Helse & velvære »  Øyet som ser

Øyet som ser

Briller har gått fra å være et synshjelpemiddel, til også å bli et motetilbehør. Briller i dag skal være med på å understreke personlighet og stil, og bør fremheve ansiktet og øynene på riktig måte. Hos Brillehjørnet i Molde har de både utvalget og kompetansen som skal til for at du skal kunne finne akkurat din brille. Der får du også tilpasset kontaktlinser som passer ditt behov. Butikken er kjent for å være ledende innen brille- og solbrillemote. Personlig service og høy faglig kompetanse står i fokus.

– I forretningen har vi et stort utvalg og bredt sortiment, og kan tilby det meste som finnes på markedet. Fra det rimeligste til det mest eksklusive. Alt etter ønske og behov. I tillegg har vi har nylig pusset opp og utvidet butikken, og fått en ny klinisk avdeling som vi er veldig stolte av. Den ligger i 2. etasje av butikken og er tilpasset for rullestolbrukere. Det er heis opp til avdelingen og den er helt fri for dørstokker. Den nye avdelingen er moderne utstyrt med god plass og stort venterom. Og utstyret som brukes er utformet slik at rullestolbrukere kan få utført sin synsundersøkelse uten å måtte forlate rullestolen, forteller optiker Solveig Pålerud.
På Brillehjørnet står faglig kompetanse i fokus. Solveig er utdannet optiker med mastergrad i klinisk optometri og har kurs i Arbeidsplassoptometri. Dette gir ekstra kunnskap i synsrelaterte forhold rettet inn i mot arbeidslivet, med tanke på databriller og synsergonomisk tilpasning ved dataskjerm. De to optikerne ved Brillehjørnet; Solveig Pålerud og Elin Myklebust Løvoll følger begge «Norges Optikerforbunds Videre- og Etterutdanningsprogram» noe som innebærer obligatorisk deltagelse på fagrettede kurs for å opprettholde høyt faglig nivå.

– Vi lever i en tid hvor det kreves mye av synet vårt, og det er viktig at øynene fungerer optimalt både i arbeid og fritid. Høsten er gjerne høysesong hos optikerne. Mange merker at det blir mer slitsomt både å lese og kjøre bil nå som kveldene blir mørkere. Og skolebarn kan få symptomer som hodepine, kløe og tretthet i øynene. En tur til optikeren kan avdekke om det er blitt behov for synshjelpemiddel. Mange søker også informasjon om mulighet for laserkirurgi og her samarbeider vi med Molde Synskirurgi. Sammen med den enkelte vurderer vi om det er et aktuelt alternativ.
Hos en optiker får du en grundig undersøkelse av synet i tillegg til råd og veiledning om hvilke løsninger som finnes for å korrigere dette. Man må være bevisst på å få et riktig tilpasset produkt, enten det gjelder briller eller linser. De siste årene har det skjedd en stor utvikling når det gjelder kontaktlinser, slik at stadig flere brillebrukere vil finne at linser kan være et godt alternativ eller supplement til briller. Med linser kan du korrigere de fleste synsfeil i dag, og det finnes nå også progressive linser.
Mange benytter seg av internetthandel ved kjøp av kontaktlinser, ofte begrunnet med pris. Det fører til at mange eksperimenterer med ulike linsetyper og merker på egen hånd, dette slår ofte uheldig ut. Optikeren har konkurransedyktige priser, og der får man god service og riktig veiledning. Det er viktig at produktet stemmer overens med behovet til den enkelte. Her ønsker vi å bistå slik at kunden blir fornøyd, sier Solveig.

Brillehjørnet kan nå også selv tilby sine kunder mulighet til netthandel av kontaktlinser gjennom sitt medlemskap i C)optikk.

– C)Optikk er Norges største optikerkjede og består av 126 medlemseide butikker over hele landet. Dette sikrer tilgang til de beste produkt og tjenester til en god pris. Et helt nytt tilbud er det unike fordelsprogrammet Motekonto. Dette er et tilbud for de som ønsker å kjøpe merkevarebriller litt oftere eller ønsker å ha flere briller å velge mellom. Med en Motekonto kan man spare tusenvis av kroner. Dette er også gunstig dersom man skulle være så uheldig å miste eller ødelegge brillene sine, forteller Solveig.

– Trenden på brillefronten er individuell, smak og personlighet og hva man selv føler at man kler. Nesten alt er tillatt. Ved valg av briller er det viktig å finne et komfortabelt og ikke minst kledelig produkt. Kjøper man eksklusivt får man noe særegent, noe ikke alle andre har, forteller Solveig, og legger til at de har lang erfaring i brilleveiledning, og hjelper gjerne til med å finne noe som både kler og reflekterer hver enkelt. Gode kunder kan også låne med flere innfatninger hjem, for så å kunne bruke litt mer tid på en beslutning.

Brillehjørnet fører kjente merker som Roberto Cavalli, Tag Heuer, Dior, Oakley, Police, Givenchy, Versace, D&G, Gucci og Ray-Ban for å nevne noen. Også på solbrillefronten er utvalget stort. Solbriller med polariserende glass fjerner sjenerende reflekser og er uunnværlige både til fiske og bilkjøring. Disse kan også leveres med styrkeglass. Det er også mulig å få solbrilleglass med styrke i dine egne gamle innfatninger.

– I sommer så vi en retro-bølge med solbriller i kraftige plast innfatninger og pilotmodeller i ulike pastellfarger. Mange gamle Ray-Ban solbriller som har vært bortgjemt i en skuff har på ny sett dagens lys, sier Solveig. Nå som høsten er her ser vi at dette gjenspeiler seg i kundens valg av brilleinnfatninger. Vi ser frem mot en fargerik høst med stort rom for individualitet, sier Solveig avslutningsvis og ønsker nye og gamle kunder velkommen for å se.

Tekst: Silje Lyngved Owrenn
Foto: Linda Grønseth & Brillehjørnet