Helse & velvære »  Sporty vår

Sporty vår

Når det er slutt på brøytekantene og de første vårblomstene har dukket opp langs veikanten er det duket for mange etterlengtede våraktiviteter. Ta turen innom G-sport på Roseby og la deg inspirere. Her er spirer det nemlig i hele butikken av vårens sprekeste sykler, fotballsko og løpsutstyr.
– Vi har noe for enhver smak, aktivitetsnivå og interesse, sier innehaver Audun Nerland. Siden 3. desember 1981 har han styrt G-sport butikken vi nå finner godt plassert i enden av Roseby. Han mimrer om at det var uværsdag og at det gikk en god del allværsjakker den dagen. Han er å regne som en veteran i faget, med en erfaring som skriver seg helt tilbake til 1967 da han startet sin karriere i daværende Molde Sport. – Det var mindre forhold den gangen. Han forteller om den første salgsmessa han var med på i regi av G-sport. Den fant sted i Stenersgata i Oslo. Det samlede messe-lokalet var faktisk mindre enn hele butikken vi har i dag, sier han mens han kikker ut over arealene han selv har til rådighet. Hovedetasjen bugner av sko, sportstøy og sesongvarer. En trapp opp finner vi den innholdsrike jakt- og fiskeavdelingen og en trapp ned den spennende tilbudskroken, med sykkelreparasjonsboden til høyre og skibua til venstre. – Kundene har krav på service og vi strekker oss gjerne litt lenger enn de fleste, sier Nerland.

Sykkelspesialisten G-sport

Med i overkant av 1000 solgte sykler i fjor-sesongen og full aktivitet i sykkelreparasjonsboden, er det ingen tvil om at sykkelsporten nå er på full fart inn. I løpet av det siste tiåret tør man i hvert fall påstå at den har fått et varig rotfeste i Molde og omegn. Kurt Asle Arvesen’s internasjonale suksess har tydeligvis smittet over på Romsdalingene. – Visste dere forresten at når han er på hjemlige trakter så sykler han rundt på en norsk Diamant? Hele Nesset CK Elite med Kurt Asle Arvesen og Knut Anders Fostervold i spissen sykler rundt på den norske stolte juvelen. Som eneleverandør i Molde på Diamant er vi litt stolte av akkurat det, sier Nerland. Diamant er G-sports eget sykkelmerke, utviklet av G-sport gründer og sykkelpioner Aksel Gresvig i 1902. Nerland viser ivrig fram den ene sykkelen etter den andre. – Toppmodellen Radiant Cut Silver Cape foreksempel er fantastisk bra. Her får man virkelig mye for pengene. Den er superlett, det vil si den veier kun 7,3 kg og er spesielt utviklet for ytelse i terreng. I mellomklassen får vi anbefalt tidenes best i test vinner (”TV2 Hjelper deg” og bladet ”På Sykkel”) Spesial Cut Earth – for kun 6999 får man også her mye sykkel for pengene. Spesial Cut Earth finnes også i en modell spesialtilpasset dame. Den veier kun 10.5 kg, er letthåndterlig og meget akselerasjonsvillig. Rammen har en mer damespesifikk geometri og den har kortere overrør for en mer tilpasset og korrekt sittestilling. I barnekategorien fremheves Princess cut 16 til pike og Round cut 16 til gutt. Dette er sykler som tåler en velt eller to i grøfta. Foruten stor-merket Diamant fører sykkelspesialisten G-sport også andre solide og kjente merkevarer slik som Merida, klassiske DBS og Haro. Sistnevnte en morsom triksesykkel for de ekstra tøffe. – Men sikkerhetsutstyr er viktig enten man trikser eller ikke, presiserer Nerland. I hyllene finner vi et rikholdig utvalg i hjelmer og annet sykkelutstyr både for voksne og barn. En ting er i hvert fall sikkert – skal du ut og sykle har du definitivt kommet på rett plass hos G-sport på Roseby!

Kick Off

Tidlig vår er også tiden for sette inn det siste støtet for å trene opp kondisjonen før fotballsesongen begynner for fullt. Gode sko er viktig, selv om telen har sluppet taket og underlaget gradvis har blitt mykere. Ole Bjørn Kavli viser fram et par gode løpssko. Vel verdt investeringen. Av kjente merker anbefaler han spesielt Asics, Nike, Adidas og Mizuno. Det er altså ikke bare dem som driver aktivt med løpsdistanser i friidrett som kan dra nytte av det brede utvalget i jogge- og løpssko som man finner hos G-sport. Det er like viktig for alle som ønsker best utbytte av sin kondisjonstrening. Hva fotballsko angår anbefaler Kavli spesielt Umbro sine fotballsko. Både MFK, Rival og Træff bruker Umbro – altså et tradisjonelt og slitesterkt merke som aldri går av moten. I kategorien fotballsko finner vi også G-Sport’s eget merke Field-Kick som representerer høy kvalitet til god pris. Uansett divisjon og nivå, det serviceinnstilte teamet hos G-sport ønsker deg velkommen til en hyggelig handel.

Tekst: Lena Nerland Foto: Lena Nerland og G-sport