Hjem » Portretter »  Nordmenn i New York: Den ultimate testen

Nordmenn i New York: Den ultimate testen

Den norske musikeren Maya Vik er i New York for å spille konserter. De siste årene har nordmenn strømmet til byen for å prøve lykken i et av verdens tøffeste markeder. Hun møter fem av dem, som deler sine historier om hvordan  de jobber for å bestå den ultimate testen – å lykkes i New York.

Hvis jeg skal få til noe i New York, hvorfor ikke prøve å lære litt av andre nordmenn som jobber med det samme? I min første uke i byen er jeg DJ under flyselskapet Norwegian sin feiring av første flyvning til New York, i Moods of Norway sine butikklokaler på Manhattan. Jeg henger med norske New York-baserte musikere som har latt seg inspirere av den eventyrlige suksessen til den norske produsentduoen Stargate, som står bak hele 11 topplasseringer på den amerikanske hitlisten Billboard med sitt arbeid for artister som Rihanna og Wiz Khalifa. Jeg går på konsert med de norske elektronikaartistene Cashmere Cat, Lindstrøm og Todd Terje.

Nordmenn i New York

For øyeblikket kryr det av nordmenn som jobber i New York. Jeg intervjuer fem av dem: En norsk sangerinne som jobber med å komme inn på Broadway, en fotograf som har jobbet med flere av USAs største publikasjoner og merkevarer siden åttitallet, en seriegründer som for tiden jobber med å levere digitale kommunikasjonsløsninger til store amerikanske selskaper, en fotomodell, og en ishockeystjerne.

FAKTA nordmenn i New York

• With & Wessel er tilgjengelig i en håndfull utsalgssteder i Norge, samt på www.withandwessel.com
• Christina Lein: www.christinaleinstoermer.com
• Hallgeir Knutsens selskap Point Media Innovation: www.pmi-mobile.com
• Inga-Sofie Krohn er representert av Elite Model Management: www.elitemodel.com
• Mats Zuccarellos New York Rangers: rangers.nhl.com
• Maya Vik spiller hver mandag på Pianos, 158 Ludlow Street på Manhattan, www.mayavik.com.

Tekst: Maya Vik og Øyvind Holmboe Basmo | Foto: Pål Laukli

Maya Vik og Øyvind Holmboe Basmo har møtt:

- Cathrine Wessel 
- Christina Lein
- Hallgeir Knutsen
- Inga-Sofie Krohn
- Mats Zuccarello Aasen

Følg IN magasinet på Facebook