Hjem » Interiør & design »  HJEMMEFAST

HJEMMEFAST

Koronaen herjer og årstider skifter. Men du trenger ikke å begrense utelivet av den grunn. Nyt kaffen på din egen lune terrasse. Tenk hjemmekomfort og livskvalitet. Norsol hjelper deg gjerne.

Aldri har vel folk tilbrakt så mye tid hjemme som nå. Den 12. mars i år ble en spesiell dato. Erna talte. Den verdensomspennende pandemien var et faktum. Folk ble oppfordret til å være forsiktige. Til å benytte seg av hjemmekontor så langt det lot seg gjøre. 

Plutselig hjemmekontor

– Folk satt hjemme og man hadde familien rundt. Unger våknet tidlig om morgenen fordi sola begynte å sive inn. Våren var på gang. Man følte på mange ting man kanskje bare hadde tenkt over noen få timer hver kveld før man gikk og la seg. Nå følte man på det hver eneste dag, sier Krister Nekstad i Norsol. 
Krister er opptatt av hva inneklimaet gjør med oss mennesker. Ifølge ham viser forskning for eksempel at den ideelle temperaturen er 22 grader. Da fungerer menneskehjernen optimalt. Da konsentrerer man seg best. Hvilket selvfølgelig også er relevant i forhold til å jobbe på hjemmekontor.
– Ingen trives særlig godt i et hjem eller på et hjemmekontor som plutselig er som en badstue. Nyere hus er dessuten veldig godt isolerte, og kan føles ekstra tette når solen står på. Trenden er dessuten store vindusflater. Ved å sørge for et godt inneklima, får man også behagelige barn. Og behagelige ektefeller. Arkitekten må ta solskjerming med i betraktning når boligen tegnes. Da blir resultatet best – både økonomisk og estetisk, sier Krister. 

Uteliv

Trivsel kan også oppnås utenfor «boksen». Blir det litt folksomt der inne i heimen, har du kanskje et uteareal som kan være ditt pusterom - året rundt. En terrassemarkise og et par varmelamper er et godt stykke på vei til utendørs-idyll.
– Sitt ute når høstløvet faller, eller når snøen laver ned. Ta med kaffen og nyt. Nordmenn er glade i å være ute, og elsker muligheten til å kunne være det. Noen griller til og med om vinteren! sier Krister. 

Det naturlige dagslyset

Nå som vi har nådd høsten, er det den lave solen som dominerer. Den vi lettest får i øynene. Solen som står høyt på himmelen er ikke like «plagsom». Men nordmenn verdsetter det lille lyset vi får. Vi har korte dager store deler av året, og elsker det naturlige dagslyset. Da er det klart glass som gjelder. 
– Hvis man tror mørklagte glass alene løser riktig dagslysmengde og solskjerming, tar man feil. Da er det jo mørkt hele tiden. Og det funker ikke. Markiser, screens og plissé er produkter som er perfekt i vinter og høsthalvåret, og vi er mye hjemme nå – og kjenner på det, sier Krister. 

Tar vare på verdiene

Noe mange også kan kjenne på, er trangen til å ta vare på verdier. En ting med solskjerming er et godt inneklima, men også gjenstandene i hjemmet blir skånet. Kunst og møbler – kanskje arv og klenodier - holder seg godt når de unngår å bli falmet av solen. Nyslipte gulv holder seg også godt lenge. Og er det et sted som ofte består av mye treverk, både i gulv, vegger (og tak), så er det hytta. Det er en fordel at dette treverket skånes for UV-strålene. 
– Man får ikke minst et hjem som står seg bedre. Man slipper å slipe gulv hvert femte år, kanskje holder det nå ut livet. Og man trenger ikke bytte sofa ofte. Det er tidsbesparende, det blir mindre forbruk og mindre press på miljøet. For lommeboka er det også bra. En enkel zip screen kan hjelpe deg å vare på verdiene dine. Dessuten kan en zip screen blokkere for innsyn, og tyver ser ikke hva du har av verdier i hus eller hytte, sier Krister.

Pålitelig leverandør

Og i disse urolige tider ser Krister en spesielt stor verdi i at Norsol ligger i Norge. Bedriften er helnorsk og med tilhold i Nordmøre. 
– Det er en veldig tendens til at folk er glad i norskproduserte varer og vil vite hvor varene kommer fra. De støtter oppunder norske bedrifter og norsk produksjon. Pågangen hos oss er god. Vi kan håndtere vanskelige tider. Være en trygg havn. Norsol leverer varene og firer ikke noe på kvalitet. Kunden skal kunne stole på oss, avslutter Krister.

FAKTA: Norsol

• Web: norsol.no
• Kontakt: norsol.no/kontakt-oss
• Facebook: facebook.com/norsol.no
• Instagram: instagram.com/norsol.no
• Norsol sine produkter lages lokalt, så ventetiden fra befaring til ferdig montering kort, uansett hvor i landet du bor. Siden produksjonen alltid har vært norsk, er produktene tilpasset norske forhold, stilarter og vær.
• Nå har Norsol lansert en ny kolleksjon, Havbris, med rullegardiner laget av 100% resirkulert plast fra havet.

Tekst: Trine Texnæs | Foto: Norsol & Trine Texnæs
 

Følg IN magasinet på Facebook