Helse & velvære »  Kipervika - i hjertet av Ålesund

Kipervika - i hjertet av Ålesund

Article image

Himmelsk godt å gå i... En sko utenom det vanlige

Hos Stella Design i Kipervika finner du et rikt utvalg av fotriktige sko, som du ikke finner andre steder i Ålesund og omegn. Stella Design fører det tradisjonsrike merket Birkenstock. Birkenstock står for kvalitet, design og komfort i mange folks bevissthet. Merket tar hensyn til om du har bred eller smal fot. Det unike er at du får hjelp til å velge riktig bredde, noe som er en ny opplevelse for kundene.

Den unike fotsengen av lær og kork i kombinasjon med nytt og elegant design, er utviklet med tanke på det aktive menneske som ønsker komfort - uansett aktivitet. Sålen kan føles hard i begynnelsen, men den tilpasser seg foten. Du setter ditt personlige fotavtrykk i sålen etter at du har brukt den en stund. Dersom du står eller går mye på harde underlag, gir den myke fotsengen ekstra støtdemping og avlastning av for eksempel knær. Gode sko kan hindre at rygg, nakke og skuldre blir slitne og feilbelastet. Dine føtter har krav på gode sko, og det bør du ta hensyn til, sier en entusiastisk innehaver Anne Schmedling

Får du vondt i beina og ryggen når du bruker høye heler, bør du prøve ”den blå fotsengen”, som Stella fører. Dette er en innleggssåle som kan legges i alle slags sko, og som avlaster foten. tella Design har sko som passer til enhver anledning: Fritid og jobb, fest og sport. Her får du damesko i store størrelser, og sko til herrer opp til størrelse 50. Butikken har også sandaler og tøfler til barn. Klassiske modeller i friske farger og trendy design preger mange av årets modeller. Et eksempel er Silvia Dias støvletter som er designet med fotriktig såle.

- Her får du fagkunnskap og personlig service, og vi bruker mye tid på kundene våre. Stella Design er butikken for den som er opptatt av både kvalitet, lekker design og eksklusiv mote. Butikken har et utvalg av klassiske Birkenstock og merkene Papillio, Footprints, Birkis, Tatami, Alpro, Betula og Heidi Klum – som hører til Birkenstock-familien.

Tekst: Berith Eva Lamøy Foto: Magnus Nordstrand
Article image

Nytelse for hår, kropp og sjel

Ordet balsam betyr pleie og næring for hår, kropp og sjel, og det er dette Anita Jacobsen Marø forsøker å få fram i sin lille frisørsalong i Keiser Wilhelmsgate. Herlige dufter og rolig musikk strømmer mot oss i det døren åpnes. Ved enden av den lille trappen med rød løper venter en behagelig, rolig atmosfære, og inne i det hvitmalte lokalet hersker det fullstendig ro. Dette er et sted hvor det er vanskelig å være stresset. Balsam er Ålesunds eneste økologiske frisørsalong, og innehaver Anita Jacobsen Marø er både frisør, stylist, sminkør og hårolog. Som utdannet hårolog har hun mulighet til å arbeide med spesielle økologiske produkter, blant annet oljer som hun bruker i sine spesiallagede hårkurer. Det er påkrevd å ha omfattende kunnskap om feltet for å drive med denne typen arbeid, og ved å dra på kurs innen faget tilegner Anita seg stadig mer kunnskap som kommer kundene til gode.

Som kunde hos Balsam blir både du og håret ditt tatt godt vare på. Anita tilbyr spesiallagede vitaminkurer, hodebunnsmassasje og typisk frisørarbeid. Nesten ingen ting av det Anita gjør kan forveksles med det som blir gjort i andre salonger, for det ligger analyse til grunn for alt hun foretar seg.

– Først tester jeg hår og hodebunn og lager tilpassede produkter. Før jeg klipper eller farger, analyserer jeg kunden og vurderer hva som vil stå i stil med personligheten, forteller Anita. Og hårfargene hun bruker er selvsagt økologiske, nemlig i den forstand at de ikke inneholder giftstoffer som blir igjen i kroppen. Av den grunn slipper kundene å oppleve kløe og irritasjon i hodebunnen som følge av farging.

Etableringen av Balsam er den hittil ferskeste av drømmene Anita har satt ut i livet. Hun karakteriserer seg selv som ”alltid på vei”, og mener at lange arbeidsdager gir henne mer energi. Når Balsam-dagen er over er Anita stadig å finne bak kulissene i både teater og NRK. Salongen er tydelig preget av Anitas forkjærlighet for interiørstilen feng shui, som gir henne rom for å leke med det å være kreativ. Hun omtaler interiøret som sitt visittkort, der hun får vist at hun er opptatt av enkelhet med spennende detaljer. Anita forteller at kundene som først oppdager den økologiske salongen har vanskelig for å gå tilbake til vanlig behandling. – Vi tar alle valg når det gjelder egen kropp og helse, og vi gjør det også når det gjelder valg av frisørsalong, konstaterer innehaveren av byens eneste grønne frisørsalong.

Tekst: Charlotte Svinø Karlsen Foto: Ingvald Kaldhussæther
Article image

Karisma og julestemning!

Julen har en tendens til å føre til høy stressfaktor hvor handlelista er enorm lang og man tror ikke at tiden strekker til. Pust ut, finn julestemningen og julegaver hos Karisma Interiør.

Julen har allerede preget byens forretninger en stund og hvis det kunne friste med et sted med særpreg og det lille ekstra, er Keiser Wilhelms gate 43 stedet du bør oppsøke. Alt man kan tenke seg innen interiør finnes der. Blant annet merker som Englesson og Rivièra Maison. Utenom importerte møbler fra Spania finnes det også produkter fra Designers Guild, som er klassiske artikler med moderne vri.

Interiørforretningen har en lekker juleutstilling med julevarer og julestemningen er ikke langt unna når man befinner seg på et så hjemmekoselig sted. Det er mer enn bare et lokale og servicen er høyt prioritert. De ansatte er hyggelige og har god kompetanse for å assistere deg etter dine behov og ønsker. Her finner du en rustikk og klassisk stil som er helt særegen og gjennomført. Den er naturlig, landlig, enkel, fin og lys.

Interiørmerket Rivièra Maison er internasjonalt og en storfavoritt hos Karisma Interiør. Det er opprinnelig fra Nederland og visjonen er å bringe eksklusivitet og atmosfære inn i de tusen hjem. Her presenteres interiørnyheter som gir et bredt publikum en `feel good` følelse. Det er absolutt en grunn til å følge med og se de neste kolleksjoner.

Daglig leder Randi Engeset Eide og resten av de ansatte ønsker deg hjertelig velkommen til en hyggelig handel fremover hos Karisma Interiør.

Tekst: Gunn Mariann Arnesen Foto: Magnus Nordstrand