Hjem & fritid »  Unik og personlig barneklærdesign

Unik og personlig barneklærdesign

Det bugner av fargerike leker og klesplagg med unike grafiske trykk for enhver smak i det lille lokalet i Rådstugata 4 i Ålesund. Her holder Farmor Ingvarda til – i alle fall butikken som er oppkalt etter henne.
Article imageDet er vanskelig å definere selve butikklokalet. De antikke møblene skaper et helhetlig inntrykk som representerer det lekne barnslige, det romantiske og det gammeldagse på samme tid. De stilfulle rommene skaper en intim og beroligende atmosfære. Her selges det barneklær i alle mulige farger, stiler og fasonger, og det finnes utvilsomt noe for enhver smak.

– Vi er opptatte av å ha en personlig butikk som er et sted der kundene kan føle seg hjemme, forklarer butikksjef Elisabeth Ringdal.

Profilering

Siden oppstarten 1. november 2007 har annonsering i lokalaviser og prat på folkemunne vært Farmor Ingvardas eneste form for profilering. Den aller beste formen for markedsføring viser seg å være kundene, og småbarnsmødre prater som kjent en
del sammen.

Vel vitende om at konseptet slår an, ønsker Elisabeth, sammen med eier og grunnlegger Trine Andreassen, nå å gjøre seg mer synlige. – Vi har som mål å bli mer aktive på nett, og vi arbeider med å få en internettside opp å gå. Den er under utarbeidelse og må prioriteres framover, når vi snart får vintervarene ut og sommervarene inn i butikken.

Butikken er likevel velkjent både i Ålesundsområdet og ellers i distriktet, og Elisabeth forteller om emigrerte sunnmøringer som er bosatt i Oslo, men som nesten kan regnes som stamkunder.

– De handler her når de er hjemme på besøk, trolig som supplement til det de kjøper i Oslo, antar hun. Det betyr mye for henne som butikksjef at småbarnsforeldre og andre på jakt etter babygaver trekker
til butikken.
Article image

Fargerik retro

Merkene som føres teller omtrent 30, der danske Molo er blant de mest solgte. På bordet ligger klær med fantastiske print som barna elsker å gå med, sier Elisabeth. Det er fargesterke t-skjorter med fly, biler, dinosaurer og motocrossykler, og det er vanskelig å se for seg det barnet som motsetter seg å trekke disse plaggene over hodet.

Farmor Ingvarda tilbyr klær til barn fra 0 til 10 år og har en egen avdeling for de minste fra 0 til 2 år. I hele butikken finnes det mye typisk retro, samtidig som det ikke er mangel på det klassiske. – Vi er opptatt av å ha litt for enhver smak, og vi prøver å ha en god miks i utvalget, forteller Elisabeth. Klærne bestilles bare inn i opptil tre eksemplarer i hver størrelse.

– Hender det at voksne spør om dere ikke kan bestille inn et plagg i deres størrelse?
– Ja, det skjer hele tiden, smiler Elisabeth. – Vi var inne på tanken, men om vi skulle fått til det måtte noe annet vike for å gi plass. Det vil vi ikke.

Ikke bare klær

Andre varer som ønskes bestilt inn, er større ting, som møbler til barnerom. – Vi bestiller inn nydelige tepper, hyller og puffer etter kundenes ønsker, da det er noe begrenset hva vi har plass til å vise frem i butikken, sier Elisabeth. Men noe alle som er innom kan ta en titt på, er den populære barnesengen fra danske Sebra. Sengen finnes i mange farger og kan trekkes ut etter hvert som barnet vokser. Mange synes også den er super å bruke som lesekrok.

Hos Farmor Ingvarda finnes mange spennende leker, hvor det meste er laget av tre. Tyske og franske leketøysmerker leverer i høy kvalitet og med giftfri maling. Til jul ble det solgt dukkehus til den store gullmedaljen, og selv utstillingsmodellen måtte forlate butikken.

– Det finnes mange prinsesser i byen, og disse husene tåler lek, forsikrer Elisabeth og nikker mot et eksemplar på hylla oppunder taket. At denne butikken fanger og sjarmerer, er både sikkert og visst.
Article image

Populær lokalitet

Og beliggenheten? Den er ypperlig. Farmor Ingvarda passer godt inn i området rundt Keiser Wilhelmsgate og ser ut til å høre hjemme der. Kunder gir stadig tilbakemelding på lokaliteten til butikken, og de gir uttrykk for at de er glade for de små butikkene i kvartalet.

På denne måten er Farmor Ingvarda med på å skape et koselig handlemiljø, samtidig som den er en del av bysentrum.