Mat & drikke »  Fransk på stasjonen

Fransk på stasjonen

På Lillestrøm stasjon ligger kaféen Garcon. Her får du velduftende fransk bakverk og ryk-ende fersk kaffe. Blant mye annet snadder.
Article imageAt mange har fått øynene opp for franskinspirerte Garcon som ligger på Lillestrøm stasjon, er det ingen tvil om. IN magasinet ankommer Garcon godt og vel etter lunsjtider. Likevel er kaféen summende av gjester, og nesten alle bord er opptatt. Lunsj-bestillingene forsetter å strømme på selv om klokka har passert 14.00. En dame forteller at de har gjort det til tradisjon å spise lunsj på Garcon hver fredag.
– Maten er nydelig her, smiler hun idet hun er borte ved disken for å hente servietter og slå av en prat med betjeningen.

Fransk og fristende

Innehaver Terje Vålberg og Kjell Ivar Bekklund forteller at Garcon har ansatt kun franske bakere. Alle varer bakes av menneskehender, og brødet stekes i steinovn i selve bakeriet på Garcon. Unntaket er enkelte wienervarer som importeres fra Frankrike.
– Vi vil tilby kundene våre bakervarer av topp kvalitet, og bruker derfor god tid på å bake både brød og hvetevarer, forklarer Terje.
Disken frister med ulike hvetevarer, muffins, croissanter og annet lekkert bakverk. På menyen står flere småretter som quiche, salater, baguetter – og fristende smørbrød. Garcon serverer også øl og har sin egen vinmeny bestående av en lite utvalg av røde, hvite og musserende viner.

Hos Garcon får du også nykvernet kaffe av alle slag. Og i hyllene finnes et utvalg av gourmetvarer i bokser, poser og krukker som du kan kjøpe med hjem. Som for eksempel olivenolje fra Olivers & Co som du ikke får andre steder i Lillestrøm, samt ulike oliven, pesto, og mye annet snadder.
Article image

Åpner uteservering

Kjell Ivar Bekkvik og Terje Vålberg startet kaféen Garcon på togstasjonen i Lillestrøm i høst. Kameratene forteller at mottakelsen har vært over all forventning. Kaféen med det franske navnet har blitt et yndet møtested for alle typer mennesker; både reisende og folk som jobber i området, eller folk som setter pris på en god lunsj i en hyggelig atmosfære.

De to har flere planer for Garcon. Snart blir det uteservering på plassen utenfor togstasjonen. Folk i Lillestrøm kan glede seg til å nyte en utepils eller lunsj hos Garcon i nesten all slags vær, for her blir det varmelamper også. Etter hvert kommer det flere spennende småretter på menyen, og lokalene i kaféen skal utvides med en egen kosekrok, forteller innehaverne.

Hver lørdag og søndag mellom klokka 09.00 0g 11.00 har Garcon egen lunsjbuffet. Da settes det ut brød og pålegg som kundene selv kan forsyne seg med.
– Dette har blitt veldig populært. Vi vil fortsette med det så lenge folk vil ha det, forteller, Kjell Ivar og Terje.

Tekst & foto: Berith Eva Lamøy