Hjem & fritid »  Inspirasjon til kunst i egen stue

Inspirasjon til kunst i egen stue

Våren er i anmarsj, og konfirmasjoner og bryllupsplanlegging er i gang for fullt. Og hva er vel mer personlig enn en hjemmelaget invitasjon, eller kanskje til og med et takkekort?
Article imagePigment Kunsthandel AS så dagens lys allerede i 1979 med Knut Kråkevik som øverste ledd. Men i dag befinner kunsthandelen seg midt i sentrum av Ålesund med Mette Dyb i spissen. De er til dags dato landsdelens største avdeling innen kunstnermateriell. Kunsthandelen kan skilte med beste kvalitetsvarer, og er den perfekte løsningen hvis man har et ønske om å sette et personlig preg på den minste ting.

– Vi bistår med veiledning, og prøver å finne den beste løsningen for kundene dersom de skulle stå fast, sier Dyb.
Article image

Kunst for enhver smak

Hos Pigment finner man et bredt utvalg av kunstartikler med unik kvalitet som for eksempel; olje-, akryl- og akvarellmaling, pigment, staffelier, lerreter, blokker, akvarellark, ingrespapir, velourpapir, fotokartong, håndlaget papir, blyanter, kull, kritt, tusjer, kalligrafi, blad -gull og -sølv. I tillegg kan fristelser som perler, papir og hobbymaling bli store.

– Vi har også mye utstyr til maling på treartikler, glass og porselen, i tillegg til silke og tekstil, sier Dyb. Vi kan tilby det alle meste innen kunstartikler. Og vi er også stolte av å gi kunden den beste hjelpen innen bildeinnramming. For ikke å nevne at vi holder malekurs og hobbykvelder. Disse er verdt å få med seg. Og i en kunsthandel kommer man ikke forbi muligheten til å lage egne smykker.
Article image

Smykk deg opp

Hva er vel ikke mer personlig enn noe man har laget selv. Det skaper glede og emosjoner. Så dersom du er glad i hjemmelagede smykker kan Pigment hjelpe deg på rett spor. Under her finnes en liten smakebit og en liten hjelper for å komme i gang med et armbånd.

Legg midttråden dobbelt. Knutetråden legges rundt.
De 2 midterste trådene, skal være spente når du arbeider.
Legg den venstre tråden over de 2 spente trådene.
Ta den høyre tråden, legg den over den andre tråden, under de spente trådene og ut av ringen. Stram til.
Lag neste knute omvendt. Den tråden som gikk under de spente trådene skal nå gå over. Stram til.
Kulene festes på de 2 spente trådene. Man kan ha så mange kuler man vil.
Det kan brukes forskjellige fester, men det enkleste er å slå en knute på enden og tre den i løkken.

Verre er det ikke. Og hvis du syntes dette var vanskelig å få helt taket på er det jo bare å ta turen innom Pigment Kunsthandel for en hjelpende hånd. Der bistår de mer enn gjerne.

Skrevet av: Linda Lakskjønn Foto: Ingvald Kaldhussæther