Hjem » Reiser & opplevelser »  Hotell på Skøyen med friskt ansiktsløft

Hotell på Skøyen med friskt ansiktsløft

Etter omfattende renovasjoner fremstår Scandic Sjølyst som et stilfullt og moderne hotell, hvor alt ligger til rette for et hyggelig og avslappende hotellopphold i flotte omgivelser. Med nyoppusset lobby, bar og restaurant, nye juniorsuiter i 8.etasje med egne møterom og terrasse og nytt treningsrom er hotellet det perfekte alternativ enten du er på forretningsreise eller på familieferie!

Etter 17 års drift har Scandic Sjølyst gjennomgått en storstilt renovering. Både lobby, restaurant og bar fremstår nå i ny drakt, med en nordisk og modernistisk stil. I tillegg har hele åttende etasje blitt pusset opp, og her finner man et splitter nytt treningsrom med moderne treningsfasiliteter og en fantastisk utsikt. Toppetasjen inneholder også fem helt nye juniorsuiter med egne møterom og terrasse, i tillegg til to nye standardrom. Når den nye etasjen står klar i april går hotellet fra 209 rom til 216 rom totalt.
 Med adresse Sjølyst Plass ligger hotellet i området rundt Karenslyst Allé på Skøyen. Dette området har de siste årene utviklet seg til et flott strøk med en rekke eksklusive butikker og spennende restauranter som Maschmanns Matmarked og Joe and The Juice.
– Dette er et hyggelig område for barnefamilier. Samtidig som det er et trygt og rolig strøk, så er det kort vei til sentrum og til flytoget. Det er også gåavstand til museene på Bygdøy, og mange av våre gjester benytter også anledningen til å ta en joggetur der. I tillegg har vi sykler til utlån for våre gjester, og nå får vi også et moderne treningsrom i 8.etasje. Så nå slipper man altså å gå ut for å trene, forteller hotelldirektør Jannicke Holmgreen Lorentzen med et smil.

Nye juniorsuiter

Åttende etasje på hotellet huset tidligere kontorer, men etter oppussingen er det ved siden av det nye treningsrommet også innredet fem juniorsuiter med møterom i ulike størrelser. Alle de nye rommene i etasjen har egen takterrasse, hvor man kan nyte varme sommerkvelder.
– Suitene har dessuten egne møterom, noe som gjør de perfekte både til møter, events og kick-offs. Dette er multifunksjonelle rom hvor white-boarden enkelt kan gjøres om til seng. Dermed fungerer møterommet også som barnerom, slik at foreldre kan få litt tid alene etter at barna har sovnet.
 Interiøret i de nye juniorsuitene er inspirert av det nordiske, og er moderne i både form og fargevalg. Korridoren har fått teppe med et stort grafisk mønster og smale glassfelt mellom korridor og møterom gir dagslys uten innsyn og gir en fin effekt både i korridor og rom. Gulv og treverk er holdt i lys eik, og møbler og tekstiler er moderne og stramme i formen. Alle farger er holdt i varme, grå nyanser. Den modernistiske stilen med lekre detaljer går igjen i både de nye rommene og i fellesarealene, noe som gir hotellet et flott helhetlig uttrykk. Her er det både elegant og stilfullt, samtidig som atmosfæren er innbydende og hjemmekoselig.

Hotell for nærområdet

Når man skal ha gjester kan det raskt bli trangt om plassen, særlig i forbindelse med større anledninger som dåp, bryllup og konfirmasjon. Jannicke forteller at Scandic Sjølyst ønsker å være et hotell for nærområdet.
– Vi er opptatt av å bygge relasjoner lokalt, slik at vi er det bevisste valget for folk i nærområdet når de får gjester. Midt i uken har vi mange forretningsgjester, mens i helgene blir hotellet stadig mer populært blant de som ønsker å oppleve det Oslo har å by på. Hos oss på Scandic skal alle føle seg velkomne, vi har egne rom som er tilrettelagt for handikappede og man er hjertelig velkommen med både barn og hund. Fokus på at alle skal føle seg velkomne er vår styrke, og i sommermånedene er vi et populært alternativ for barnefamilier. Og vi setter alltid litt ekstra pris på barna, med en overraskelse på rommet og ballonger og is i resepsjonen. I helgene er dessuten hjemmelagde vafler og sveler en del av vår rikholdige frokostbuffet.
 Scandic Sjølyst har også parkering i kjelleren for sine gjester, og egen parkering for busser. Noe som kommer godt med for de mange turn- og sportsforeninger som har avtale med hotellet. I forbindelse med oppussingen har dessuten alle rom fått nye flatskjermer med USB kabel slik at man kan koble seg opp med nettbrett og smarttelefoner, og slappe av med egne filmer. Det er også mulig å låne kabler i resepsjonen. Alle rom har gratis internett, og Scandic-kjeden er den første som lanserer online check-out.
– Vi er opptatt av å gjøre hele prosessen så enkel som mulig for våre gjester, og nå har man altså muligheten til å sjekke ut fra telefonen om man ønsker det. Scandic er en miljøbevisst kjede, og Scandic Sjølyst er et Svanemerket hotell. Siste del av hotellet kommer til å være ferdig pusset opp i løpet av 2015, slik at hotellet da vil fremstå som totalrenovert. Og hotellet blir virkelig bare bedre og bedre, avslutter Jannicke og ønsker alle velkommen til et hyggelig opphold hos Scandic Sjølyst!

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Scandic Sjølyst & Mona Gullstein
 

Følg IN magasinet på Facebook