Hjem » Hjem & fritid »  Anette Stai - karrierekvinne i vinden

Anette Stai - karrierekvinne i vinden

Når hun ikke stabler ved på hytta, reiser Europa rundt i sin nye toppjobb i motebransjen, tar modelloppdrag eller følger opp mann og fire barn, sjonglerer Anette Stai hverdagens utfordringer på strak arm. Hun har funnet den gylne middelvei.

– Det gjelder å finne den gode balansen, forteller Anette Stai. Fortsatt strålende vakker, 45 år, og på terskelen til en ny karriere. 80-årenes ansikt er i ferd med igjen å bli et forbilde. Denne gang for den voksne kvinne – og for et arbeidsliv som kan ha mye å lære av modne kvinner.

Moden kvinne

– For når går damene ut på dato? Svaret er at de ikke gjør det, ler Anette. Som hennes forbilde Madonna sier det; det er ikke farlig å bli gammel, alle andre eldes samtidig. – Jeg blir jo bare flinkere til å være Anette, jo eldre jeg blir. Jeg vet bare enda bedre hva jeg liker, og jeg får livet bedre til. Nå ferdes jeg i den glamorøse verdenen, og kan være bonde ved siden av. På hytta stabler jeg ved, lufter hunden og finner roen. Ellers farter jeg rundt i Europa, er mamma og modell. Man blir ikke blasert av å oppleve, man blir jo bare bedre til å være seg selv.

Karrierekvinnen Anette Stai

Anette Stai har igjen inntatt det hektiske livet i motebransjen. Som den nye markedssjefen i verdens største merkevarehus Louis Vuitton, er ingen dager like. Med 25 år bak seg i motebransjen var hun en naturlig kandidat for merkevaregiganten som headhuntet henne til stillingen. – Jeg var veldig smigret over å bli spurt, men jeg har lært i livet å ikke ta impulsive avgjørelser. Det er viktig å sove på det. Jeg fikk god tid til å tenke på det, og kjente at jeg hadde lyst til å jobbe igjen. De fire barna begynner å bli store og klarer seg selv. Det var på tide å være Anette igjen!

25 år i motebransjen

Selv om Anette Stai har fordelen av å kjenne motebransjen innenfra, mener hun selv at hun for tiden befinner seg i en opplæringssituasjon. – Jeg sitter jo plutselig på den andre siden av bordet, og må foreta andre vurderinger enn tidligere. Det er utrolig spennende, og veldig lærerikt, forteller hun. Anette har ikke helt lagt modellkarrieren på hyllen heller. Hun blir fortsatt bedt om å påta seg oppdrag, og gjør det gjerne. – Det er bare morsomt! Det er deilig å være 45 år og få mange komplimenter!

Treningsvideo – kom i form med Anette!

Etter 25 aktive år i motebransjen er det en ting som alltid har vært viktig for Anette, nemlig det å trene og holde seg i form. Utfordringen er ofte å finne tid og sted. Hotellrom og travle dager gir ikke tilstrekkelig rom for tradisjonelle treningsopplegg. Her krevdes nye tanker! En annen jente med et travelt tidsskjema hadde tenkt samme tanken. Monica Øien, programleder i TV2 og ofte på reisefot, så samme behovet for et effektivt treningsopplegg som kunne utføres på et trangt hotellrom eller hjemme i stuen. Det varte ikke lenge før treningsvideoen var et faktum.

Anette Stai’s personlige treningsopplegg

Er det noe Anette Stai og Monica Øien gjør, er det å svare på et behov flere travle jenter og gutter føler på kroppen. Trene vil vi, men tid og anledning er det dårligere med! Med DVD’en i kofferten eller på hytta, trenger du ikke særlig plass til treningen når du er på reise eller ferie. – En venninne brukte treningsopplegget om bord på en seilbåt! Et slikt stillesittende liv gir deg ekstra behov for å holde formen ved like, forteller Anette. Utstyr trenger du heller ikke, verken sko eller tøy. Denne effektive treningen kan du gjøre langt unna andres blikk.

Personlig trener

Anettes personlige trener Inge Thomas Ravlo er med på videoen og tar Anette gjennom alle øvelsene med sine kommentarer. Det gir en sikker og trygg trening som alle kan utføre. – Jeg står inne for øvelsene, de er enkle, effektive og helt ufarlige, forteller Anette. Videoen tar deg gjennom et effektivt, funksjonelt treningsprogram. Du trener flere muskelgrupper samtidig, og får dermed trent veldig mye på kort tid. Ved å stå i spesielle stillinger, strammer du opp og trener effektivt mage, rumpe og lår intensivt på svært kort tid. Du kan tilpasse øvelsene ved å ikke gjennomføre alle repetisjonene, eller la være å bruke vekter. Du trenger heller ikke å gå til innkjøp av vekter – noen hermetikkbokser gjør nytten! Gutta kan løfte noe tyngre, dette er trening for alle!

