Helse & velvære »  Slapp av...

Slapp av...

I øverste etasje på Moldetorget finner vi den innbydende hud- og kroppspleieklinikken Cosmopol. Den byr på det meste innenfor velvære og hudpleie. De topp moderne lokalene huser hele seks behandlingsrom utstyrt med den beste teknologien som finnes på markedet innenfor hudhelse i dag.
– Vi er til sammen 8 ansatte som har våre spesialfelt innenfor de fleste områder innenfor hudhelse og velvære, sier innehaver Henriette Nås som selv er spesialist på makeup tatovering. I september 2007 tok hun nemlig master i permanent makeup. Årlig utfører hun i overkant av 100 tatoveringer, alt ifra semipermanent farging av øyenbryn, til legging av eyeliner og lipliner. Henriette er i tillegg NKHF godkjent hudpleier og er dessuten sin egen importør på de fleste av de produktene du finner i hyllene hos Cosmopol. Vi kan nevne Tanamera som er en 100% organisk SPA serie fra Malaysia, Medik8 som er en medisinsk serie spesielt utviklet for sliten og skadet hud og Norvell Sunless Tanning - en selvbruningsserie i toppklasse. I tillegg er andre kjente, gode merker som f.eks i.d Makeup, Dermalogica og Matis representert i klinikken.

Egen importør

– Nettopp gjennom å drive vårt eget landsdekkende importfirma, Solguden, får vi en genuin produktkunnskap og mulighet til å stå i en særstilling når det gjelder å introdusere ny teknologi. Som importør og distributør av Bode OXYjet var Cosmopol den første i Norge til å tilby denne orginale, patenterte og pulserende oksygenbehandlingen, sier Henriette. –Det er viktig å kunne gi kundene kun det beste, for det er mye å velge mellom. Selvbruningsserien fra Norvell Sunless Tanning er et godt eksempel på det ypperste som finnes innenfor bruningsvæsker. Sistnevnte er produsert av Rick Norvell (USA) og er godkjent av FDA (Food and Drug Administration). SPA serien fra Tanamera dekker velvære fra A til Å, den dufter eksotisk deilig, samtidig som den er særdeles effektiv. Henriette fremhever spesielt cellulitt-behandlingen fra Tanamera - et ”must” for deg som sliter med appelsinhud.

Et vakkert smil

Fyldigere lepper eller hvitere tenner? Eller kanskje begge deler? Hos Cosmopol får du den eksperthjelpen du trenger. – I samarbeid med tanntekniker Herrman & Sohn as tar vi avstøpning av dine tenner her hos. Ved hjelp av formstøpte skinner og den aktive ingrediensen i Opalescence kan du trygt og sikkert bleke dine tenner hjemmefra. Resultatet er et blendende vakkert smil. Allerede etter en natts behandling ser man forskjellen. For fyldigere lepper har vi besøk av sykepleier Turid Mikkelborg som har sitt spesialfelt innenfor Restylane behandling. Permanent lipliner er også et godt alternativ til en fyldigere opplevelse av leppene. – Vi samarbeider med vår leverandør, Urban Face, som er spesielt langt fremme på teknikker og utstyr når det gjelder semipermanent ansikts-makeup, sier Henriette.

For belastningsskader

Hos Cosmopol finnes selvfølgelig også det nyeste innenfor elektrisk muskelstimulering, hvor muskelstimuleringen er kombinert med infrarød varme. I all hovedsak går denne behandlingen ut på at det festes 6-10 store elektroplater til kroppen. Disse dekker da alle musklene i en hel kroppsdel. Tei går på hele kroppen, mens Kestos går på mage, rumpe og lår. Det er særlig de med treningsskader og ryggplager som har nytte av denne type behandling, men elektrisk muskelstimulering er effektivt for andre som ønsker å komme i bedre form også, som for eksempel dem som har vært gjennom et langt svangerskap og trenger å få i gang muskulaturen. Varmebehandlingen gir dessuten en avslappende effekt på hele kroppen, den forbedrer effekten av stimuleringen på cellulitt, gir økt blod- og lymfesirkulasjon, setter i gang kroppens egen renseprosess og gir økt forbrenning. Cosmopol har nå 3 maskiner etter stor etterspørsel fra kunder.

SPA for enhver smak

Hva SPA-behandlinger angår legger vi spesielt merke til Cosmpol’s Sjokolademassasje. – Det er faktisk en velværebehandling som gir huden spenst, styrke, beskyttelse og glød. Denne behandlingen forebygger aldringsprosessen, samtidig som den stimulerer lykkehormonene i kroppen din. En annen fristende behandling er den spesielle Javanesiske Lulurbehandlingen som siden det 17.århundre vært brukt i bryllupsritualer for å gjøre huden klar til den store dagen. Denne inneholder fotrituale, kroppsmassasje, lulurskrubb med yoghurt og avsluttende kokosmaske. Videre i den spennede SPA-menyen finner vi Param Bodywrapping (en unik blanding av organiske ingredienser som virker rensende på hele kroppen) og Cosmopols massasje med forskjellige massasjestyrker tilpasset den enkelte. Cosmopol byr også på en egen spesialbehandling for mannnen, inkludert råd om oppfølgende behandlinger og produkter. Kom gjerne innom salongen og spør etter gavekort! Timebestillinger kan også gjøres direkte på internett.

Tekst: Lena Nerland Foto: Lena Nerland & Cosmopol