Hjem » Reiser & opplevelser »  Ditt Afrika venter

Ditt Afrika venter

Tenk at et kontinent kan gi så mange assosiasjoner. Karen Blixen fant sitt Afrika, nå er det din tur. Neste stopp er Sør-Afrika.

Hva drømmer du om? Et strandhus i Nelson Mandelas hjemby. Langstrakte vinåkrer så langt øyet kan se. En «Sundowner» (drink) til den rødoransje sola som daler ned i den varme savannen. Duften av nydyrket kaffe som snart serveres til frokosten. Synet av løven som traver selvsikkert avgårde. Det vibrante og varme folkelivet i Cape Town. Eller kanskje et luksustog som frakter deg som kongelig fra by til by, med ditt livs utsikt. 
– Sør-Afrika passer perfekt for deg som setter pris på kultur, historie, natur, vin og gourmetmat. Reisemålet øker stadig i popularitet blant skandinavere og turismen er svært viktig for lokalmiljøet, forteller Liv Tandstad, daglig leder i Manta Reiser.

Ditt reiseprogram

Har du pakket kofferten? Sommerkjoler, safarishorts og solkrem? Vi har sammen med Manta Reiser laget et turforslag til deg. Her er det bare å velge og vrake – det er jo din tur.

Dag 1-3: Welcome to Cape Town
Storbylivet venter. Du flyr til den mest folkerike byen i Sør-Afrika. Med sine 3 millioner innbyggere byr «Kapstaden» på spennende kultur og yrende liv. Her bor du selvsagt helt sentralt. Du spaserer rundt på Waterfront (Cape Towns svar på Aker Brygge), hvor du nyter utsikten og den lokale gourmetmaten. På sightseeing lista har du blant annet. 
• 1. Robben Island: Der Nelson Mandela satt i fengsel. 
• 2. Table Mountain. Sør-Afrikas mest ikoniske og fotograferte landemerke. 
• 3. En solnedgangstur til Cape Point for å se den utrolige utsikten og alle pingvinene.

Dag 4-6: God morgen, Vingård 
Du våkner i ei himmelsk god seng, trekker fra gardinene og speider over de langstrakte vinåkerne. Det er intimt, vakkert, rolig og hyggelig. Dagen før reiste du noen timer med privat bil fra Cape Town, og til Wellington. En by med 55.000 innbyggere som har vunnet tallrike priser for sin gode vinproduksjon. Her slapper du av og tilbringer dagene med å sykle rundt på vingården, nyte naturen, spise utsøkt mat og drikke prisvinnende Sør-Afrikansk vin.

Dag 6-8: Strand, Garden Route og lokalt engasjement
«Kom ons gaan strand toe». Dette betyr altså, «la oss gå på stranda», på Afrikaans. Og strender er det masse av. Du ankommer nydelige Knysna hvor du bor på en resort eller hotell etter eget ønske. Her er du omringet av hvite strender, vakker natur og kommer i tillegg tett på lokalmiljøet. Planen din er å gå flotte dagsturer på Garden Route og besøke andre byer som George, Mossel Bay og gjerne Garden Route Nasjonalpark. En lokal guide vil sørge for at opplevelsen blir maksimal. 
En hjelpende hånd: Du ser mye fattigdom under reisen din og kjenner gjerne på at du ønsker å bidra. Alle hotellene som Manta Reiser samarbeider med donerer selv til veldedige prosjekter og du kan også bidra om du vil. Du får muligheten til å bli med en guide og se hvordan pengene påvirker lokalmiljøet. Det er veldig mange prosjekter retta mot barn og kvinner og utdannelse. 

Dag 9: Dagstur til Nelson Mandelas hjemby
Med privat guide får du muligheten til å besøke Soweto, hvor han bodde mellom 1946 og 1962. Her kan du også ha en overnatting om du ønsker.

Dag 10-13: Tid for safari
Den magiske følelsen av å sove i telt (les: luksustelt, som et hotellrom), til lyden av ville dyr. Å se de fantastiske «big five»: Løve, elefant, tiger, neshorn og buffalo. 
Dagene tilbringes med: Safari, fantastiske måltider, solnedgang med drink og felles bål i campen. 
PS! Du bor i luksuriøse omgivelser med høy sikkerhet.
Avslutning i Durban: Ditt livs frokost og old-school luksus. De siste feriedagene handler om å skjemme seg selv bort. Manta Reiser anbefaler The Oyster box hotell, med utsikt over det indiske hav. De er verdenskjent for sin østers og champagnefrokost.

Spør ekspertene

– Å reise rundt i Sør-Afrika krever lokalkunnskap. Du bør vite hvor du kan dra, hvor du ikke bør fra og for eksempel, hvilken klokke du bør holde deg inne. Vi har håndplukket hotellene og samarbeids-partnerne våre. Når du kommer ned blir du tatt vare på av lokalguider som sørger for at oppholdet ditt 120% magisk, forteller Liv i Manta Reiser.
Manta Reiser er kjent som Maldivene-spesialisten, men tilbyr også en rekke andre opplevelsesturer, blant annet Afrika og Emiratene. De har lang erfaring med Sør-Afrika som destinasjon og daglig eier har selv vært der en håndfull ganger. 
– Det er en opplevelse for livet, som jeg unner alle, avslutter Tandstad.

Bonustur for den spandable

Verdens mest eksklusive jernbane. To ord. Rovos Rail. Har du ikke fått nok av Sør-Afrika enda, er dette noe som bør prioriteres. Som et Luksushotell på hjul med spektakulær utsikt og mat og vin i særklasse. Ha en hel vogn for deg selv, om du vil! 
Se mer på rovos.com eller snakk med Manta Reiser.

FAKTA Manta Reiser

• Web: www.mantareiser.no
• Telefon: 67 58 29 50
• Facebook: facebook.com/mantareiser
• Manta Reiser er en solid bedrift og er sikret gjennom både IATA og Reisegarantifondet

Tekst: IN magasinet | Foto: Manta Reiser
 

Følg IN magasinet på Facebook