Hjem » Reiser & opplevelser »  America’s Cup til Barcelona i 2024

America’s Cup til Barcelona i 2024

Etter flere måneder med forsinkelser har endelig vertsbyen for den 37. America’s Cup blitt annonsert. Den gledelige nyheten ble nylig presentert i en pressemelding av Cup-forsvarer, Emirates Team New Zealand og Challenger of Record, INEOS Britannia.

En rekke forskjellige arenaer har versert som neste mulige by, inkludert Jeddah, Saudi-Arabia; Cork, Irland; Malaga, Spania og noen få andre, men det var til slutt Barcelona som trakk det lengste strået. Spanias nest største by tar dermed seilregattaen tilbake til Europa for første gang på 14 år.
Med sin unike kombinasjon av historie og modernitet er Barcelona en av de mest ikoniske og attraktive byene i verden. I 2024 kan den legge enda en bragd til på listen over prestasjoner; Barcelona vil nemlig da bli den første arenaen i verden som er vertskap for både olympiske leker og et America’s Cup-arrangement! Den 37ende utgaven av denne berømte og prestisjefylte regattaen i seilsporten, som også er det eldste aktive troféene i internasjonal sport, vil finne sted i månedene september og oktober i 2024.
Barcelona er en ledende by når det gjelder bærekraft og sosial innvirkning og har ambisjoner om å bli Europas digitale og teknologiske hovedstad, så parallellene med America’s Cup er tydelig. Dens eksisterende fasiliteter i verdensklasse for racing, baser for lagene, teknisk infrastruktur, superyachter samt områdene dedikert fans, gjester og media, gjør byen ideell som arrangør. Og det faktum at gjennomsnittlig vind i tillegg ligger på 9-15 knop i september- og oktober er også med på å støtte opp om valget av Barcelona som den perfekte vertsbyen.
Presidenten for Generalitat de Catalunya, Pere Aragonés, uttaler i samme pressemelding at feiringen av America’s Cup i Barcelona ikke bare er gode nyheter for byen, men også for hele Spania. 
– Det er en historisk sportsbegivenhet som nyter stor anerkjennelse over hele verden både økonomisk og turistmessig. Regattaen er en begivenhet som vil generere avkastning på tvers av mange plattformer over år og vil etterlate en svært viktig arv for Catalonia. Jeg er veldig fornøyd, også fordi det i 2024 for første gang vil inkludere en spesifikk America’s Cup-regatta for kvinner i Barcelona.

 

Følg IN magasinet på Facebook