Hjem » Reiser & opplevelser »  En vandring du vil huske resten av livet

En vandring du vil huske resten av livet

Når får du egentlig fred og ro til å tenke? Uten mas og støy? Turfolk fra hele verden mener pilegrimsvandringen i Spania, på El Camino, er den vakreste og mest opplevelsesrike reisen de har hatt. 

Har du noen gang strukket ut hendene og tatt på flere hundre år gamle vinranker? Hvordan kjennes det ut? Ruglete? For så noen timer senere nyte et godt glass vin på et fint hotell etter mange, støvete kilometer på landeveien? 
I år er det kanskje på tide? 
Å vandre bekymringsfritt avgårde i fred og ro langs en pilegrimsled i vakker natur, er noe alle burde oppleve en gang i livet. Du har sjansen til å oppleve dette sammen med Tide Reiser. I motsetning til de opprinnelige pilegrimsvandrerne som ofte sov i veikanten, bor du på behagelige hoteller underveis. Turen varer i syv dager, seks netter.

Hva tror du er mest fascinerende med en slik tur?

Mange verdsetter stillheten, roen og følelsen av å være til stede i eget liv. Andre gleder seg over nye bekjentskaper fra hele verden. Kanskje får du nye venner for livet? Andre vil suge til seg inntrykkene, luktene og den historiske rammen rundt en pilegrimsvandring. Uansett vil denne turen by på kontraster, opplevelser, latter og god stemning i et behagelig klima.
Tidligere var pilegrimsvandring av religiøs betydning. I dag er det like mange som ønsker denne tiden til avkopling. I vårt stressende samfunn kan det å gi tid til sitt eget indre være godt. Vandrende i frodige nøtteskoger, koselige landsbyer, åpne sletter og blant vinranker får du god tid til refleksjoner og rom til å tenke over små og store ting i livet. 
En pilegrimsvandring handler om å gå. Det blir naturlig nok en del av det - men du går i eget, behagelig tempo. Du har ikke dårlig tid. En pilegrimsvandring handler om å ha et åpent sinn. Ta inn over deg det du ser, menneskene du møter - mennesker som har gått her før deg. Vær litt nysgjerrig. En pilegrimsvandring handler om opplevelser - ikke om å «gjennomføre noe i høy hastighet for å få det haket av på listen». Lev her og nå.

En slik tur kan være en fin anledning å legge fra seg mobilen for noen dager

En pilegrimsvandring er godt for kropp og sjel, men ikke minst er dette en tur hvor du får tid til å tenke, og bli kjent med nye kulturer og mennesker. Tide Reisers pilegrimsvandring fra Léon til Santiago de Compostela har avreise både fra Bergen, Oslo og Stavanger.

I høst arrangerer Tide Reiser tre turer: 
4-10 sept, 11-17 sept og 05-11 okt. 
Du kan lese mer om turen på 
tidereiser.no/aktiv.

FAKTA: Tide reiser

• Les mer om turen: www.tidereiser.no/aktiv
• Web: tidereiser.no
• Instagram: instagram.com/tidereiser
• Facebook: facebook.com/tidereiser
• Epost: reiser@tide.no
• Tlf: 55554400 (tast 4)
 

Følg IN magasinet på Facebook