Hjem » Romerike »  Stamstedet

Stamstedet

Navnet Kino`s kan forvirre enkelte. Men alle stamgjestene vet at stedet ikke dreier seg om film, men om god mat – og gode møter mennesker imellom.

Luftig, og likevel lunt og innbydende. Kafé- og spisestedet Kino`s er en del av Lillestrøm Torv, og utgjør selve «broen» mellom senterbygningene. Gjennom store vinduer kan gjestene kikke ned på gateplan, ned på mennesker, biler og skiftende årstider. Alt mens de nyter en god lunsj i fredelige omgivelser. Kino`s er åpent fra tidlig om morgenen, og tilbyr hele spekteret – frokost, lunsj og middag. 

Internasjonal stab

Det går i ordentlig mat. Ekte saker laget fra bunnen av og med gode råvarer. 
– Vi har blant annet fått bra respons på vår husmannskost, sier Kim Kleven, som er eier og driver av stedet. 
Kino`s tilbyr også ekte, thailandsk mat. Kanskje ikke så rart, kokken er nemlig thailandsk, men også resten av staben er internasjonal – med hele seks nasjoner representert. 
– Det er en god atmosfære her hos oss, med mye vennlighet, og medarbeiderne kjenner mange av de faste kundene, så det blir en del trivelig småprat, sier Kim.

En institusjon

Kino`s har holdt det gående siden 2015, og Kim har drevet ulike steder i Lillestrøm i over 12 år – han er dreven i bransjen. 
– Vi er så heldige å lykkes med å ha godt besøk. Kino`s har blitt nesten som en institusjon, med mange stamkunder, og det er veldig hyggelig i en by som Lillestrøm - med så stor konkurranse, sier han.

Navneforviklinger

Og kanskje er det lurt å skille seg litt ut? Det originale navnet Kino`s er forresten satt sammen av de første to bokstavene i Kims eget navn, samt de første to i konas navn. Kona heter Nora. 
– Det har hendt at noen har ringt oss fordi de har trodd at vi driver med kinofilm, og de har tenkt å bestille barnebursdag, forteller Kim.
Som har full forståelse for den misforståelsen. Men hos Kino`s er det ordentlig mat – ikke popcorn - som gjelder.

FAKTA: Kino´s

Adresse: Lillestrøm Torv, Torvet 6
Telefon: 404 54 010
E-post: post@kinos.no
Webside: www.kinoscafe.no
Facebook: Kinos
Kinos er en familedrevet kafe som ble etablert i 2015 på brua i annen etg på Lillestrøm Torv. Hos Kino´s får du servert hjemmelaget mat, laget fra bunnen av, med gode råvarer.

Tekst: Trine Texnæs | Foto: Amanda Nabben
 

Følg IN magasinet på Facebook