Hjem » Hjem & fritid »  Bilen som passer for alle

Bilen som passer for alle

Škoda står for tidløst design, romslighet, smarte detaljer og høyt utstyrsnivå, som gir deg ekstra mye bil for pengene. Og hva er vel bedre enn det?

Vi befinner oss på Etterstad, hos Møller Bil, som er i dag Norges største Skoda forhandler. Markedssjef Jon Halvor Storstrøm forteller at Škoda tilbyr «Simply Clever» løsninger, bredt utvalg av motor og gir kombinasjoner og meget bra med sikkerhetsutstyr til en fornuftig pris. Det er 6 ulike modeller; Citigo, Fabia, Rapid, Octavia, Superb og Yeti, de tre sistnevnte får du også med 4x4(firehjulstrekk) som er veldig populært i Norge. Både Octavia og Superb kommer også som stasjonsvogn om du skulle trenge mer plass. 
    Videre snakker vi om Škodas utvikling. 
– Det er mye som har skjedd de siste tjue årene. Škoda har nå blitt en kvalitetsbil, og etter lanseringen av første generasjon Octavia i 1997 gikk Skoda fra å være en litt umoderne bil, til å bli en topp moderne og populær bil som enhver person kan eie, sier Jon Halvor, mens han forklarer at Škoda deler teknologi med sine søskenmerker, Volkswagen og Audi. I tillegg er Škoda «Mye bil for pengene».

Stasjonsvogns-land

Det finnes Škoda-eiere i alle aldre, men den største andelen ligger hos ny etablerte familier. 
– Dette er nok fordi man får mye bil for pengene - kvalitet, sikkerhet og smarte løsninger, sier Jon Halvor. 
Den mest solgte bilen er Octavia stasjonsvogn, den ble også Norges mest solgte stasjonsvogn i 2014. 
– Det er ikke bare barnefamilier som velger den populære stasjonsvognen, men personer i ulike livssituasjoner. Vi er og forblir et stasjonsvogns-land, smiler han, mens vi begge to undrer på hvorfor det er sånn, at de fleste i Norge kjører rundt i en stasjonsvogn - den tradisjonelle familiebilen. Kanskje fordi det er så praktisk når man skal på hytten, ha med hunden eller rett og slett liker litt god plass rundt oss?

Mer enn bare bilbutikk

Det er flere selgere som går rundt og ser på Škoda modeller sammen med potensielle kunder. Man kan tydelig se at alle er svært interesserte og nysgjerrige på de ulike modellene. De tar og kjenner på bilene. 
– God veiledning og oppfølging er viktig for oss. Kundene skal alltid føle seg trygge på valgene de tar, sier Jon Halvor. 
    Vi setter oss på kontoret hans, og prater videre om Møller Bil Etterstad. Det er 30 ansatte, fordelt på ny og bruktbilsalg, delelager og verksted som utfører service og alle andre mekaniske reparasjoner på Skoda. 
– Vi tilbyr også Smart Repair, som er og reparere småskader på bilen raskt, enkelt og billig. Denne teknikken utføres kun på det skadede området, som riper, bulk og andre kosmetiske skader. Da blir det mindre jobb, og raskere gjennomføring, forklarer Jon Halvor. 
Han forteller at de ønsker at kunden skal få den beste servicen, og tilbyr derfor alt dette på et og samme sted. Slik at kunden skal slippe å måtte dra ulike steder, men kun å ha et sted å forholde seg til.

Stor utvikling og vekst

Det er ikke sjeldent man ser Škoda-modeller på veiene, og flere skal de bli. For i august lanseres den helt nye Škoda Superb. 
– I den forbindelse pusser vi opp og bygger om lokalene. Dette blir så bra, og vi gleder oss veldig til å ta imot den nye modellen, sier Jon Halvor. 
Han forteller at man kan sjekke den ut på Facebooksiden deres, samt på Skoda sin hjemmeside.

Tekst: Cathrina Mathisen | Foto: Møller Bil Etterstad & Škoda

Følg IN magasinet på Facebook