Hjem » Portretter »  Chaandra Yoga Wear by Jarebrink Coucheron: Ekte klær for ekte kvinner

Chaandra Yoga Wear by Jarebrink Coucheron: Ekte klær for ekte kvinner

«Den 9. oktober lanserer jeg og yogini Camilla Coucheron vårt yoga brand. Håper du kan komme».

Da invitasjonen fra Chaandra Yoga Wear by Jarebrink Coucheron tikket inn en tidlig høstdag ble jeg oppriktig glad. Jeg har vært så heldig å få møte designeren Nina Jarebrink ved et par anledninger tidligere og det har vært like hyggelig hver gang. Det er ikke så mange mennesker som utstråler en tilsvarende positiv energi. Nina er blid, oppmerksom på sine omgivelser, tydelig og en perfekt ambassadør for sitt eget design. Så klart jeg ville komme! Sist Nina lanserte en ny kolleksjon var det på en takterrasse i New York. Fullt så glamorøst ville det neppe bli denne gang, men jeg var likevel spent på hva hun og Camilla ville finne på. Noen dager før lanseringen får jeg en ny SMS. 
«Husk å ta med deg favoritt treningstightsen din til yogaklassen!»
Ehhh? Egentlig burde det ikke ha kommet som noen overraskelse. Dette var jo tross alt et yoga brand. Og partner Camilla Coucheron, også hun designer og kunstner, har i tillegg vært yoga-instruktør i en årrekke. At undertegnede ville måtte bevege seg langt utenfor sin egen komfortsone hersket det ingen tvil om. Men, hvor vanskelig kunne det være? Litt bøy og tøy skulle jeg vel alltids klare. Og jeg hadde jo tross alt tilbake-lagt et kurs i «gravid-yoga» for sånn cirka femten år siden. Det fikk briste eller bære. Det brast. 
– Stakkars deg, det gikk litt fort i svingene noen ganger, ler Camilla. 
Det har gått noen dager og denne gangen møtes vi i langt tryggere omgivelser i Nina Jarebrinks studio i Oslo. 

Til venstre: Camilla og Nina møttes for første gang i en frisørsalong for femten år siden og har venninner siden det første møtet. | Til høyre: Francesca Golfetto tester yogaklær fra Chaandra Yoga Wear.

Fra billedkunst til yoga

Camilla og Nina traff hverandre første gang i en frisørsalong. Nina trodde Camilla var den svenske supermodellen Adina Folin og slik kom de to i snakk. Nå har de vært venninner i femten år. I likhet med Nina er Camilla utadvendt, vennlig, morsom og lett å prate med. At de også deler interessen for klær er selvsagt. Camilla er opprinnelig billedkunstner, men jobber nå som yogainstruktør på heltid. 
– Jivamuktu yoga traff meg i hjertet i 1997 og jeg elsker denne metoden for å tilnærme meg yoga. Vi bruker oppløftende musikk, chanter, som går videre over i dynamiske flytende sekvenser hvor vi går dypt inn i kroppen og løser opp stive blokkeringer for å løfte energien opp, forteller hun. 
– Det er jo først og fremst Camilla som kan dette med yoga, men hun har fått meg helt hektet. Yoga hjelper mot alt, supplerer Nina. 
Navnet den kreative duoen har valgt for yoga brandet sitt er ikke tilfeldig. 
– Chaandra er sanskrit og betyr måne, som igjen assosieres med fruktbarhet, følelser og sensitivitet. Innen yoga er det også noe som kalles HaTa. Ha er solen, mens Ta symboliserer månen. Solen representerer den maskuline energien, mens månen representerer den feminine. Denne femininiteten skulle også gjenspeile kolleksjonen vår, forklarer Camilla. 

