Hjem » Reiser & opplevelser »  Hankø Hotell & Spa: Like fint hele året

Hankø Hotell & Spa: Like fint hele året

Med et imponerende hotellanlegg. Utallige fasiliteter og en glimrende julebuffet er det ingen grunn til å styre utenom Hankø denne høsten og vinteren.

Etter å ha smakt på suppen befant vår mat og medarbeider seg noen sekunder i mathimmelen. Denne mytiske tilstanden som alle gourmeter forsøker å oppnå.
Etter å ha smakt på suppen befant vår mat og medarbeider seg noen sekunder i mathimmelen. Denne mytiske tilstanden som alle gourmeter forsøker å oppnå.

Skal man skrive en dobbeltside om Hankø Hotell & Spå bør man beherske begrensingens kunst. For om man skal skrive om hotellet og historien rundt, er det umulig å komme utenom Henning Forsberg. Det blir som å skrive om Thon hotellene uten å komme inn på gamle Olav; klin umulig. Når Hennings biograf Stig Nilson, som ga ut en bok om mannen for knappe to år nå ønsker å skrive en del 2, sier dette det aller meste om stoffmengden! Henning Forsberg og Hotellet er nemlig uløselig knyttet hverandre. Fra han for første gang satte sin fot på øya i 1971, til han overtok eierskapet i 1977 og frem til i dag har historien om hotellet vært historien om Henning Forsberg, eller visa versa.

Henning Forsberg på den nye gjestebrygga. Vi liker de brede båsene med plass til flere båter.
Henning Forsberg på den nye gjestebrygga. Vi liker de brede båsene med plass til flere båter.

Klassisk badehotell

Hotellet hadde vært der siden 1877 og var en klassisk kur og badehotell som tiltrakk seg Christianias kulturelle og økonomiske elite. Når Forsberg overtok i 1977 var hotellet nedslitt og uisolert. Siden den gang har anlegget vokst jevnt og trutt. Dagens hotell er på ca. 14.000 m² inkludert alle bygninger og 40 nybygde hytter nede i husebukta. Om ikke dette er landets største hotellanlegg kan det neppe være langt unna. I tillegg til selve hovedbygget som huser hotell, konferanserom, restauranter og spaet inneholder anlegget hytter, utescene. Tennisbaner, tennishall, full skale idrettshall, håndballbane, fotballbane, sandvolleyballbane, båt og kanoutleie, seilsenter og egen badestrand. Puh!

Et av norges største Hotell-Spa

Nå, snart 150 år etter at Hankø Bad og Kystsanatorium åpnet sine dører, frister Hotellet med et av de fineste spa-anleggene i Skandinavia, der det tilbys en rekke behandlinger som ansiktsbehandling, peeling, kurbad samt ulike typer massasje. I tillegg bør en tur rundt på øya ha en terapeutisk effekt på stressede byboere. Hankø er et naturskjønt sted med skogkledde stier, flokker av dåhjorter og gravsteder fra bronsealderen.

Festival

Hankøfestivalen er et årlig arrangement som har trukket et nytt publikum til Hankø. Primus Motor for festivalen er Christel Forsberg og formålet med festivalen er å presentere musikk av høy kunstnerisk kvalitet. Festivalen har en familievennlig profil og ønsker å skape gode opplevelser for hele familien i idylliske og trygge omgivelser. I år gikk festivalen av stabelen 22 og 23 juli og artister som Frode Alnes, Mikrokosmos og Jimmy Smash sørget for topp stemning.

Julebord og konferanse

Mange tenker på Hankø som en ren sommerdestinasjon. Det er det ingen grunn til. I tiden fremover har hotellet et rikholdig program som så avgjort bør være egnet til å lokke Oslo og Bærums-folk nedover. Som konferansehotell stiller Hankø Hotell nærmest i en klasse for seg selv, i alle fall på denne siden av Oslofjorden. Det er også gode grunner til å legge julebordet til Hankø. Den smått legendariske julebuffeten i kombinasjon med spaet og hotellets generelt skyhøye kvalitetsnivå, bør trekke folk fra fjern og nær.
Velkommen til Hankø!

Fakta Hankø Hotell & Spa

Velkommen til julebord

 • Julebordspakke pris fra 1895,-
  - Gløgg ved ankomst
  - Hankøsund berømte julebuffet
  - Brunsj på avreisedagen
  - Tilgang til spa-avdeling
  - Show og underholdning
  - Overnatting
 • Kun julebord fra 895 
 • Arranger julebord på følgende datoer
  - i november 11, 12, 18, 19, 25 og 26
  - i desember 2, 3, 9, 10 og 16
 • Fortsatt mye ledig. Ta kontakt i dag. 
 • Hankø Hotell & Spa skreddersyr også kurs og konferanser

Tekst: Stein O. Kaasa | Foto: Stein O. Kaasa, Terje Jensen & Hankø Hotell & Spa
 

Følg IN magasinet på Facebook