Helse & velvære »  Butikken for den bevisste

Butikken for den bevisste

En ny skisesong er i emning og turinteresserte, trimmere, konkurranseløpere, barn og mange, mange flere bare venter på mer snø, til å spenne fast skiene og gi seg hen det kropp og lemmer lyster og tåler.
I mer enn 26 år har Audun Nerland og G-sport Nerland solgt og preparert ski til alle slags formål, og vet mer enn noen annen hvor viktig det er at barn og andre ny begynnere får riktig utstyr.

– Det kan bety forskjellen mellom å prøve det én gang og å bli en ny Bjørn Dæhlie, sier Audun Nerland.

Kompetanse

G-sport Nerland har mye kompetanse samlet under ett tak når det gjelder sport og fritid. Den er en av de største sportsbutikkene i distriktet og har et bredt og variert fullsortiment innen det meste av det du forbinder med og trenger fra en sportsbutikk. – Det har vært en bevisst ansettelsespolitikk fra dag en at alle skal ha minst ett spesialfelt, sier Nerland som har ansatte med spesial-kompetanse innen sykkel, alpint, jakt, fiske, fotball m.m., og selv har han lang erfaring fra langrennsporten på landslagsnivå.

Kunder og tillit

G-sport Nerland på Roseby er svært opptatt av å ta vare på den tilliten fra kundene som en av distriktets beste sportsbutikker.
– Det gjør vi nettopp gjennom kompetanse og veiledning, sier Nerland som presiserer nødvendigheten av å ha riktig utstyr. – Det betyr ikke at det må være dyrt eller best, det må være riktig.

Butikken på Roseby har et av de mest moderne verksteder når det gjelder tilvirkning og preparering av ski til kunden. Med eget varmeskap i butikken blir alle ski over et visst nivå glidet, om kunden ønsker det, før de blir solgt. – Dette gjør at kunden kan ta skiene rett ut i sporet og glede seg over dem, sier Nerland som også er behjelpelig med struktur og sliping på skiene, noe som gir større fart.

Fra slit til glede

Det går mot jul og mange vet å kunne glede seg over naturen og de muligheter den gir. Det betyr at det vil ligge mange julegaver under treet, eller oppetter garasjeveggen, med nye ski. Både til barn som for første gang skal ut å gå eller for de som har vokst fra de gamle skiene, for de med ambisjoner om å trimme etter nyttår eller å nå et mål om å bli en birkebeiner eller gå et Fanne-fjellsrenn.
– Samme hva utgangspunktet er, det viktigste er veiledning og rett utstyr, det gjør at gleden og utbyttet blir langt større og sannsynligvis varer mye lengre, sier Nerland med et smil. Han skulle gjerne sett flere bruke ski, som den fantastiske mosjonen det er.
– Det er få, eller ingen, idretter som mosjonerer kroppen mer enn langrenn, sier Nerland.

Alpine gleder

G-sport Nerland er mer enn bare langrenn, mye mer. Med egne avdelinger for det meste, finnes også en egen ansatt med alpin kompetanse. – Vårt ”gamle” alpinhåp Toralf Flemmen styrer den avdelingen, sier Nerland som tilbyr det aller meste innen skisporten som toppski, telemark, turski og brett m.m. G-sport Nerland tilbyr bl.a. en bred Madshus ski m stålkanter, sko og bindinger for 2 299,-.
– En meget bra ski til nesten halve prisen, sier Nerland. Butikken har også et fullsortiment av bekledning og annet utstyr. – Det siste innen bekledning er såkalt ”softshell”, noe som gir en større bevegelses fleksibilitet, sier Nerland.

Mønsterbedrift

G-sport Nerland har de siste fire årene hatt en eventyrlig vekst og er i dag med sine 22 ansatte blant de fem seks største sportsbutikker innenfor G-sportkjeden på landsbasis. Det sier en hel del om man tar i betraktning både konkurransen og størrelsen på byen.
– Siste år tyder på en vekst på hele 12-13 prosent, sier en ydmyk Nerland som er overbevist om at dette har med å ta kunden på alvor. Og med et eget skiverksted, sykkelverksted, ansatte med spesialkompetanse og erfaring i over 25 år kan vi ikke annet enn å være enig. Dette er å ta kundens behov og ønsker på alvor.

Julegleder

Audun Nerland lover å tilby kundene noen gode pakkeløsninger med både ski, sko og bindinger til jul. Ikke bare til barn, men både tur- og konkurranseløpere skal få sitt behov dekket.

– En slik julegave er en god investering både når det gjelder helse, varighet, glede og opplevelser, sier en engasjert Nerland som ønsker nye og gamle kunder velkommen til G-sport Nerland på Roseby. En butikk, som i løpet av de to siste årene er totalrenovert og pusset opp. Audun Nerland selv er veldig glad for at han har kunnet ha sin hobby som jobb i alle de årene, og ønsker seg kun én ting til jul, og det er snø... Mye snø.

Tekst: Claus A. Giskemo Foto: Salt Studio