Klær & mote »  Godt mottatt i Ålesund

Godt mottatt i Ålesund

I mai er det tre år siden Rigmor Vestre åpnet dørene til Frøken Frøland for første gang. Den lille, idylliske butikken opplever stadig fremdrift, og innehaver føler seg absolutt godt mottatt i Ålesund.
Article imageDet intime og personlige butikklokalet appellerer til kunder som vet hvilke typer klær de er ute etter. Det er mange stamkunder hos Frøken Frøland, samtidig som også nye ansikter titter innom støtt og stadig. Varene som finnes hyllene er fra blant andre Odd Molly, Hunkydory, Noa Noa, 120 % Lino og Line of Oslo.

– Odd Molly er absolutt klær for den lekne, med sine glade farger og til tider ”usannsynlige” mønsterkombinasjoner. De øvrige merkene har mer nedtonede farger, men felles for alle er at det er nydelige materialer i ull, lin og bomull, forteller Rigmor.

Tre år og bursdagsfeiring

Tre år er gått siden hun åpnet butikken i Keiser Wilhelmsgate 40. Bursdagsfeiring har blitt glemt i forbifarten hvert år – det må snart gjøres noe med. – Tre år er en slags kneik. Når det har gått bra så langt, ser det lyst ut videre. Salget snakker for seg, smiler Rigmor. Hun er bosatt i Tomrefjord og pendler til Ålesund hver gang hun har arbeidsdag. Da er det i følge den aktive butikkeieren godt å være to som bytter på. Drivkraften henter hun fra sin genuine interesse for klærne hun selger, samt positive tilbakemeldinger fra kunder.
Article image

Tips og rettledning

Det som gjerne kjennetegner slike små butikker som Frøken Frøland, er at butikkpersonalet tar seg tid til å yte god service til samtlige kunder. Rigmor Vestre og Martha Vestnes er intet unntak, og de opplever stadig at folk er glade for å få rettledning og hjelp når de kommer for å handle.

– Det at vi er villige til å ta frem og vise samtidig som vi gir tips, blir godt mottatt hos kundene, sier Rigmor. Den vesle butikken blir stadig mer besøkt, og for den som er på jakt etter klær, sko eller bijouterier som ikke alle andre har, kan en tur innom være gull verdt.

Tekst: Charlotte Svinø Karlsen Foto: Ingvald Kaldhussæther