Finn bikiniformen på to uker!

Det effektive treningsprogrammet tar mellom 20 – 30 minutter, og bruker du det aktivt, og gjør en innsats for et sunt kosthold samtidig, kan bikiniformen være der på to uker. – Det er jo et nyttårsforsett vi alle kan ta med oss, smiler Anette! Hun legger til at det selvfølgelig kommer an på utgangspunktet og definisjonen av bikiniform. Poenget er at vi bruker så mye tid på trening, og så viser det seg at 20 – 30 minutter er nok for å oppnå optimale resultater! Og du kan trene overalt! – Treningssentre har tatt så mye av min tid og samvittighet, forteller Monica Øien. Hun er ikke den eneste som har kjent på det. Med treningsvideoen slipper du å bruke tid på å reise til treningssenteret, slipper å måtte være perfekt og ha riktige klær og utstyr. I motsetning til så mange andre nyttårsforsetter, er videoen et verktøy som hjelper deg til å nå målene dine på en enkel måte. Videoen inneholder også et eget treningsprogram for magemusklene. Dette må du bygge deg opp for å klare, siden det er veldig krevende.

Kostholdet er viktig

– Jeg er yrkesskadet etter mange år i modellbransjen! Vi var igjennom mange rare kurer, og kunne i perioder leve av bare kaffe og ananas, som et eksempel. Hvis det er noe jeg er bevisst på i dag, så er det å leve med et sunt kosthold! Barna mine har ikke alltid likt å bli servert sunn mat, men de har etter hvert lært å være krevende i matveien de også. Er det ikke merkelig – dersom en hest er syk, ser vi på hovene og finner ut hva den mangler av vitaminer og mineraler. Dersom et menneske er sykt, putter vi på med medisiner og tenker ikke på kostholdet! Temaet er noe som virkelig engasjerer Anette. Så har hun også sørget for å få med en egen sekvens om mat på videoen. Anette deler der med oss noen enkle, raske og ikke minst sunne oppskrifter du kan lage i en fei. Det er ikke tiden som skal stå i veien for helsen!

En investering i egen fremtid

– Trening og kosthold er uvurderlig for å være rustet mot sykdommer og alderdommen! Med vårt travle liv er det en utfordring å få det til, derfor er det viktig at treningen er både effektiv, lett å gjennomføre og inspirerende. Ser du resultater fort, vil du fortsette! Anette er en levende reklame for ideene sine. Hvem ønsker ikke å se slik ut som 45-åring?

Julegaven til de du er glad i

Videoen er en glimrende julegaveidé til kjæresten eller venner. Et juleønske om en bedre helse for de du er glad i. For den som ønsker å gå raskt ned i vekt, få et tilpasset treningsprogram som er lett å bruke, og som ikke har all verdens tid til rådighet, er dette en fantastisk julegave. Den vil hjelpe til å frigjøre tid til de viktige tingene i livet, samtidig som treningen ikke blir neglisjert.

Den gylne middelvei

– Som 14-åring syntes jeg det var kjedelig når min kjære morfar snakket om å finne den gylne middelvei, men i dag vet jeg at det gjør meg best, forteller Anette. – Jeg tror ikke på fanatisme, men på litt av det ene, så litt av det andre. Så jeg lever helst fem dager sunt, så 2 dager usunt! Jeg tar en dag av gangen, men som Thomas Hylland Eriksen sier det; Carpe Diem er vel og bra, men plant et tre! Ha noen planer for fem år frem i tid. Tenk på helsen din. Du skal leve med kroppen din lenge!

Inspirerende trening

Kom i form med Anette Stai! Du får tilgang til Anette Stais personlige treningsprogram som er utviklet i samarbeid med hennes personlige trener Inge Thomas Ravlo. Regissør og idéutvikler er Monica Øien. Treningsvideoen distribueres gjennom blant annet G-sport, Intersport, Libris, Notabene, Free Record Shop, Video Nova, Playcom, COOP OBS, MIX Scene 1 og ICA Maxi.

Tekst: Lene Søgaard Gloslie Foto: Tom Balgaard & presse