Hjem » Hjem & fritid »  Finn din drømmebolig i Nydalen!

Finn din drømmebolig i Nydalen!

De siste årene har Nydalen utviklet seg til et av hovedstadens mest spennende områder. Her finner du en rekke hyggelige spisesteder og butikker, i tillegg til flotte turmuligheter langs Akerselva. Akkurat nå bygger Avantor nye leiligheter der det gamle Spikerverket lå og er du på utkikk etter drømmeboligen er dette en sjanse du ikke kan la gå fra deg!

De siste årene har Nydalen vært et område i rivende utvikling og sentralt i denne utviklingen står eiendomsselskapet Avantor. I januar la de ut det andre salgstrinnet i sitt nyeste prosjekt Spikerverket og er du på jakt etter et nytt hjem er det vel verdt å ta en kikk. Sentralt beliggende ved Akerselva og Torgbygget byr prosjektet både på spennende arkitektur og ikke minst flotte leiligheter med smarte planløsninger.
    Som navnet tilsier ligger prosjektet på tomten hvor det gamle Spikerverket tidligere holdt til. 
– Det gamle Spikerverket hadde spikerproduksjon her frem til 2010 da de la ned produksjonen i Nydalen og de gamle industrihallene ble stående tomme. Etter at vi overtok tomten utlyste vi en reguleringskonkurranse som MAD Arkitektkontor vant, forteller prosjektleder hos Avantor, Arne Henry Sørra. 
– Mot den urbane delen av Nydalen er det lagt tre næringsbygg som danner en buffer mot trafikken der, mens de fem boligbyggene er lagt mot eneboligområdene i vest. Mellom disse og de nye boligbyggene i Spikerverket vil det bli etablert en stor park. De nye byggene får dermed en veldig skjermet beliggenhet. I tillegg sørger sammenknytningen av boliger og kontorbygg for aktivitet i området døgnet rundt.

Salgssuksess

Det første byggetrinnet med to boligbygg sto ferdig allerede i 2012 og det neste byggetrinnet vil stå ferdig til julen 2016. Og det er tydelig at det er mange som ønsker å bo i Spikerverket. Første salgstrinn ble lagt ut for salg i november og det andre i januar og på bare få måneder har allerede 80 % av leilighetene blitt solgt. Det lønner seg med andre ord ikke å vente for lenge.
    Spikerverket har en rekke spennende arkitektoniske detaljer å by på. Blant annet tar takene opp igjen dalformen fra området rundt, og er dekket med gress. 
– Det er også lagt ned mye arbeid i fasadene som er kledd i sentvoksende malmfuru. Denne vil eldes sammen med byggene og få et mer karakteristisk preg etter hvert som årene går.

Flere store leiligheter med høy standard

I Spikerverket finner du leiligheter i ulike størrelser og prisklasser, fra to-roms på 43 kvm til toppleiligheter på over 100 kvm med egen takterrasse. Og nettopp de største leilighetene har vært blant de mest ettertraktede. 
– Det er 25 leiligheter på over 100 kvm som enten er plassert på toppen med takterrasse eller lengst mot vest. Her får man de samme funksjonene som i en enebolig, men slipper hagestell, maling av fasade og snømåking, sier Arne med et smil. 
– I tillegg til den unike arkitekturen utvendig er det også lagt ekstra kvaliteter innvendig i bygget. Blant annet har vi løftet standarden mye på de store leilighetene med for eksempel kjøkken i premium-segmentet fra HTH med helintegrerte Siemens hvitevarer og enstavsparkett på alle gulv.
    Et bredt spekter i størrelsene på leilighetene gir dessuten et dynamisk bomiljø med beboere i ulike livsfaser, fra førstegangskjøpere til godt voksne som ønsker å bytte ut eneboligen med leilighet. 
– Vi ser fra det første byggetrinnet som allerede er innflyttet at det er mye hyggelige og bra folk som er opptatt av nærmiljøet. De som kjøper ser dessuten at prosjektet er godt i gang og at vi klarer å leve opp til de forventningene kundene har.

Kort vei til både sentrum og marka

Nydalen har en unik beliggenhet med kort vei til sentrum. I tillegg flyter Akerselva forbi nærmest utenfor døren til Spikerverket og sørger for gode friluftsopplevelser året rundt. Langs elva er det en flott tursti og det er kort vei til Maridalsvannet og marka Og i kjelleren på Spikerverket blir det både eget sykkelverksted og smørebod. Like ved boligene er det også anlagt en badeplass slik at man enkelt kan rusle bort og ta seg et avkjølende bad på varme sommerdager. I kjelleren blir det parkeringsanlegg og i forbindelse med oppgraderingen av Torgbygget vil det komme en ny inngang til t-banestasjonen. Denne vil ligge bare to minutters gange fra de nye boligene. 
– I løpet av de siste tiårene har Nydalen utviklet seg fra industriområde til næringspark. Nå er vi inne i en ny fase av utviklingen rettet mer mot et bydelssentrum og hvor det vil bli etablert enda flere boliger. Denne fasen har vi kalt Nydalen pluss. Spikerverket og oppgraderingen av Torgbygget er første fase av denne utviklingen. I Torgbygget vil det bli bedre adkomst til t-banestasjonen, i tillegg til en rekke nye butikker som vil tilfredsstille etterspørselen når det kommer nye boliger i området.

FAKTA prosjekt Spikerverket

Visningssenteret for Spikerverket ligger i Nydalsveien 28 og det er absolutt verdt å ta turen innom! Se www.spikerverket.no for åpningstider.

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Avantor & Mona Gullstein

Følg IN magasinet på Facebook