Helse & velvære »  Holder nordmøringer sunne og friske

Holder nordmøringer sunne og friske

Helsekostkjeden Sunkost endrer kurs for å fokusere på friske mennesker som vil forbli friske. Sunn mat og drikke er en del av dette fokuset, og Sunkost Futura er den første butikken på
Nordmøre som har startet den nye typen helsekostbutikk .
Biopat Nina Flaa og mannen Per Sæbjørnsen har tre Sunkost-butikker på Nordmøre (Sunkost Storkaja, Sunkost Sunrnadal og Sunkost Futura) og 15 års erfaring innen helsekostbransjen i Sunkost-kjeden. Innehaverne opplever at flere tar ansvar for sin egen helse og får stadig nye kunder i butikkene sine. – Folk ønsker i større grad å forebygge helseproblemer via riktig kosthold, vitaminer, fettsyrer, antioksidanter og mineraler, forteller Per Sæbjørnsen. Dette er i tråd med kjedens dreining mot friske mennesker som ønsker å forbli friske, sier han.

Sunn mat og drikke for folk i farta

Sunkost Futura har nylig åpnet en ny butikk som tilbyr sunn mat og drikke for folk i farta. I flotte og helt nye lokaler med kjedens trendy innredning i friske helsefarger – grønt og oransje – selges ferdiglagde sandwicher med 100% grovt mel, sunne muffins laget på speltmel, fair trade-kaffe, müsli med sunt og godt pålegg, samt smothies og juicer proppfulle av vitaminer og antioksidanter.
– Dette er et sunt og smakfullt alternativ til tradisjonell ”take-away”-mat for folk med dårlig tid. Hos Sunkost Futura får du næringsrik, sunn og lettvint mat uten sukker og tilsetningsstoffer, forteller han entusiastisk. Sunn mat og drikke er svært viktig for god helse, påpeker Per, og legger til at Sunkost-kjedens motto er ”Økt lyst på livet”, noe som starter med god helse og sunn livsstil.

Fremdeles sterke på kosttilskudd

Hos Sunkost Futura får du fremdeles faglig hjelp og individuell veiledning til å finne de rette produktene for deg som kan gjøre din hverdag bedre. Det være seg forebygging av forkjølelse, tørr hud, restitusjon etter en treningsøkt, jernmangel eller høysnue. Sunkost Futura har høy fagkunnskap om produktene de fører, og sin egen biopat som er utdannet innen alternativ medisin. Sosial- og helsemyndighetene har gått offentlig ut og anbefalt tilskudd av Omega-3 om man ikke får tilstrekkelig gjennom kostholdet.
– Det er dessverre mange av oss som ikke spiser 120 g fet fisk daglig, og da er det viktig med tilskudd av Omega-3, sier Per Sæmundsen. Men ikke alle produkter på markedet er like bra. Sunkost er en seriøs aktør i markedet, og har utviklet sin egen kosttilskuddsserie med fettsyrer, vitaminer og antioksidanter, forteller han. Sunkost-serien er utviklet i Norge og produsert av godkjente og sertifiserte produsenter og inneholder ikke råvarer fra truede og fredete planter eller dyrearter.

Selger mye treningstilskudd

En annen produktgruppe med økt salg for Sunkost er proteiner og andre treningsprodukter.
– Nå er det ikke lenger bare folk som pumper jern på helsestudioet som bruker proteintiskudd. Også vanlige mosjonister tar proteintilskudd etter fysisk aktivitet, forteller Sæmundsen.

Når man trener trenger kroppen næring for at musklene skal restituere seg, og da holder det ikke med en vanlig brødskive eller en pizzabit etter treningen. For å få maksimalt utbytte av en treningsøkt bør man ta proteintilskudd rett etter treningen, sier Per.

– Proteiner er kroppens byggesteiner og er nødvendig både for å opprettholde en høy forbrenning og for å vedlikeholde muskelmassen, derfor er dette viktig også for den vanlige mosjonisten, avslutter Per Sæmundsen.

Tekst: Berith Eva Lamøy Foto: Grethe Ohr