Helse & velvære »  La deg bevege!

La deg bevege!

Stor økning av medlemmer i gruppen «godt voksne» har ført til etterspørsel etter varierte gruppetimer. De siste månedene har TREN Moa derfor hatt seniortimer på treningsplanen.
Article imageTempoet og lydnivået som føres i de vanlige gruppetimene, kan oppleves stressende av de eldste medlemmene hos TREN. Som supplement til egentrening rundt om i senteret har TREN Moa nå bestemt seg for å tilby spesialtilpassede seniortimer til sin stadig økende medlemsgruppe.

Uten jag og mas

Seniortimene er i utgangspunktet myntet på aktive i alderen fra 55 år og oppover, eller som har spesielle hensyn å ta. Det betyr ikke at timene er avstengt for øvrige medlemmer, men er tvert imot åpne for alle som er ute etter en treningstime fri for jag og mas. Musikken som blir benyttet er hentet fra ulike tiår og har variert og tilpasset lydvolum. Treningen foregår i et behagelig tempo med øvelser utarbeidet med tanke på godt voksne, forteller Bodil Gullhaug, fysioterapeut ved TREN Moa. Men for all del, de skal bli slitne, forsikrer hun.
Article image

Spinnyhet

Ved TREN Ålesund vil det finnes fra sommeren den unike og høyteknologiske Masterbike Swirl som vil bli benyttet under spinntimer ved TREN Ålesund. – Den er basert på vitenskapelig forskning på pulstrening og er et enestående redskap til fremtidens innendørs pulsgruppetrening, sier senterleder ved TREN Ålesund, Magnhild Brendefur og legger til at denne typen utstyr kjennetegner treningssentre som vil ligge helt i front.

Blant systemets avanserte funksjoner finnes en skjerm som viser aktuell puls, prosent av makspuls, timens forløp og om alle i gruppen trener i samme pulssone. Dette systemet gjør det betydelig enklere for instruktøren å finne musikk og treningsintensitet som harmonerer. Ved bruk av Masterbike Swirl blir treningen mer givende på flere områder, særlig grunnet pulsregistreringen, sier Magnhild.

Bedriftsmedlemskap

Mange bedriftsledere ser nytteverdien i å investere i helse og velvære for sine ansatte. Redusert sykefravær, mer opplagte arbeidere og den sosiale faktoren blir nevnt som årsaker til at flere og flere bedrifter tar inn dette som satsningsområde. TREN ønsker å være en aktiv bidragsyter til bedre folkehelse på nordvestlandet og har laget gunstige medlemsavtaler for bedrifter og deres ansatte. – Bedriftstilbudet har utviklet seg til å bli svært populært, og vi får meget positive tilbakemeldinger fra bedriftene, forteller senterleder Geir Barmsnes ved TREN Moa.
Article image

Motivasjon og tilrettelegging

De fleste av bedriftene TREN har avtaler med per dags dato, velger å motivere sine ansatte ved å delfinansiere medlemskapene deres. Dette kan være en skattemessig god ordning for bedriften, samtidig som det gjør det mer attraktivt for den ansatte å ta til med treningen, poengterer Barmsnes.

I regi av TRENs treningsveiledere får alle medlemmene i bedriften tilrettelagt et personlig treningsprogram. De får også prioritert tilgang i form av ingen ventetid ved TREN Fysioterapi på Moa eller i Ålesund

Tekst: Charlotte Svinø Karlsen Foto: Fotograf Hagen