Helse & velvære »  Viktig med kvalitet

Viktig med kvalitet

Det er sen ettermiddag da jeg kommer til Stina’s Frisørverden i bunnen av Hauggata, og jeg er så heldig at jeg får treffe hele staben. Stina Gregersen har tre lojale damer ved sin side, og de er ivrige etter å fortelle om salongens nyheter.
Article imageNylig fikk salongen et nytt tilskudd. For to år siden jobbet Elin Ranheim som ryddehjelp hos Stina. Nå har hun gått to år på skole, og hun er klar til å ta fatt på to år som lærling før hun skal gå opp til svenneprøven. Tilbakekomsten hennes har blitt tatt godt i mot av kundene, og Stina og kollegene er storfornøyde med at Elin endelig er tilbake hos dem igjen.
- Det er mange kunder som har savnet Elin, sier Stina. – Hun er så imøtekommende og pliktoppfyllende. Og i tillegg gjør jo tilstedeværelsen hennes at vi har mulighet til å gi kundene litt ekstra pleie og service.
Article image

Piercing

I september har Stina’s Frisørverden et nytt tilbud til gamle og nye kunder. Da begynner Stina selv og Elin med piercing av ører, nese og navle. Merket heter Blomdahl, og er laget med tanke på å gjøre legningsprosessen så kort og problemfri som mulig. Blant annet er ørepynten mye lettere enn vanlig ørepynt, og er laget av materialene kirurgisk plast og titanium. Disse materialene minsker risikoen for nikkelallergi, og ørepyntens tyngde er avgjørende for hvor pene hullene blir.
- Jo mer nikkel man utsettes for, desto større risiko er det for nikkelallergi. Spesielt er det viktig at barna skånes for nikkel, siden de er mer utsatt for allergi enn voksne, sier Stina.
Ørepynten er også utstyrt med en spesiell lås som sikrer at det kommer luft til hullet mens det leges.
Infeksjonsfaren ved piercing går kraftig ned med dette merket, siden piercingøredobbene kommer i sterile kassetter. Kunden er sikret at dobben ikke på noe tidspunkt er i kontakt med noe annet enn øreflippen.
Salongen vil også selge et utvalg av Blomdahls øre -, nese- og navlepynt. Alle produktene er helt trygge, samtidig som de er lekre å se på.

Mens man venter…

I høst vil salongen også kunne tilby underholdning mens man venter på å få komme opp i frisørstolen. En flatskjerm vil vise et loop- program med informasjon om teknikker og idéer til frisyrer.
Article image

Moter med kvalitet

Hårmotene varierer fra sesong til sesong, men noe er evig populært.
- Det går mye hairextentions, forteller Stina.
- Systemet vi har i hairextentions fungerer nesten som ditt eget hår. Du kan ta det av og på uten at festene blir skadet, tilføyer hun.
Ellers klippes det mye bob for tiden. –Victoria Beckham er et forbilde for mange, sier Stina. På herresiden er det Alexander Denstad With som er trendsetteren. –Ja , det er mange som liker håret hans, smiler hun.

Stina har Cutrin som hovedleverandør. Produktene hun har kan kun kjøpes hos frisøren. Sorbie- serien er både for ham og henne, og er en fullverdig serie som dekker alle behov. Vi må heller ikke glemme den sensitive serien fra Cutrin som er et helkvalitetsprodukt for følsom og allergisk hud. Den inneholder verken silikon eller parfyme, og finnes til både farget hår, gelé og spray.
Fargene fra Cutrin blir hele tiden oppdatert med tanke på det som er ”in”. De har også tatt hensyn til at fargene til herrer skal ha et kaldere og mattere utseende enn de som er til kvinner. - Cutrin følger opp med fargekonsulent titt og ofte. Han kommer til salongen og gir meg god fargelære, samtidig som han oppdaterer oss på nye moter og trender. For hver årstid er det nye farger, og da får vi konsulenten inn i salongen for at han skal lære oss det vi trenger å vite, Det er morsomt å farge hår når produktene er knallbra, smiler Stina.
Article image

God kompetanse

Alle frisørene hos Stina har lang erfaring og god kompetanse i frisørfaget. Selv har Stina vært frisør i nesten tjue år, og er fremdeles bevisst på å henge med i det som skjer på motefronten innen hårfaget.
– Som frisør er det viktig å få nye impulser, og vi passer på å delta på hairshows og arrangementer innen konkurransefrisering, sier hun

Malfrid Hansen, en av frisørene i salongen, er den stolte vinner av en tredjeplass i NM, og i tillegg har hun mange gode plasseringer i andre konkurranser. Salongen stakk faktisk av med hele seks priser under Julecupen i Trondheim i fjor.
- Vi vant i grenene langhårsoppsetting og langhårsstyling, sier Stina.
Jentene skal delta i arrangementet i år også, og har all grunn til å være selvsikre. – Vi føler at vi gjør en god jobb i å utvikle oss, avslutter Stina

Av Heidi K. E. Greger