Hjem » Romerike »  Spennende og velsmakende

Spennende og velsmakende

Det libanesiske kjøkken er muligens det eldste i verden.

Libanon har gjennom historien vært okkupert av egyptere, assyrere, babylonere, persere, grekere, korsfarere, tyrkere og franskmenn. Denne salige historiske blandingen av impulser har gjort det Libanesiske kjøkken til noe helt unikt.
For mange er libanesisk mat synonymt med meze-rettene. Meze er libanesernes svar på tapas, og er betegnelsen på en masse forskjellige småretter, enten som forrett eller et helt måltid. Smakene kan karakteriseres som friske og spennende, men ikke så sterke som mange later til å tro.
Meze gjenspeiler noe av det viktigste med Libanesisk matkultur. Storfamilien eller vennegjengen som spiser av samme fatet, og sitter rundt bordet i timevis. Nå har endelig Lillestrøm fått sin første Libanesiske restaurant.

Laget med kjærlighet

Feniqia i Gjerdrumsgata 23 serverer Libanesisk mat, laget med ekte kjærlighet for dens opprinnelige kultur og smak. Ukjente som IN magasinets utsendte var med Libanesisk kjøkken måtte vi selvsagt prøve den sagn-omsuste mezen. 
Med stor selvtillit annonserte servitøren at vårt første besøk ikke kom til å bli det siste. Det hadde hun helt rett i. Hele måltidet ble akkurat så spennende og velsmakende som vi forventet. Vår fantastiske servitør kom til bordet med et utall små asjetter fylt med de lekreste godbiter. Her var det det så mye smaker og navn, at vi må hengi oss til stikkord. Vi måtte skrevet en bok skulle vi gått i detalj om alle rettene.

Foran oss lå det hummus, babaghanoug, babboli, falafel, sambosik, raqaqat jibne, batata harra med nystekt libanesisk pita brød. Marinert kyllingfilet, shish kefta, grillet tomater, løk, søt paprika, og creme toum. Om du synes dette høres spennende og eksotisk ut, har du helt rett. Måltidet var en fest både for øyet og ganen, som for øvrig ble godt lesket med Beirut Beer og en ypperlig rødvin fra Les Breteches i Bekaadalen.
IN magasinets stappmette medarbeidere var rørende enige om at dette er et sted de gjerne kommer tilbake til.

FAKTA: Feniqia

• Adresse: Gjerdrumsgata 23, 2000 Lillestrøm
• Tlf: 456 97 874
• Web: feniqia.no
• Facebook: facebook.com/FeniqiaRestaurant
• Åpningstider: man-fre 16-22, lør 14-23 & søn 14-21
• Reserver bord på nettside for å sikre plass
• Har Take Away mandag til torsdag

Tekst & foto: Stein Olav Kåsa
 

Følg IN magasinet på Facebook