Helse & velvære »  Veien til et bedre liv

Veien til et bedre liv

Mottoet til Sunkost-kjeden er å gi deg økt lyst på livet. Butikken på Storkaia Brygge er intet unntak.

Kundene er i de beste hender når de velger Sunkost på Storkaia. Driver Nina Birgitte Flaa har to år på medisinsk høyskole, og er i tillegg biopat med ettårig påbygging. I februar ble Brit-Inger Haavde Pettersen ansatt. Med 24 års erfaring fra helse- og velværebransjen er hun med på å sikre ekspertisen. – Stor fagkunnskap har gitt oss et sterkt konkurransefortrinn, og den ledende posisjonen vi har i markedet i dag, sier Nina.

Høykvalitetsserie

Sammen med mannen Per Sæbjørnsen eier og driver hun de 3 Sunkostbutikkene på Amfisentrene på Storkaia Brygge, Futura og i Surnadal. Hun forteller at kjeden kontinuerlig arbeider for å finne, og utvikle nye helsekostprodukter av høy kvalitet.
– Sunkost har blant annet utviklet «Sunkostserien», som består av hele 32 forskjellige helsekostprodukter. Disse er spesielt utviklet for å dekke kundens behov på best mulig måte. Vi garanterer også for at ingrediensene som er brukt ikke inneholder råvarer fra truede eller fredede plante- og dyrearter, og de er selvfølgelig ikke testet på dyr, forklarer Nina.

Helsebølgen

Et av satsningsområdene til Sunkostkjeden har rettet seg mot treningstilskudd, som følge av helsebølgen som har bredd seg i store deler av verden i de senere år.
– Protein- og andre treningstilskudd brukes av en stadig større kundegruppe. De som driver styrketrening og fitness er selvskrevne, men mosjonister er en sterkt økende kundegruppe som også setter stor pris på slike tilskudd. Hos oss får kundene individuell veiledning, tilpasset den enkeltes aktiviteter, sier Nina. Proteinfabrikken har valgt Sunkost som sin samarbeidspartner, og våre kunder er sikret optimale produkter når de handler hos oss.

Rivende utvikling

I gamle dager hørte vi at tran var tingen. Nå kjenner vi langt flere produkter som også inneholder de riktige fettsyrene, og de fleste finner vi i Sunkostbutikkene.
– Statens Ernæringsråd anbefaler tilskudd av Omega3, vitaminer og mineraler for de som ikke får dekket dette gjennom sitt daglige kosthold. Vi har etter hvert fått høykonsentrerte omega3-produkter, selolje, og blandinger som 3-6-9, for å optimalisere helseeffekten hos den enkelte bruker. I dag har vi fettsyreprodukter som er spesialtilpasset forskjellige formål, som for eksempel lese- og skrivevansker, ADHD, samt hjerte- og karproblematikk. Vår kompetanse på området kommer kundene til gode når det gjelder å velge riktig produkt til sitt bruk, sier Nina Birgitte Flaa, og legger til: – Det er veldig hyggelig å jobbe i en butikk som har så mange fornøyde brukere. Vi får stadig inn kunder som takker oss for den hjelpen og personlige veiledningen de har fått hos oss.

Tekst: Martin Fremstad  Foto: Grethe Ohr