Helse & velvære »  Jubileumsvisning

Jubileumsvisning

I en fullsatt satt sal på Rica Parken følger et spent publikum lyskasteren med øynene. Vevre dansere våkner til liv i lyset og beveger seg kokett til tonene av Björk. Cancams jubileumsshow er i gang.
Article imageForberedelsene til visningen startet allerede i januar i år. Cancam hadde et ønske om å gi midler til en lokal veldedighetsorganisasjon, og opprettet et jubileumsfond i forbindelse med sitt eget 20-års jubileum. De bidro selv med kr. 20 000 i startkapital. For at fondet skulle vokse, inviterte de lokale kjendiser og representanter fra lokale bedrifter til en gratis hårklipp mot at de ga en valgfri sum i gave til jubileumsfondet.

God respons

– Vi har fått veldig bra respons på tiltaket. De aller fleste har vært superpositive, ikke mange har takket nei, sier Marthe Lorentzen Christensen hos Cancam.

Det hele ble filmet av TV Sunnmøre, og sammen fikk seerne, Cancams kunder og bidragsyterne stemme på hvem som skulle få fondsbeløpet. De ansatte i Cancam ønsket å nominere et visst utvalg av organisasjoner og valgte Varmestua, Krisesenteret, Røde kors, Blå kors og Mental Helse. Målet var å samle inn kr. 40 000. 19. oktober er de i mål. Det er klart for visning og utdeling av kr. 42 500 kroner.

Konferansier Torstein Lorentzen åpner showet med utdeling av prisen, og den lykkelige vinneren er Krisesenteret. Han annonserer at i tillegg til pengene Krisesenteret har fått til disposisjon, får de klippekort for 40 mennesker i Moa svømmehall, rabatt på Reflex barneklær og spesialpris på produkter hos Elkjøp og Coop Bygg.
Article image

Variert show

Videre følger en profesjonell og spennende visning inndelt i tre akter, med danseinnslag fra dyktige elever ved danselinja på Fagerlia videregående skole. Salen er fullstappet, folk står langs veggene og følger spent med. Cancam ble etablert av Torstein og Laila Lorentzen i 1987, etter at de flyttet fra Brønnøysund til Ålesund i 1985. Siden den gang har de utvidet til ni salonger over hele landet med over 60 ansatte, og opprettet en egen frisørskole. Cancam er kjent for høy faglig kompetanse og for å ha de beste frisørene i bransjen, dette vises tydelig under kveldens show.

Hårmodellene paraderer scenevant over catwalken og ser ut som om de stortrives. Showet er variert og mangfoldig. Bohemene er første gruppe ut, videre følger ”New rave” med futuristiske frisyrer og et urbant uttrykk. I sterk kontrast er siste gruppe tydelig inspirert av god, gammeldags Hollywood-glamour med store myke krøller og 40-talls romantikk. De vel 60 minuttene som showet varer, går fort og avsluttes med stående applaus fra publikum.

Fornøyd med resultatet

Frisør Lise Forslund som har hatt ansvaret for bohem-gruppa, er veldig fornøyd etter kveldens show. – Modellene har gjort en god jobb. Det er inspirerende å se resultatene etter hardt arbeid, sier hun. Flere av modellene har sittet i frisørstolen i flere timer i forkant av showet. Trine Lise Alvik Rudolph er en av de vel 60 modellene som hadde stilt sitt eget hår til disposisjon for kveldens visning. – Det gikk veldig bra. Vi var litt nervøse før showet, men det er kjempemorsomt nå som det er over, sier hun.

En annen som er fornøyd med utfallet av kvelden, er Randi Strøm, daglig leder for Krisesenteret i Ålesund.
– Det er helt fantastisk at vi ble utvalgt. Pengene skal gå til barna og ungdommene på krisesenteret. Vi vil bruke en del til friluftsaktiviteter, også er de jo i den alderen der de begynner å bli opptatt av moter, så nå blir det nok en del klær under juletreet. – Hvorfor tror du kundene valgte dere? – Vi håper det er fordi vi gjør en god jobb. Vi har mange frivillige som jobber for luselønn, derfor er det ekstra hyggelig å bli satt pris på, avslutter en glad Randi Strøm.

Tekst: Marthe Dypvik Jensen Foto: Staale Wattø