Helse & velvære »  Kosmetisk kompetanse

Kosmetisk kompetanse

Trenger du ny energi og en bedre selvfølelse, kan MediLaser i Sundgata stille med kompetent personale og det aller siste innen medisinsk hudpleie og kroppsforming.
Article imageTil jul er det tre år siden lege Olga Wysocka sammen med sykepleier og hudterapeut startet opp sin medisinske laserklinikk, som retter seg mot kvinner og menn i alle aldre. Wysocka har jobbet med kosmetiske laserbehandlinger siden 1997, og er svært fornøyd med gode, lærerike år i Ålesund.
Article image

Dyktighet og tillit

–Det er viktig for oss med fornøyde kunder, sier Olga Wysocka. – Vi vil være faglig oppdaterte, skape en god atmosfære og gi tillit. Vår kompetanse innen laserbehandling sikrer at alt gjøres på en trygg og profesjonell måte. Hun forteller om et konkurransestyrt marked, der det tar tid før en lærer seg markedets finger. – Veldig mange vet dessverre ikke om vår eksistens, medisinske firma er ikke like enkle å markedsføre.

Svært spennende ting er imidlertid på gang på klinikken, som har vært så heldige å få prøve ut helt ny teknologi innen fettfjerning. MediLaser er så fornøyd med resultatene de har fått etter en måneds bruk, at de har bestemt seg for å gå til innkjøp av maskinen.
ALYPOS

Som første klinikk i Skandinavia har MediLaser fått prøve seg på ALYPOS, som fjerner uønsket fett permanent uten kirurgi. ALYPOS er en lavfrekvent ultralydmaskin som sikkert, effektivt og fokusert ødelegger de uønskede fettdepotene. Den knuser fettet i cellene, som så løser seg opp og forsvinner. Behandlingen etterfølges av massasje for lymfedrenering og blodsirkulasjon. I tillegg er den også effektiv på cellulitt.

Områder som kan behandles er vanlige problemområder som armer, mage, hofter og lår. Det bør gå en uke mellom hver behandling for at forandringene i vevet skal få tilpasse seg.

– Dette er helt nytt innen kroppsforming, forteller lege Wysocka. MediLaser har prøvd ALYPOS maskinen i en måned, og alle som har vært forsøkskaniner meldte om stor forskjell allerede etter første behandling. I gjennomsnitt har resultatet vært 2-3 cm. mindre i omkrets etter første gangen, og for maks effekt anbefales det tre behandlinger. Wysocka har selv testet ultralydmaskinen, og forteller at buksene satt løsere etter bare èn behandling.

Det er viktig å være klar over at dette ikke retter seg mot fedme, men lokale fettproblemer som mage, lår, overarmer og hofter. Behandlingen er ikke farlig, men det trengs utdannet personale som vet hva de gjør for å kunne utføre det på en sikker og trygg måte.

ALYPSO er et kraftig instrument, og en må vite nøyaktig hvor og hvordan en skal bruke det. Den er FDA godkjent* og trygg å bruke. Et første møte med kunden vil være en samtale der en får stille spørsmål og fortelle om sine ønsker, og legen vil gå gjennom virkning, din medisinske tilstand, begrensninger og reelle forventninger. Lege Wysocka lover kort ventetid for den som ønsker en konsultasjon.
Article image

Medisinsk og kosmetisk behandling

Klinikken tilbyr også medisinsk laser som fjerner diverse hudforandringer, og behandling av åreknuter uten kirurgi.

Innen det kosmetiske finnes behandling av acne, pigment og føflekker, synlige blodkar, strekkmerker, permanent hårreduksjon, rynkefjerning og rejuvenation – en fornyelse av huden. Laserbehandlinger der en kan bli kvitt rynker, slapp hud, problemer med øyelokk og overleppe. Størst etterspørsel har det vært etter fjerning av pigmentflekker og sprengte blodkar.

I tillegg gir MediLaser hudpleie som et supplement til behandlingene sine. Ved intensiv behandling av rynker, er det viktig med pleie av huden i etterkant. Også acne trenger spesiell pleie etter medisinsk behandling. Klinikken bruker kun produkter med klinisk dokumentert effekt.

Alt utstyr som brukes på klinikken går på nyeste teknologi, og er maks 3 år gamle maskiner.
Article image

Ny type laser

I oktober kan MediLaser by på enda en stor nyhet, nemlig fraksjonell laserbehandling. Det betyr at laseren ikke går kontinuerlig over vevet, men sender fraksjoner av impuls, og påvirker huden punktvis. Dette er en meget skånsom type laser, med en veldig forkortet restitusjonstid. Etter få dager kan en være ute i lyset igjen, og bruke makeup som før. Denne laseren brukes til behandling av pigmentflekker, arr, strekkmerker og rynker.

– For oss er det svært viktig å følge med på utviklingen og oppdatere oss, for alltid å kunne tilby det beste og nyeste til våre kunder, avslutter Olga Wysocka.

*FDA er en forkortelse for den amerikanske legemiddelstyrelse (Food and Drug Administration). FDA stiller noen av verdens strengeste krav til kvalitet og sikkerhet.

Tekst: Ann-Birgitt Haugan Foto: Magnus Nordstrand