Hjem & fritid »  Tidløs elektrisk stemning

Tidløs elektrisk stemning

Kritikerroste høyttalere spiller for kvalitetssultne ører, som videre gir følelsen av kjøpstilfredshet. Tidløs, stilren design faller i smak hos alle og enhver. Ingen kabler i sikte, men en diskret montering som kompletterer produktopplevelsen. Her lukter det Bang & Olufsen, et fenomen som tilfredsstiller flere sanser på en gang.
Article imageVed foten av majestetiske fjell, nærmere bestemt gågaten Kongensgate i Ålesund Sentrum har Bang & Olufsen sin Ålesundsfilial. Den imøtekommende dørmatten med de stilrene initialene B&O utenfor tar mykt imot en. Det grå vegg-til-vegg-teppet viderefører den følelsen, og den lysegrå fargen på veggene står i stil med den lysegrå initiallogoen. Alt dette i harmonisk samspill med den hvitmalte trappeoppgangen med utskjæringer i jugendstil. Kronen på verket er selvfølgelig selve produktene. Stilistisk og kvalitetssikre glir de perfekt inn i det gamle, historiske lokalet.

Ett år i Jugendbyen

– Forretningen i Ålesund åpnet for vel ett år siden. Vi har hatt både små og store utfordringer. Folk må vite om oss, slår daglig leder Ole Andreas Kvalsvik fast. Folk kan komme innom her for å slå av en uforpliktende prat om naturtro lyd og rene knivskarpe tv-bilder over en kaffe eller annen forfriskning.

– Eller ta med favorittmusikken sin for å teste ut kvalitetslyden. Å bruke god tid på kunden er viktig. Å investere i et Bang & Olufsen-produkt kan sammenlignes med å investere i kunst. Kunden bør derfor også bruke tid på å finne det rette produktet. – Vi legger stor vekt på kundekontakt også lenge etter kjøp, sier han.
Article image

Ingen utgåttdato

Forretningen har knyttet til seg en egen elektriker med 25 års erfaring. – Han er inne og snakker med byggherre allerede på planleggingsstadiet av et nytt hus, eller rehabilitering angående den tekniske installasjonen. Ofte sammen med arkitekten slik at hele systemet blir lagt skjult og har de riktige fremtidige tilkoblingsmuligheter. Langsiktighet er et sentralt prinsipp. Blir det montert et uttak i et rom skal det kunne brukes også om 20 år. Det er viktig, forteller Kvalsvik.

BEO 5 er en fjernbetjening til hele underholdningssystemet. Det gir adgang til alle DVD-, CD- og tv/radiokilder, samt digitale medier i huset. De har støtte for at lys og persienner også kan få være med på moroa. De fleste styringssystemer samt smarthusløsninger kan integreres og betjenes med en B&O fjernkontroll. Den er enkel å bruke og kan programmeres individuelt for hver enkelt bruker i huset, slik at man enkelt får tilgang på sine favorittprogrammer.

– Kabler som slenger her og der står ikke i stil med Bang & Olufsen, slår Ole Andreas Kvalsvik fast. Folk trenger ikke å bestemme seg før de benytter seg av dette tilbudet. Det kan være et uforpliktende hjemmebesøk der elektriker kommer med forslag og man kan diskutere litt frem og tilbake. Kunden har ikke dermed forpliktet seg til å kjøpe.

– Våre produkter blir ikke kjøpt på impuls. Kunden må ta seg betenkningstid, sier Ole Andreas Kvalsvik. Damene er opptatt av at det skal se bra ut og passe med det de har. De fleste produktene kan installeres på gulvstativ, på en kommode eller på veggen. Hvert enkelt produkt leveres også i flere farger.

Sortimentet kan altså imøtegå ethvert behov. Kundene kan ha det samme produktet i 20 år uten å bekymre seg for at designet skal gå ut på dato. Flere besteforeldre har en Bang & Olufsen-TV i peisestuen som fortsatt ser bra ut. Menn er mer opptatt av det tekniske. Da har de kommet til rett sted, for Bang & Olufsen kan oppfylle hver og en sine
tekniske drømmer!
Article image

Fra hagestol til lenestol

Nå når høsten banker på døra flykter hagestolene inn igjen i uthuset og vi opp i lenestolene. Sommer-OL har allerede gjort sitt til at mange har satt seg godt til rette og er klar for TV-høsten. Folk hører på musikk og surfer på internett innendørs.

Bang & Olufsen har faktisk en telefon der du kan trykke på en trylleknapp og dermed styre lyden på TV’en din derifra. Så telefonskravling med venner og familie med baken plantet godt ned i godstolen utover mørke høstkvelder er det lagt godt til rette for! Og hva med synet av høstrimen på gresset ute som gir deg ståpels og gysninger nedover ryggen hver morgen? Da kan du heller gi deg selv en myk start på dagen ved å våkne av favorittsangen din som brer seg utover rommet. Fra den innebygde timerfunksjonen i for eksempel Bang & Olufsen-TV’en på soverommet, hentet fra CD-spilleren et annet sted i huset.

Bang & Olufsen gir gode opplevelser. Bang i bordet.

Tekst: May-Liss Tryggestad Foto: Magnus Nordstrand