Deilig hverdagsglamour

Ninas reise som designer startet i 2005, og siden da har hun gledet stylister og fashionistaer i inn- og utland med sine flotte kolleksjoner. Hun designer klær, vesker, belter (et av dem er faktisk oppkalt etter Camilla) og smykker. Ninas signatur er «everyday glamour». Hun kombinerer det moderne med det tidløse, det elegante med det røffe. Klærne har gjerne et sexy uttrykk, men tipper aldri over i det vulgære. Silhuettene er sensuelle, det feminine er alltid tilstedeværende og kvaliteten er uovertruffen. Ville den nye Yoga-kolleksjonen til Nina og Camilla bære preg av Ninas umiskjennelige signatur. Så definitivt! Hvem andre enn denne duoen ville designe en yoga-bukse i gull? Catsuits i fløyel, unike prints eller topper med åpen rygg? Videre finnes deilige knevarmere, luftige bukser og lune omslagstopper. Noe er fremstilt i klassisk lycra, mens andre plagg er laget av myk ull. Fargepaletten er luksuriøs og klassisk; sort, dyp burgunder og grønt, men også med innslag av metalliske toner. Dette er klær som utvilsomt egner seg for yoga, men kombinert med et par høyhælte sko gjør de seg like godt til fest.
– De måtte jo være litt meg, ler Nina. 
– Når fikk dere ideen til å lage en yogakolleksjon sammen?
– Jeg har ønsket å lage yoga-klær i ti år, så vi har lekt med ideen lenge, men selve arbeidet begynte for to år siden. Fordi dette er klær man skal kunne bevege seg i, ble det nødvendig å justere ting litt underveis. Vi har lagt stor vekt på å teste ut klærne og derfor ble det naturlig at vi måtte gå flere runder med prøver før vi kom i mål. Planen er jo også at dette skal være et langvarig og ikke minst så bærekraftig prosjekt som mulig. Våre unike prints er for eksempel eco certified, forteller Camilla.

Du finner kolleksjonen til Nina og Camillla i egen webshop på chaandra.com, et par utvalgte butikker og på eksklusive shoppingevents. Om du følger dem på sosiale medier vil de holde deg oppdatert på hvor du kan få tak i kolleksjonen.

Ekte klær for ekte kvinner

– Kolleksjonen er til en viss grad inspirert av motebildet, men samtidig har det vært et overordnet mål å utvikle klær som fungerer uavhengig av rådende trender. En viss glamfaktor skal det riktignok være. Det er ikke så mange merker som har det. Dessuten hadde vi begge et krav om at dette måtte være riktig bra. Når det gjelder kvalitet tar vi ingen snarveier. Noen masseproduksjon ønsker vi heller ikke. Derfor er det ikke så mange utgaver av hver enkelt modell. I tillegg har vi hatt fokus på at dette skulle være klær som passer alle kvinnekropper, sier Nina.
– De færreste av oss er jo fashionmodeller: Vi kvinner kommer i forskjellige utgaver, former og størrelser, men er feminine på hver vårt vis. Målet har derfor vært at plaggene ikke bare skal være behagelige, men også så flatterende som mulig. Videre fremover kommer vi til å bygge videre på det vi har laget, sette sammen ulike modeller og utvikle nye. Sommerkolleksjonen blir helt fantastisk, sier Camilla.
At yoga ikke er min sterkeste side hersker det ingen tvil om. Likevel har jeg lagt min elsk på flere av plaggene i kolleksjonen. Favoritten så langt er en myk bukse med antydning til sleng og en matchende omslagsjakke i vinrødt. Perfekte som chill out klær – og så langt unna den grå joggebuksa som det er mulig å komme. Så langt selges kolleksjonen i egen webshop på chaandra.com, et par utvalgte butikker og på eksklusive shoppingevents. 
– Vi anbefaler å følge oss på Instagram, Facebook eller å ta en jevnlig titt på nettsidene våre. Der legger vi ut info om hvor og når de enkelte shoppineventene vil finne sted, sier Camilla.
– Vent litt, du må jo se på yoga-matten vår, den er helt fantastisk og var ikke helt klar før lanseringen, utbryter Nina. 
Den er rålekker, supermyk og sammen med klærne så kul at jeg nesten får lyst til å gi yoga en ny sjanse. At aktiviteten dessuten gir en formidabel helsemessig gevinst hersker det heller ingen tvil om. 
– Kunne en nybegynnerklasse være en idé? 
– Vi har faktisk tenkt å starte en egen online Chaandra Yoga skole. Yoga med Camilla & Nina. Da må du joina, sier Nina. 
– Ja, det er bare å gi slipp. Ikke bry deg om hva andre folk tenker eller mener. Det er bare å slappe av og gjøre det! Avslutter Camilla.

FAKTA: Chaandra Yoga Wear by Jarebrink Coucheron

For oppdateringer om Chaandra Yoga Wear by Jarebrink Coucheron bør du følge dem på sosiale medier.
• Instagram:

  1. Chaandra Yoga Wear: instagram.com/chaandrayogawear
  2. Nina Jarebrink: instagram.com/ninajarebrink
  3. Camilla Coucheron: instagram.com/camillacoucheron

• Facebook: facebook.com/chaandra.no
• Web: chaandra.com

Tekst: Siri Gerrard | Foto: Per Heimly
 

Følg IN magasinet på Facebook