Hjem >  Barbeque for alle penga

Barbeque for alle penga

Lillestrøm er en by i rivende utvikling. I Storgata bygges det et utall leiligheter, og med utbyggingen av det som nærmest blir å regne som en ny bydel, er det i ferd med å etablere seg flere spennende butikker og restauranter.

En av de siste nykommerne er Americana Grill & Bar som åpnet omtrent mens dette magasinet gikk i trykken. Bak denne nysatsningen står trekløveret Saleh Pourya, Hakki Øzberk og Suleyman Uzbas. Tre durkdrevne karer som ifølge egne utsagn er omtrent født og oppvokst i restauranter rundt i Europa. Det siste året har de gjort stor lykke med egen Food-Truck på Aker Brygge. Når bilen heter «The Barbeque Food Truck» skjønner vi hva slags mat dette dreier om. Det er dette konseptet pluss litt til gutta nå flytter til Storgata 42.
– Vi har veldig tro på at vi skal lykkes her, sier Saleh Pourya. 
– Her i Storgata ligger vi midt i smørøyet for den nye bebyggelsen i området. Vi tror at Storgata i fremtiden vil spille en enda viktigere rolle for næringslivet. Selvsagt har beliggenheten mye og si, men vi har hatt så stor suksess på Aker Brygge, at dette garantert kommer til å funke her også.
Det blir Barbeque for alle penga.

– Vi vil beskrive det vi gjør som et norsk/amerikansk fusion-kjøkken. Her skal alt lages fra bunnen av, og vi er helt kompromissløse når det gjelder gode råvarer. Noe vi kommer til å legge spesiell vekt på er Pulled Pork, burgere og Spare Ribs. Jeg må nevne vår «Pulled Duck Burger». Vi har kunder på Food Trucken som drar inn til Oslo ene og alene for å spise den. Den er fantastisk, sier Saleh med stor overbevisning.
– Vi kommer også til å servere lunsj. Vi er gode på salater både med og uten kjøtt, så her blir det mye godt for veggisene også. Også må du få med at vi er åpne til klokken 3 i helgene, så vi satser tungt på baren vår. Ølutvalget kommer til å bli bra, med alt fra typisk kommersielt amerikansk øl, norske lokale bryggerier og skikkelig «craft-beer». Vi kommer til å kjøre litt «Lounge Stil» med avslappet stemning. Her skal det ikke være nødvendig å vræle til hverandre for å høre hverandre over bordene.
Undertegnede kommer garantert til å stå langt fremme i køen når Americana Food & Grill åpner. Dette blir spennende!

FAKTA: Americana Grill & Bar

• Adresse: Storgata 40, 2000 Lillestrøm
• Facebook: Americana Grill & Bar
• Åpningstider: Man- tors 10-23 & fre-lør 10-03

Tekst: Stein Olav Kåsa | Foto: Americana Grill & Bar 
 

Følg IN magasinet på Facebook