Helse & velvære »  Lanserer luksussolarium

Lanserer luksussolarium

Solsenterkjeden Brun og blid lanserer Norges mest avanserte solarium med solsengen Luxura X10, og solariumsentusiaster kan dermed nyte en opplevelse for alle sansene i solstudioet.

I tillegg til å garantere perfekt, gyllen farge over hele kroppen kan Luxura X10 skilte med personlig MP3, cruise control, vanndusj og et bredt utvalg av aromadufter. Alt som skal til for å føre deg langt bort fra hverdagens stress og mas.
– Denne sengen er rett og slett den beste solen du kan få tak i. En tur i denne er like mye opplevelse som det er soltime, forteller salgssjef Bjørn Kvamme.

Effekt som varer

Besøket i den romslige sengen kan ledsages av en behagelig stemme som veileder deg gjennom de mange funksjonene og mulighetene. Og det kan behøves, for her er mulighetene mange. Underveis kan du velge mellom flere programmer for å tilpasse solopplevelsen akkurat dine behov.

Blir det for varmt kan du la solsengen dusje deg med forfriskende duggskyer, og du kan velge mellom ulike aromasprayer for en optimal opplevelse. Klimaanlegg og vifter sørger selvfølgelig for den perfekte temperaturen gjennom hele soltiden. Også hørselssansen pleies underveis:
– Luxura leveres med fire innebygde høytalere og subwoofer. I tillegg til et utvidet musikkprogram, og muligheten for å bestille musikk via våre nettsider, kan du koble til din egen Mp3-spiller, sier Kvamme.

Men den største revolusjonen er Luxuras cruise control. Rørene i tradisjonelle solsenger mister ofte effekt etter kun kort tids bruk. Dette gir både redusert styrke på solstrålene og uforutsigbarhet når det gjelder til anbefalt soltid. Med Luxura er brukerne alltid garantert maks effekt og kan tilpasse solingen etter individuelle behov og hudtype. Dette er mulig fordi Luxura automatisk tilfører mer strøm etter hvert som rørene svekkes. Dermed er man sikret en jevn brunfarge, samtidig som sannsynligheten for oversoling reduseres dramatisk.

Du kan teste Luxura X10 på ditt nærmeste Brun og blid solsenter! – Vi investerer i gode senger for kundens komfort og velvære. Våre solsentre gir den beste, raskeste, enkleste og tryggeste kuren mot værsyke!

Gode råd

Brun og blid er Norges største solsenterkjede med 116 sentre over hele landet, og tilbyr kvalitetssol i trygge omgivelser. Selv om Norge har verdens strengeste regelverk for solsenger, vil det dessverre alltid finnes enkelte useriøse aktører på markedet som ikke overholder forskriftene fra Statens Strålevern og for eksempel tar i bruk ulovlige rør. Ulovlige rør gir høyere effekt, og øker dermed faren for å bli solbrent. Det er derfor svært viktig at du velger et etablert solstudio og en moderne seng som har de nødvendige godkjenninger. Brun og blid er en seriøs aktør i markedet, og du kan alltid føle deg trygg på et godt resultat. De sørger også alltid for å ha markedets mest moderne senger.

Å opparbeide en naturlig brun og frisk glød er viktig for mange, og solarium er den sikreste måten å oppnå en naturlig farge under kontrollerte forhold. Brun og blid er Norges største solariumskjede, og har lang erfaring med å veilede sine brukere til en sunn og jevn brunfarge. Blant annet anbefaler de at du starter solingen i god tid.

– De som soler seg i panikk, vil løpe en risiko for å bli solbrent. Starter du derimot i god tid, i kontrollerte rammer og med moderat bruk, er solarium den enkleste måten å oppnå jevn og naturlig farge på. Riktig soletid kan variere fra person til person, og det er viktig at du finner den dosen som passer akkurat din hud, sier Bjørn Kvamme fra Brun og blid kjeden
Brun og blid råder dessuten sine kunder til å bruke et tynt lag med vanlig fuktighetskrem, siden ujevn fuktighet i huden kan resultere i ujevn brunfarge. Det er mange som bruker ermeløse kjoler og topper, og for å unngå hvite underarmer er det viktig å la solen komme til også på baksiden, ved å legge armene bak hodet av og til under solingen.

Article image

Kilde til D-vitamin

Det er mange myter knyttet til bruk av solarium, og en av dem er at bruk av solarium fører til tidlig aldring. Selv om overdreven bruk av solarium kan føre til tidlige aldringstegn i huden, viser ferske studier at vitamin D også kan forebygge aldersrelaterte sykdommer og øke levealderen. Og nettopp solarium er en av våre beste kilder til D-vitamin. I studien kom det dessuten frem at gruppen med lave verdier av vitamin D også hadde de mest fremtredende tegn på aldring.

Et nylig publisert forskningsprosjekt gjennomført i USA viser dessuten at mangel på D-vitaminer kan gjøre deg mer disponibel for hjertesykdom. Også norske eksperter støtter opp om at solarium i små mengder på vinteren kan gjøre nytten.

– Våre solsenger skal ikke bare gi kundene en fin og gyllen farge. Forskning viser at D-vitamin kan være med på å forebygge sykdommer, som for eksempel beinskjørhet og enkelte krefttyper. Samtidig er sol, lys og varme viktig for trivselen, særlig når dagene er korte og gradestokken kryper ned mot null, sier Kvamme.

Besøk Brun og blid Futura i Industriveien nummer 17 eller Brun og blid Kristiansund i Haugata nummer 5.

Tekst: Mona Gullstein  Foto: Brun og Blid