Hjem » Helse & velvære »  Naturens eget apotek

Naturens eget apotek

Når arktiske hemmeligheter når USA og Hollywood, skjer det ting. Den samiske urbefolkningen kaller det bare for ČUVGET – «se lyset». Vi snakker ikke om nordlys, men en aldri så liten revolusjon innen hudpleie. Og Oslo Hudpleieklinikk fører an.

I en tid hvor utviklingen innen skjønnhet og hudpleie går fort, er det lett å gå seg vill i jungelen av tilbud. Oslo Hudpleieklinikk er imidlertid klare på hva som er deres rendyrkede konsept og spesialitet: Hud – og ikke noe annet. 
– Vi har veldig kunnskapsrike folk her og vi vil gi kundene våre det beste huden kan få, sier hudterapeut og eier av Oslo Hudpleieklinikk, Anne Berit Eide.

Innovatør

Klinikkene er å finne på Grünerløkka, i Bogstadveien og i Pilestredet. 28 års erfaring på markedet gir en viss pondus. 
– Oslo Hudpleieklinikk har vært en trendsetter i alle år, for de er en innovatør når det kommer til hvilke produkter som tilbys, sier Geir Håvard Kvalheim. 
Han er mannen bak hudpleieserien ČUVGET, en aldri så liten revolusjon i markedet, og har inngått et samarbeid med klinikken.

Arktisk natur

Geir Håvard vokste opp i Tromsø. Han kjente på nærheten til den arktiske naturen. Mørke og kalde vintre. Somre som ikke var så varme, men i alle fall fulle av lys. Geir Håvard flyttet etter hvert sørover og utdannet seg i Oslo, men lengselen til den arktiske naturen ga seg aldri. Etter mange års jobbing innen hudpleiebransjen, gjorde en fascinasjon seg gjeldende; De røffe klimatiske forholdene der oppe i Nord-Norge. Han ble nysgjerrig på hvordan planter, dyr og mennesker kunne stå imot de ekstreme påvirkningene og påkjenningene.

Naturens eget apotek

En grunnhypotese ble dannet: 
Hva om man kunne finne noen av beskyttelsesmekanismene fra den arktiske naturen – og benytte dem innen hudpleie? Det måtte jo være noen ekstremt potente overlevelsesmekanismer i sving ... 
Geir Håvard startet selskapet ScandiDerma og satte så i gang et tett samarbeid med Universitetet i Tromsø - en enorm ressurs på arktiske arter. De dyrket frem kunstige hudceller på laboratoriet, og samlet inn en hel masse arktiske arter til testing. Kanskje kunne noen av disse være ekstra potente? Geir Håvard og forskerteamet søkte kunnskap om den nordnorske naturen. Fordypet seg i gammel folklore og tradisjon, og dermed urbefolkningen og den samiske kulturen. 
– Den arktiske urbefolkningen har jo levd med naturen i hundrevis av år, og benyttet den som sitt eget lille apotek, sier Geir Håvard.

Se lyset

Etter kompromissløs prøving og feiling over flere år, kom Geir Håvard og forskerteamet over en sopp som vokser på bjørketrær. Samene hadde allerede benyttet seg av denne soppen innen naturmedisin, men nå skulle chaga testes ut på om den kunne redusere oksidative (luft/sol-relaterte) skader. Ekstraktet ble, i form av vitaminampuller, påført kunstig hud i laboratoriet. Huden responderte med 80 % forbedring i løpet av en time. Resultatene var gledelige. Dessuten økte hudvolumet med 50 % etter en uke: Linjer og rynker ble mindre synlige, huden ble glattere og fikk en plumping-effekt. Teamet hadde sett «lyset» og hudpleieserien skulle nettopp få navnet sitt etter dette øyeblikket. På samisk er ordet for slike øyeblikk nettopp ČUVGET.

Evergreen

Selv om chaga er «stjerna» blant ingrediensene, er det flere spennende arktiske skatter i hudpleieserien «ČUVGET». I både serumet og dagkremen er det et ekstrakt av stamcelle fra tyttebærlyng; 
– Tyttebærlyngen holder seg grønn og frisk selv under snø om vinteren, og er full av antioksidanter, sier Geir Håvard. 
I dagkremen finnes også et marinebasert Omega 3-ekstrakt (luktfri). Denne er med på å bygge opp cellemembranen, og dermed beskytte huden.

High-end i USA

Per i dag teller ČUVGET- serien seks produkter innen hudpleie. ČUVGET har gjort seg bemerket i USA, blir satset på av giganten Amazon, og lagt sin elsk på av blant andre den svenske Hollywood-fruen Elena Belle. Markedene brer om seg rundt i verden. Man ser til Norden og skandinavisk skjønnhet; Nei til å ødelegge huden. Ja til skånsom og naturlig pleie. 
– Jeg er veldig opptatt av å holde hudbarrieren helt intakt, sier Anne Berit.
Som ønsker deg velkommen til Oslo Hudpleieklinikk.

FAKTA: Oslo Hudpleieklinikk

• Avdelinger: 
- SENTRUM: Pilestredet 8, 0180 Oslo
- MAJORSTUEN: Bogstad­veien 49, 0366 Oslo
- GRÜNERLØKKA: Thv. Meyersgt. 60, 0552 Oslo
• Telefon: 22 46 88 50
• E-post: kontakt@hudpleieklinikken.no
• Webside: www.hudpleieklinikken.no
• Facebook: @oslohudpleieklinikk
• Instagram: @oslohudpleieklinikk

Tekst: Trine Texnæs | Foto: Trine Texnæs & Oslo Hudpleieklinikk

FØLG IN MAGASINET PÅ FACEBOOK