Mat & drikke »  En helhetlig opplevelse!

En helhetlig opplevelse!

Få en helhetlig opplevelse på Operaen, og nyt en fantastisk middag i restauranten før forestillingen, eller nyt en kopp kaffe eller te og utsikten.

Restauranthuset Operaen åpnet dørene i april i fjor, og drives av daglig leder, Tor Lundsholt sammen med sitt team, to restauranter, fire barer og en bankett med plass til 2000 mennesker. De kan tilby alt innen bevertning og tilrettelegging. Restaurant Argent tilbyr utsøkt mat basert på eksklusive råvarer, servert i delikate omgivelser. Det er spesielt lagt vekt på kvalitet, interiør og ro med plass til 100-150 mennesker.
– Her kan man komme for en litt eksklusiv og god middag før en forestilling, eller ved en annen spesiell anledning, sier Lundsholt til IN magasinet.
Argent er en folkelig fine dining som serverer alt fra en 2- til 7-retters meny og har åpent fra 1600.

Article image

7-retters meny i Argent

• Perlehøne- og foie gras terrine med karamellisert løkcréme og pepperflan
• Krabberavioli med pepperrot- og geitostmousse og kremet skalldyrbisque
• Pannestekt torsk med kongopotet og rødbetterin, urtecrust, spinatpannacotta og løyromhollandaise
• Posjert og pannestekt kalvebryst med ristet kalvebrissel, hjemmelaget rosmarinpølse, gulrøtter glasert med lardo og friterte jordskokker, parmesan og potetcréme og trøffelglace
• Et utvalg av Operaens modnede oster servert med appelsin- og fennikelmarmelade, vincotto og nøttefruktbrød
• Mango- og chiliterrin med yoghurtsorbet
• Hvit sjokolade- og kokosmousse med bananchips og pasjonsfrukt og banansorbet

Article image

Meny til barna

Sanguine; brasseriet med plass til rundt 150 sitteplasser, ligger i foajéområdet der du kan nyte utsikten over Oslofjorden. I brasseriets uteområde sitter du så og si på vannspeilet!
– Her kan du få alt fra gode, høye smørbrød til dagens 3-retters, og barna har sin egen meny. Utendørs kan du gjerne nyte en kopp kaffe eller te til utsikten, sier Lundsholt som synes at tilbakemeldingene fra besøkende har vært overveldende.
– Vi er godt besøkt, og jeg tror kundene setter pris på den helhetlige opplevelsen de får her.

Article image

Besøk av Dronningen

Restauranthuset Operaen tar i mot alle forespørsler, både små til store arrangement, store tilstelninger og bryllupsfester. Stedet er godt besøkt av blant andre kulturministeren og Dronningen, noe Lundsholt er veldig fornøyd med.

For deg som ikke vil hjem

Hovedbaren i foajeen er åpen fra 11:00 mandag til lørdag, søndager fra 12:00. Balkongbaren holder åpent i forbindelse med forestillinger for pausebevertning, og det er også mulig å forhåndsbestille mat og drikke.
– I hovedbaren selger vi enkle sandwicher, kaker, dagens bakverk og snacks i hele åpningstiden, og vi tilbyr også et utvidet drikkekart etter forestilling – for dere som ikke vil rett hjem, legger Lundsholt til.

Tekst: Cathrine Jensen  Foto: Niklas Lello & Restauranthuset Operaen