Helse & velvære »  Hårfin på julebordet

Hårfin på julebordet

Vil du bli dronningen på julebordet i år? Da kan det være lurt å satse på det aller siste innen håroppsetning. Hårfint hjelper deg med å trylle fram årets lekreste julefrisyre.
Article imageFrisørene hos Hårfint på Roseby kjøpesenter i Molde har vært på kurs og studert de aller siste trendene for oppsetning av håret.

Enten du skal på julebord eller i et annet selskap i desember, er det supertrendy med oppsatte frisyrer. Det oppsatte håret skal helst være laget med store krøller har frisørene på Hårfint lært. Men dette er krøller du ikke kan skaffe deg ved å ta en permanent, understreker Astrid Bjerkeset som driver salongen sammen med Laila Midthaug og Bjørg Marta Øie.

Men frisørene hos Hårfint har både verktøyet og kunnskapen som skal til for å trylle frem den rette frisyren.
Article image

Helhet er viktig

– Store, gammeldagse krøller, gjerne kombinert med løshår og pynt er det som er aller mest in akkurat nå, sier Astrid. Hun legger til at frisyren får prikken over i’en med detaljer som små slør, hatter og annet pynt.

Hun understreker at det er viktig at frisyren og tilbehøret passer til kjolen som man skal ha på festen. Derfor kan det være lurt å vise frisøren hva du skal ha på deg. Knips gjerne et bilde av deg selv i kjolen, eller ta den med slik at frisøren kan gi deg den rette looken som matcher kjolen din.
Article image

Fleksibelt stylingjern

Hos Hårfint får du også kjøpt Saras løshår. Dette er ekte menneskehår av ypperste kvalitet som holder seg lenge. Løshåret er enkelt å feste med klips. Og dette håret kan du farge og tilpasse ditt eget hår. Frisørene hos Hårfint hjelper deg gjerne med å sette på og style håret - akkurat slik du vil ha det. Saras løshår er perfekt å bruke til oppsatte frisyrer. I tillegg er det et hett julegavetips til henne.

Et annet bra julegavetips er å gi bort et stylingjern (eller rettetang som mange kaller det) som er blitt et ”must” for dem som liker å variere frisyren sin. Hos Hårfint får du kjøpt modellen GHD som ble kåret til ”Best i test” av bladet Women samt i flere andre tester.

– Dette er et veldig bra jern som det er lett å jobbe med, forteller Astrid. GDH er fleksibelt og gir deg mulighet til å både å rette, lage bølger og store og små krøller. Hos Hårfint får du dessuten hjelp til å lære deg å bruke jernet og fikse de hotteste stylingknepene.

I tillegg har produsenten av GDH også en egen hjemmeside hvor du finner veiledning, gode råd og tips om hvordan du kan utnytte tangen maksimalt.

Alt er lov

Og hvordan ser det ellers ut på hårtrendfronten? – Hårmotene svinger - akkurat som klærne. Det er et veldig stort spenn og trenden er preget av høy grad av individualsme. Alt er lov. Vi er mest opptatt av å finne en frisyre som passer personligheten til kunden, og tar utgangspunkt i både ansiktsform og type. Det som først og fremst gjelder er å finne sin egen stil, sier Astrid.

– Men generelt kan vi si at gutta skal være pener på håret, Håres skal ikke være like uryddig som før og jentene skal ha mer volum Både korte og lange frisyrer er in.
Article image

Internasjonal anerkjennelse

Frisørene hos Hår Fint er hele tiden oppdatert på det siste som skjer innen faget og følger nøye med på trendene. De har fått både nasjonal og internasjonal oppmerksomhet blant annet fra British Hair Magasine, som også berømmet salongen for sitt tidriktige og trendy interiør. Butikken er designet med et minimalistisk og tidsriktig preg. Disken er formet som fronten på en Mini Morris og resten av interiøret går i sort og metall.

Salongen ble startet i 1987 av Bjørg Marta Øie, som har jobbet sammen med Astrid og Laila i mer enn 20 år. I dag er Hårfint en av de største frisørsalongen i Molde med 15 ansatte som er parat til å hjelpe deg med hårklipp, farge og styling og produktveiledning av ypperste klasse.

Er det mye stress i julestria kan du komme inn i den stilige salongen og få en deilig hodebunnsmassasje. Hårfint har også gavekort hvis du vil gi bort litt deilig luksus til jul.

Tekst: Berith Eva Lamøy Foto: Ingvald Kaldhussæther
Kjole: Miles Ahead Modell: Yvonne Olsen Hår & makeup: Martine Lange