Hjem » Oslo » Reiser & opplevelser »  Tenk koffert

Tenk koffert

De er stripete, og ofte avbildet i de store motemagasinene. Rimowa er koffertenes svar på Rolls Royce. Du får dem hos Bagorama Byporten.

Rimowa er kofferten med «it»-faktor, og blir gjerne omtalt som koffertenes Rolls Royce. Det selges mye av det populære merket. 
– Produksjonen har ikke klart å holde tritt med etterspørselen, sier butikksjef Kari Paulsen. 
Og selv om Bagorama Byporten har det største Rimowa-utvalget i Norge, er det vanskelig å få levert nok.

Looking good

Merket er kanskje aller best kjent for de klassiske aluminiumskoffertene, men utvalget er større enn som så. Koffertene, som har fem års garanti globalt, er å få i ulike farger og størrelser. Man kan få Rimowa som kabinkoffert med pc-lomme, eller som store modeller. Alt ettersom. 
– Rimowa er et high end merke, og er fantastisk fine kofferter med utrolig god kvalitet, sier butikkmedarbeider Johanna Kolmodin.

Aluminium og mer

Kofferten appellerer til de som forventer seg litt mer av en koffert, og som samtidig vil se bra ut når de er ute og reiser. Rimowa er i tillegg til de klassiske i aluminium, også å få i polykarbonate, som er et litt lettere materiale enn aluminium, og som dermed vil kunne ta flere kilo under flyreisen. Noen av de nyeste modellene er laget i polykarbonate med aluminiumskjerne og hjørne, og slik får man litt av begge verdener. Den nyeste kofferten fra Rimowa, Bossanova, har dessuten lekre detaljer som håndtak og hjørner i skinn.

Finesser

Koffertene fra Rimowa er behagelige på øyet, men de har også en rekke finesser som gjør reisen enklere. Eksempelvis har håndtakene flere trinn, og som man kan tilpasse egen høyde. I tillegg er hjulene gode og stabile. De fleste av koffertene har også en hempe man kan trekke ut, slik at man kan henge opp håndvesken eller bæreposen. 
– Mye på kofferten er håndlaget, og det er fokus på kvalitet hele veien. Rimowa har også skilleplater innvendig som jeg ikke har sett i noen andre kofferter, sier Johanna. Disse gjør det enklere å pakke lagvis, og å skille dressen fra resten av klærne.

Elektronisk tag

Tyske Rimowa har alltid vært ledende innen utvikling av kofferter, og en av de siste nyhetene er en elektronisk tag. Her kan man scanne bagasjelappen slik at den vises på en liten skjerm på siden av kofferten. Så langt er det kun Lufthansa av flyselskapene som støtter dette, men det er sannsynlig at flere kommer etter. Rimowa har lenge hatt et samarbeid med nettopp Lufthansa, og det er mulig å kjøpe Rimowakofferter med Lufthansa-logo.

Reisesesong

I tillegg til Rimowa, har Bagorama på Byporten kofferter fra Samsonite, og ikke minst deres eget merke, Travel Gear. Dette merket har god kvalitet, og til hyggelige priser. Perfekt for den som ikke reiser så ofte, eller ikke ønsker å investere så mye i en koffert. 
– Vi selger vanvittige mengder av Travel Gear-koffertene i løpet av et år, sier Johanna. 
Spennet er fra kabinkofferter til kofferter for storfamilier på ferie. 
– I tillegg har vi bager på hjul for de som foretrekker dette.

Accessoirer

Bagorama er mer enn kofferter også. Butikken tilbyr et bredt utvalg av aktuelle accessoirer og reiseutstyr, og som reflekterer det siste innen internasjonale trender. Mange av produktene egner seg dessuten godt som gaver til reiseglade personer, eller til andre som liker pene og praktiske ting. Og er det noe man lurer på, er hjelpen nær. 
– Vi har dyktige og trivelige medarbeidere, sier Kari Paulsen.

Tekst & foto: Trine Texnæs
 

Følg IN magasinet på Facebook