Hjem & fritid »  Finn frem sykkelen!

Finn frem sykkelen!

Man kan allerede se dem i gatebildet. Tohjulingene og deres glade entusiaster. Det er vår, snøsmelt og sykkelsesong. Nei, vi snakker ikke motorsykler, men om tråsykler.
Article imageHos Sykkelhuset i Røysegata 2 er dette tiden de har ventet på med lengsel. Endelig er vinteren i ferd med å slippe taket, og deres kjære tohjulinger kan atter en gang børstes støv av. Vel, helt slik er det ikke. For de virkelige entusiaster settes sykkelen aldri bort, den gjøres bare klar for litt mer utfordrende forhold når den kalde tiden setter inn. Med godt utstyr kan sykkelen nemlig brukes året rundt. Men det er nå likevel noe ekstra nå som våren kommer med sin forløsning.
Article image

Spesialbutikk

En tur innom Sykkelhuset vil nærmest garantert gi lysten på en tur ut i det blå. Også for andre enn de mest ihuga sykkelentusiastene. Enten man bruker tohjulingen som et miljøvennlig fremkomstmiddel, eller som et treningsredskap vil butikken ha litt av hvert å tilby. – Vi dekker alle behov når det kommer til sykkel, sier butikksjef Torstein Solli. Ved siden av å ha de siste modellene fra de ledende sykkelprodusentene har vi et stort utvalg av tilbehør. Hos oss får man alt fra spesialstøpte sykkelsko, til det mest komfortable som er å finne av sykkelbekledning og sikkerhetsutstyr.

Klassikeren

Helt siden den ble introdusert her hjemme på åttitallet har offroadsykkelen blitt stadig mer populær. Sykkelen, som ble skapt i California, var opprinnelig ment for å brukes til utforkjøring ned de lokale fjellstiene i Marin County. I disse dager brukes den til så mye mer. – Den klassiske offroadsykkelen er blitt den foretrukne modellen for dem som sykler Birkebeinerrittet, men også for mannen i gata. Populariteten skyldes sykkelens allroundegenskaper; den fungerer like godt når man sykler til og fra jobb, som når man sykler heftige treningsturer utenfor allfarvei. Hos oss finner man et særdeles godt utvalg, forteller Torstein.
Article image

Norsk kvalitet

I spissen står verdens fremste sykkelprodusent, amerikanske Giant. Ellers består sortimentet av norske Hard Rocx, samt Wheeler og Haro. Siden 1992 har nordmennene skapt sykler spesialdesignet for våre hjemlige forhold. Kompromissløse fartsmaskiner for perfeksjonisten er deres tilbud. Hver eneste sykkel er designet med tre ting i fokus: den skal være lett, rask og balansert. – Hard Rocx er synonymt med kvalitet. I alle deres modeller er det kun benyttet deler av ypperste kvalitet. Deres amerikanske frender i Giant har drevet med produksjon i om lag tretti år, og jobber til en hver tid for å bli best i verden, noe svært mange mener at de har lykkes med, sier butikksjefen.

Konkurransedyktige på pris

Med butikker i Molde, Kristiansund og Ålesund er Sykkelhuset med årene blitt en betydelig aktør i sykkelmarkedet. Containerkjøp av merker som Giant og Hardrocx, samt direkteimport av Wheeler og Haro, gjør at butikkene kan operere med svært fordelaktige priser. – Vi er svært konkurransedyktige på pris. Ved siden av vår ekspertise er det vårt fremste fortrinn i forhold til andre i samme bransje. Folk kan være trygge på at de får hjelpen de trenger, og servicen de fortjener. Vi ønsker at kundene skal ha et problemfritt sykkelhold, og at syklene deres skal holde lenge. Derfor leveres alle våre sykler med ett års fri service, forklarer han.
Article image

Velrenommert verksted

Alle servicer blir utført av Sykkelhusets erfarne mekanikere. Høy faglig kompetanse er kundens garanti når sykkelen leveres. Torstein anbefaler at man tar en service på sykkelen minst en gang i året. – Det er viktig med jevnlig vedlikehold. Hos oss gjennomfører vi en grundig service der alle utsatte deler overhales og smøres opp. Ved å gi sykkelen en service enten om våren, eller før man setter den bort om høsten, sørger man for at sykkelen holder lenger. Skulle du ønske å skifte ut enkelte deler er heller ikke dette noe problem. Vi reparerer alle sykkelmerker, sier han.

Alt for damene

Sykkelsport har tradisjonelt vært mannsdominert. De senere år viser at trenden er i ferd med å snu. Stadig flere jenter lar seg friste ut i barsk natur, noe Sykkelhuset ser svært positivt på. – I tillegg til et stort utvalg av spesialdesignede terrengsykler for damer, har vi også et bredt utvalg av sykkelklær til både henne og ham. Sykkelbekledning er blant de mest avanserte sportsplagg som finnes. Klærne skal sitte tett mot kroppen og samtidig være komfortable og bevegelige. De skal puste i motbakker og holde på varmen i luftige nedoverbakker.

Hos Sykkelhuset finner man blant annet det innovative merket Pearl Izumi, som er kjent for sine svært funksjonelle sykkelplagg, frister butikksjef Torstein Solli.

Tekst: Martin Fremstad Foto: Ingvald Kaldhussæther