Hjem » Reiser & opplevelser »  Oslos nye boutique-hotell

Oslos nye boutique-hotell

Mens nysgjerrigheten for Norges dynamiske hovedstad stadig øker, åpner Amerikalinjen dørene.

Det er i de tidligere lokalene til rederiet Den Norske Amerikalinje, Oslos nye boutique-hotell skal oppfylle nye reisedrømmer. Det intime hotellet skal med sine 122 unike rom, legge til rette for en opplevelse gjestene sent vil glemme.

Ikonisk bygning forvandlet til hotell

Det er ikke tilfeldig at hotellet har valgt «mennesker i bevegelse» som sitt valgspråk. Hotellet er bygget i lokalene til det tidligere cruiserederiet Det norske Amerikalinjen, en bygning som ble tegnet av de norske arkitektene Andreas Bjercke og Georg Eliassen i 1919. Nå, nøyaktig et århundre senere, har praktbygget blitt både pusset og strøket på av Oslo-baserte Kritt Arkitekter. Mens de har bevart både den maritime arven, de svevende takhimlingene, dekorative listene og de monumentale trappegangene, har de meislet ut 122 rom og suiter, samt en rekke små og store møteplasser. Blant annet hele fire spisesteder og barer, og Vista -The Heritage Room, et sosialt biblioteksrom. Ansiktet utad, byggets opprinnelige fasade, er bevart. Det samme gjelder de aller fleste korridorer. Rommene er delikat utformet og preges naturligvis av den romslige takhøyden og de store vinduene.

En kulinarisk reise

Hotellets førsteetasje og kjeller består av en serie av publikumsområder som både gjester og lokalbefolkning kan benytte. Men en egen inngang fra fortauet utenfor, skal Atlas, hotellets eget brasserie blant annet servere europeiske favoritter som på hver sin måte har preget New Yorks mat-scene. Ja, for eksempel østers eller biff tartar.
I midten av bygget har den tidligere bakgården blitt forvandlet til en lys og innbydende vinterhage, med navnet Haven. Her kan man gjøre siste finpuss på et manus eller en utregning, mens man nyter en kopp nøye utvalgt kaffe, eller en smakfull helge-brunch.

Heller ikke baren har fått et tilfeldig valgt navn. Pier 42 var det første stedet håpefulle immigranter stiftet bekjentskap med i New York. I dag kan det bli det første stedet håpefulle utenlandske turister møter. Det er i hvert fall perfekte omgivelser å nyte en klassisk cocktail, som den Bourbon-infuserte «Old Fashioned», skapt ved hjelp av oppskrifter fra den tidligere barkeeperen på Den norske Amerikalinje, Kåre Breiby.
Den kulinariske reisen kan med fordel avsluttes i Gustav, en intim kjellerklubb inspirert av New Yorks jazz-scene. Den er oppkalt etter Den norske Amerikalinjes grunnlegger, Gustav Severin Henriksen, og stedet vil raskt bli kjent for sine arrangementer og konserter.
 

Følg IN magasinet på Facebook