og utveksler ofte ideer. For hos Pikasso handler det om skapertrang og kreativitet. Frisørene har stor frihet. Her forskes det mye på nye linjer og nye måter å klippe håret på.

– En ny trend kan like gjerne komme fra Ålesund som London eller Paris. Flere nye trender er født i Pikassos salonger, sier Alf Terje.

Myke bevegelser

At Ålesund er trendsettende innen hårmoter, bekrefter Gunn Elisabeth Farstad, som er teamleder hos Pikasso. Hun sier at ålesundere er både mer vågale og langt fremme når det gjelder å prøve nye ting.
Gunn Elisabeth varsler store endringer i motebildet. Nå skal linjene og formene være renere enn de har vært på mange år, forteller hun.

Trenden har lenge vært frisyrer med kontraster. Jenter har hatt kortklippet hår, mens guttene gjerne har hatt litt feminine frisyrer. Nå skal menn være menn og kvinner være kvinner. Det er myke bevegelser i motebildet, og har du fall eller krøll i håret går du lyse tider i møte. Glem å bruke rettetang for å slette håret. Nå skal flotte bølgefrisyrer a la Marilyn Monroe fra 30 og 40-tallet frem. En annen god nyhet er at du kan bruke rettetangen for å få frem krøllen.

Klippen skal også være mer fleksibel enn før. Du skal gjerne kunne få to, tre frisyrer ut av en og samme klipp. Pikasso er din lærermester og viser deg hvordan, enten du vil lære å lage bevegelser eller lære å variere frisyren din. Når det gjelder farger skal de være mindre kontrastfylte og renere enn før. Fargen skal se mer naturlig ut med bredere striper som ligger nært opp til hverandre i farge, gjerne med noen fine reflekser i jordfarger som rødt og brunt, forteller Gunn Elisabeth.

Ta vare på håret

Glem ikke å ta vare på håret ditt i solsteken. Dersom du har farget håret kan den fort falme eller bli misfarget hvis du ikke passer på. Hos Pikasso får du produkter som beskytter håret ditt på samme måte som solfaktor for huden. Du bør bruke både shampo, balsam og beskyttende spray for at håret ikke skal få redusert kvalitet.. Klorvann påvirker også håret. Blonde striper kan for eksempel bli grønne.

Frisør: Christine Ottesen
Tekst: Berith Eva Lamøy
Foto: Aida Urkedal