Helse & velvære »  Salongen for den impulsive

Salongen for den impulsive

Se for deg at du våkner med et rykk, vekkerklokka har glemt deg – igjen. Det er i alle fall ikke omvendt. Du er sent ute til jobb, skole eller hva det måtte være, og møtet med speilet på badet er ikke oppløftende. Hva er det med denne umedgjørlige hårfrisyren?
Article imageNettopp en slik dag kan et besøk hos en av Chess sine frisørsalonger være på sin plass. Enten du er ute etter en klipp eller en ny farge, har Chess muligheten til å gjøre en dårlig dag noen hakk bedre. Navnet på kjeden symboliser sort og hvitt, og dette går igjen i de stilrene salongene. Men mangel på fargefokus kan ikke akkurat sies å dominere blant arbeidet som blir utført, da enkelte av frisørene faktisk er spesialisert på farging. Alle de 27 frisørene er dessuten kvalifiserte til å utføre det aller meste, og de står parat til å gjøre akkurat det du som kunde ønsker. Så til det beste av alt: Du trenger ikke bestille time på forhånd. Hos Chess er det bare drop-in som gjelder, og vi vet jo alle hvor deilig det er å kunne ta en slik avgjørelse på impuls.

Ingen timebestilling

Chess er frisøren uten timebestilling, og unntakene er få. Som kommende brud har du muligheten til å på forhånd kunne sikre deg en time den store dagen, men utover det er det ikke mulig å booke time. Allsidige frisører og ingen timebestilling er blant frisørkjedens velkjente varemerker og har vært det helt siden den første salongen ble etablert i Grimmergaarden i 1987. – Allsidigheten i kompetansen blant frisørene gjør det mulig å få tid til alt det kundene måtte ønske, forteller Ove Walderhaug, daglig leder i Chess-salongene. Han er sønn av Chess-gründer Karl Hermann Walderhaug, og kan fortelle at fordelene med å bare operere med drop-in-timer er mange. Ved å tilby noe annet enn fullstappete dagsordener og tidvis lange ventelister når de ut til en målgruppe som viser seg å være ganske stor. – Det er mange kunder der ute som trenger en frisørtime akkurat nå, og ikke om to uker. De vet at dersom de kommer til Chess får de klipt seg umiddelbart, sier daglig leder. Og dette har utvilsomt vist seg å være en nisje i markedet.
Article image

God kapasitet

Et besøk hos Chess er synonymt med ny sveis på dagen, men noen ganger kan du bli satt til å vente. Ventetiden er for øvrig stort sett ikke på mer enn noen minutter, for over 20 års erfaring har lært Chess å kjenne kundegruppene. Antallet frisører i salongene varierer fra dag til dag etter behov. – Vi vet hvilke dager vi trenger flest og færrest folk i aksjon, forsikrer Walderhaug. Det er den gode kapasiteten på frisører og den brede kompetansen blant dem som gjør det mulig å opprettholde konseptet år etter år.

En av de største fordelene med konseptet Chess fører er at du som kunde har muligheten til å rullere på frisører. På denne måten kan du hele tiden få nye impulser fra forskjellige frisører.

Suksess i Ørsta

For snart to år siden åpnet Chess sin tredje salong, nemlig i Ørsta. Opplegget med ingen timebestilling var uvant for innbyggerne nedover mot søre Sunnmøre, og det er lett å se hvor godt det har slått an på markedet. Chess hos Amfi Ørsta trekker kunder helt i fra Nordfjordeid, som vet å stikke innom når de er i området.
Article image

Inspirasjon fra London og Paris

Mens en klipp for noen bare er synonymt med en kortere og lettere håndterlig sveis, kan den for andre innebære langt mer. For noen kan en tur til frisøren være starten på et stilskifte, en ny livsfase eller til og med en livsstil. Frisørene hos Chess vet hvilke frisyrer som er i skuddet til enhver sesong, og de vet å tilby sine kunder det de er ute etter. Linda Bakke Ellingsen har arbeidet som frisør hos Chess i en årrekke, faktisk helt siden den første salongen ble etablert. Som avdelingsleder og medeier mener hun bestemt at Chess er blant de store salongene i byen, og bedyrer at de er med «der det skjer». For kort tid tilbake var Linda i London for å plukke opp høsten og vinterens trender, og hun vendte tilbake med flere impulser fra en av kontinentets store motemetropoler. – Denne sesongen skal det være god lengde på toppen for både jenter og gutter. I tillegg skal det være kortere i nakken og rundt ørene. Det er mange lyse frisyrer ute og går, gjerne med en del fall og bevegelse, forklarer Bakke Ellingsen.
Sammen med noen av sine kolleger reiser hun på kurs og messer for å få inspirasjon til sesongens trender. Det leies stadig inn kursholdere til salongene for felles opplæring. Disse hjelper Chess til å alltid være blant de første i distriktet til å håndtere nye teknikker.

Salongen i Ålesund Storsenter er medlem av anerkjente Intercoiffure Mondial, en verdensomspennende organisasjon for frisørsalonger med høy kvalitet. Gjennom denne organisasjonen får noen av de yngre frisørene mulighet til å være med på et opplegg kalt Young Intercoiffure. Her får de sjansen til å konkurrere om en inspirasjonsuke i Paris i tillegg til at de fungerer som kursledere for frisørlærlinger. Inger Leikanger fra Chess Ålesund var en av fem som 24.-25. oktober avholdt Hår 2008 for skoleelever og lærlinger i Ålesund og omegn.

Medlemssalongene i organisasjonen er moteorienterte, villige til å utvikle sine kunnskaper i faget og ikke minst klare for å dele sine kunnskaper. Ut i fra dette kan vi definere Chess som en kunnskapsrik, moteriktig og definitivt kundevennlig frisørsalong. Og de har lange åpningstider!

Tekst: Charlotte Svinø Karlsen Foto: Ingvald Kaldhussæter